Kijk je mee?

Memory Lane. 11 januari – 17 januari

memorylane

Memory Lane? Geen diary? Jawel hoor, maar met een andere naam. De foto’ s die ik maak gedurende de week zijn een soort herinneringen voor later, vandaar de naamsverandering in  ‘Memory Lane’. En ik vind het leuker klinken dan Diary! Kijk je weer mee?

Zondag

Zondag is hier altijd een heerlijke relaxte dag, waarbij niets moet en luieren mag. Het was een grauwe dag dus buiten viel er niet veel te beleven.

Goedemorgen! Dit is mijn net-uit-bed hoofd. Ik wacht tot mijn pap klaar is. Sarah gaat altijd pas praten en lachen nadat je haar eten hebt gegeven, zo grappig! Dit was duidelijk een foto voor het ontbijt..

sunday2

Juist, zo’ n dag is het. Grauw en nat, niks aan. Onze tuin is trouwens onder constructie, elk jaar nemen wij ons voor om de tuin onder handen te nemen, maar het komt er maar niet van. Het liefst willen we alles opnieuw bestraten en aan de zijkanten wat ruimte voor planten en een zandbak. Het schuurtje waar je tegenaan kijkt breken we af, want daarachter zit nog een schuur. Dan kunnen we daar een mooie patio maken! Een typisch ‘ooit’ project dus 😉

sunday3Dan maar spelen binnen…Deze speeleitjes kocht ik ooit bij de Kruidvat. Het leek en is leuk speelgoed, maar werkelijk overal rollen de eitjes en schilletjes naartoe. Onder de bank, tafel, kasten…haha.

dweilenEn tijd om schoon te maken in huis! Dit gebeurt ook vaak op zondag. Stofzuigen, poetsen, stomen, wasjes draaien. Doordeweeks heb ik er vaak weinig energie voor en houd ik het bij met stofzuigen. In het weekend is mijn man thuis en gaan we als een wervelwind door het huis. Deze stoommop is mijn held.

Maandag

monday1

Bah…ik wil zon! Ze zijn trouwens tegenover ons huis bezig het voetbalveldje te verbouwen, er komt een soort net overheen wat de ballen tegen moet houden. Erg blij ben ik er niet mee aangezien het uitzicht zo iets wordt belemmerd. Maar misschien dat het snel went!monday2Goedemorgen! Deze dame werd op haar buik wakker, wat een hele prestatie is met slaapzak en al…Hier stond het bedje nog hoog, maar deze is met spoed verlaagd aangezien Sarah afgelopen week zich optrok aan de spijlen en over de rand heen hing. Oef!

Vandaag werk ik thuis en ik wil eigenlijk nog even naar de winkels. Omdat ik alles op de fiets moet doen, mislukt dit plan nog wel eens aangezien het herfst is. Autorijden vind ik nog een beetje griezelig als ik mij soms niet goed voel, want ik voel het ook niet aankomen. Maar ik wil binnenkort zeker weer beginnen en kleine stukjes rijden.

monday3

In de avond zoek ik Sarah haar kleren uit die te klein zijn geworden. Het is een hele stapel zoals je kunt zien, vanaf maat 50 tot en met 68. Ik kwam ook nog maatjes 40 tegen, zo klein! De allereerste kleinste kleertjes bewaar ik, maar de rest mag weg. Toch wel gek om er zo een punt achter te zetten. Had ze veel liever willen bewaren voor ‘ stel dat’, maar dat kan niet. Het scheelt wel weer een hele hoop ruimte.

monday4Maat 40….wow!

Dinsdag

tuesday

Terwijl mama aan het werk is, hangt Sarah nonchalant naast mij op de bank. Beentjes over elkaar…echt een meisje! Vandaag een heerlijk dagje thuis aan de slag met mijn site. Ik werk aan wat artikelen, schrijf ideeën op en werk wat linkjes op de site bij.

tuesday2

 

En dit meisje wil heel graag de wereld ontdekken. In zijn achteruit de kamer door met als gevolg dat ik haar regelmatig moet bevrijden. Gelukkig krijgt ze lades en kastjes nog niet open, maar dat zal niet lang meer duren!

tuesday3En ondertussen ziet mijn oog dat ik in anderhalve maand tijd veel bezoekjes heb gehad op de site…links zijn het aantal bezoekers, rechts het aantal bezoekjes. Wow, nooit verwacht!

tuesday4En van spelen word je moe. Sarah viel even in slaap op de grond maar bij het kleinste geluidje is ze meteen weer wakker. Hoezo nieuwsgierig.

Woensdag

wed1

Ik ga vandaag weer 3 uurtjes aan de slag op het werk (in het ziekenhuis) en breng Sarah naar het kinderdagverblijf. Het ging weer heel goed en ze is nu goed gewend. Ik haalde haar om 13.30 weer op en bevroren kwamen we thuis aan. Na een flinke knuffelsessie en een boterham ontdooide Sarah weer.

wed2

En ik had ook wat brandstof nodig! Hoe ik dit noem? Ehh…een leftover vanalles en nog wat lunch? Er zit in tomaat, komkommer, champignons, kruiden, ei…van alles! Maar het was lekker.wed3

In de avond deden we de boodschappen voor de hele week. Sarah werd vandaag 10 maanden en daar hoort een nieuwe stap bij. Ik kocht Nutrilon stap 3, wat later eigenlijk onzin bleek te zijn. Ik had gewoon door kunnen gaan met nummer 2 tot Sarah een jaar is. In stap 3 zit eigenlijk vooral zetmeel voor extra energie. En dus extra calorieën. Ik heb contact gehad met de Nutricia infocenter en daar gaf men aan dat weer terug naar stap 2 prima is. Dus nadat deze op is, haal ik die andere weer. Sarah hoeft toch echt niet dikker te worden 😉

wed4O ja…dit kwam vandaag binnen. Nieuwe kleren voor Sarah die ik besteld had bij de H&M in de sale. Ik heb veel leuke truien kunnen scoren, maatjes 80 waar ze voorlopig in kan. Ik zit erover te denken om een video op te nemen waarin ik de aankopen laat zien. Kan ik meteen mijn camera-skills oefenen.

Donderdag

don1

Goedemorgen! Hier zitten we aan het ontbijt, welke gemiddeld drie kwartier duurt. Mevrouw vindt alles om haar heen onwijs interessant en het is dan ook een sport om dat lepeltje pap in haar mond te krijgen. Vaak kom ik tegen haar wang terecht of grijpt ze de lepel uit mijn handen. Kortom: een uitdaging.

Vandaag heb ik afgesproken met een collega/vriendin. Zij is pas bevallen en ik moet nog steeds op kraamvisite. Vanmiddag fietsen Sarah en ik naar haar toe om haar zoontje te bewonderen. Gezellig!

don3

Maar ja….ik heb het toch maar verzet naar volgende week. Hier gaan wij echt niet doorheen fietsen!

don2Ja ik kan hier wel om lachen, dan kan ik lekker blijven spelen..

don4

Ik besluit ook even tijd voor mijzelf te nemen en plof neer op de bank met een tijdschrift en warme chocolademelk. Het is misschien maar beter dat het regent en dat wij niet gaan, want ik ben nog behoorlijk opgebrand van gister.

don5Extra cacao…dat is wat we nodig hebben!

thurs Serena Verbon van Beautylab en Kelly van Kellycaresse.nl gingen mij voor in de 3 euro challenge. Voor drie euro kook je een hele maaltijd voor minimaal 2 personen. Het is mij gelukt om een maaltje in elkaar te zetten, maar het viel niet mee. Nu pas valt het op hoe duur vlees eigenlijk is! Dit weekend deel ik het recept. Het is gehaktsalsa met sperziebonen en rijst. Lekker en heel makkelijk!

Vrijdag

Oh oh oh wat een super slechte foto, dit bewijst maar eens weer hoe slecht ik ben in selfies, haha! Goedemorgen trouwens..

fridayIk vertrek vandaag weer voor een paar uurtjes naar mijn werk en breng Sarah eerst naar mijn ouders. Zij vinden het nooit een straf om op te passen…

Voordat ik vertrek even een gouden combinatie op…Chloé Lovestory en de Bodyspray van de H&M. Helaas is de bodyspray niet meer in het assortiment maar hij is zo onwijs lekker.

fridayy

Eenmaal thuis ben ik even alleen, zonder Sarah. Mijn ouders brengen haar eind van de middag terug zodat ik nog even kan slapen als ik wil. Er komt straks eerst iemand iets ophalen wat ik heb verkocht en daarna ga ik even liggen. Maar eerst maak ik een lekkere lunch voor mijzelf.

friday1Om half zes werd Sarah weer gebracht en ik ontvang een heel vrolijk, platgeknuffeld kind. Kijk nou hoe lief!

friday3

Vandaag test ik met het eten een natriumarm product, namelijk de jus van Knorr. Ik ben geen jus-mens maar voor maandag moet ik hem toch even testen. Gister is de zoutloze mosterd geproefd dus heb weer wat om mijn oordeel over te veilen. Maandag lees je of dit allemaal te eten was of niet.

jus jussVanavond duiken we nog even het centrum in om te winkelen en morgen staat er een dagje Amsterdam op de planning, ik ga op bezoek bij Nicky van mommyonline. Leuk om haar eens in het echt te zien!

Ik wens jullie een heel gezellig weekend toe.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

Write a comment