Kijk je mee?

Memory Lane. 1- 7 maart

De eerste week van maart is achter de rug. De bloemetjes komen tevoorschijn en de lente hangt voorzichtig in de lucht. Afgelopen week stond vooral in het teken van een zieke dochter, een bezoekje aan het UMC maar ook vooral heel veel leuke dingen.

Zondag

Gister zijn we even naar de Ikea geweest om een cadeau voor Sarah te kopen. Volgende week viert zij haar eerste verjaardag en ik wilde graag een keukentje voor haar kopen. Deze zit nog in de doos. We kochten er ook een paar spulletjes bij zoals deze pannetjes, lepels en schort. Van een collega kreeg ik afgelopen week nog een tas vol mini’s (boodschappen), een mandje, groenten en fruit en servies. Ik zou er bijna zelf mee willen spelen, zo leuk! Verder kochten we nog longdrinkglazen.

zoen

 

Een zondag vul ik het liefst met heerlijk niksen, wandelen, koken of een DIY in elkaar knutselen. Ik begon aan een Memory Box voor Sarah, waar ik elke week wat herinneringen in stop die ik op een briefje schrijf. Lijkt mij erg leuk voor haar om later te lezen. Ik kreeg er heel veel leuke reacties over. En het is eigenlijk heel makkelijk!

 

zoen1

 

zoen2

 

De zondag besteed ik ook altijd aan het uitzetten van mijn weekmedicatie, zodat ik er doordeweeks niet meer aan hoef te denken.

zoen3

Maandag

Sarah werd gisteren erg verkouden en heeft vannacht heel erg gehoest. De babyfoon slaat dan steeds aan en daar werden we wakker van. Uitzetten vond ik geen fijn idee aangezien ze veel slijm ophoest en ik het ook in de gaten wil houden. Ik zou eigenlijk gaan werken vandaag maar na twee uur slaap gaat dat niet lukken. Vroeger was ik gewoon doorgegaan en nam ik wat extra koffie. Ik merk dat dit niet meer gaat. Stom, want echt ziek ben je niet maar gewoon ontzettend moe. Sarah bracht ik naar het KDV en ik sliep een paar uur.

Voordat ik haar weer ging ophalen had ik even tijd om een kort filmpje op te nemen. Het werd een video waarin ik de aankopen voor Sarah laat zien. Ik kocht onlangs hele leuke zomerkleding bij Zara.

moennn

 

En daar is ze weer….terug van een geslaagd dagje KDV! Wij vroegen ons regelmatig af waarom de beschermhoekjes van de salontafel niet bleven zitten. Vandaag kwam ik erachter…mevrouw vindt het leuk om ze eraf te peuteren haha.

moennnnn

Voor het avondeten maken we zelf pizza. De ene helft voor Giorgio (met gehakt, kaas, barbequesaus en rozijnen) en de andere helft voor mij met tonijn, champignons, knoflook en kaas. Elke keer weer zo lekker!

moen2

Later in de avond heb ik weer trek en maak ik wat toastjes met brie en eet ik wat pepperdews (gevulde rode pepers met roomkaas). Vooral die pepperdews zijn zo lekker!

moen1

Manlief ging aan de bosvruchten Cadillacs. En wel een grootverpakking van bijna 1 kilo….Ik heb ook een beetje meegeholpen.

mmmm

Dinsdag

Sarah is nog steeds niet helemaal lekker. Ze hoest veel en heeft koorts. Desondanks kan ze nog steeds lachen. Af en toe zie je aan haar dat ze zich niet helemaal lekker voelt, maar dat weerhoudt haar niet om vrolijk rond te kruipen en de clown uit te hengen. Lekker kind.

toen

 

Ik heb veel kleding van Sarah uitgezocht en bij elkaar maakte ik 15 kledingpakketten om te verkopen. Ik zette de advertentie op een Facebook groep maar helaas zijn ze nog niet verkocht. Ik ben een beetje terughoudend met Marktplaats aangezien mensen het pakket dan graag opgestuurd willen hebben en zie  liever dat men ze op komen halen. Beetje slechte ervaring met versturen en vervolgens geen geld krijgen.

toen1

 

Kijk die heerlijke chubby benen…..

toen2

 

Oh ja….had je meegekregen dat ik afgelopen zondag heel enthousiast een zelfbruiningsdoekje heb gebruikt? Achteraf bleek de kleur veel te donker en ondanks dat ik mijn handen goed heb gewassen, kreeg ik vreselijke oranje vlekken op mijn handen (en voorhoofd iehhh). Na een paar scrubsessies werd het wel iets minder, maar het duurde ongeveer vier dagen voordat ik van de oranje kleur af was.

toen3

Woensdag

Afgelopen weekend waren we even bij mijn ouders en de neefjes van Sarah waren er ook. Natuurlijk moesten ze even met zijn allen op de foto! De groepsfoto deel ik niet op de site maar deze van Sarah laat ik wel even zien. Lieverd!

DSC_0121

 

Sarah is nog steeds ziek maar toch hebben we redelijk goed geslapen. Ik ga weer een dagje werken en ik breng Sarah al vroeg naar mijn moeder, die vandaag oppast. Toen ik terugkwam van het werk trof ik ze zo aan. Normaal gesproken slaapt Sarah nooit meer bij je op de buik, maar ze voelt zich duidelijk niet lekker.

woen1

 

Eenmaal thuis kan ze wel weer een beetje lachen maar nog steeds heeft ze koort en hoest ze veel.

woen2

Omdat het zo’n drukke en vermoeide dag was haalde manlief heerlijke sushi voor mij bij de Albert Heijn. Sinds kort staat er in de AH XL een sushibar en wordt er dagelijks verse sushi gemaakt. Ik heb een nieuwe verslaving ontdekt…heerlijk.

woen4

Donderdag

Vandaag stond er een artikel online waarin mijn ouders in de spotlight stonden. Ik had ze een paar vragen gesteld en deze hebben ze met veel liefde beantwoord. Het is heel mooi geworden en veel mensen waren enthousiast. Gisteren was het artikel alleen al via Facebook bijna 3400 keer bekeken. Opa en oma stonden dus letterlijk even in de spotlights!

woen5

Ik haal een heel zielig meisje uit bed. Ze zit vol slijm en piept en kraakt met ademhalen. Ik heb toch maar even de huisarts gebeld en ik mag eind van de middag langskomen. Ze heeft al een aantal dagen koorts en gaat meer achteruit in plaats van dat ze opknapt.

doen2

Oh trouwens…onze moestuin begint vrolijke vormen aan te nemen! Sinds we ze op een iets warmer plekje hebben gezet groeit het als kool. En praten, veel praten…

doen

Vandaag houd ik een schoonmaakdagje. Deze allesreiniger van Method kochten we dinsdag met de grote boodschappen. Ik heb er veel goeds over gehoord en is, niet geheel onbelangrijk, lekker biologisch. Er zitten natuurlijke ingrediënten in in plaats van veel chemische zooi. En hij ruikt heerlijk!

doen1

Mijn man komt iets eerder thuis van het werk en samen gaan we met Sarah naar de huisarts. Die hoeft haar stethoscoop niet te gebruiken, want ze hoort Sarah al van een afstand reutelen. Diagnose: bronchitis. Arme Sarah moet aan de antibiotica en krijgt pufjes mee. Over een week moeten we even terugkomen om te laten luisteren. Ook moeten we laagdrempelig bellen als ze achteruit gaat, benauwder wordt of slechter gaat drinken. Ons arme meisje! Nog geen 1 jaar en al bronchitis…

doen3

Vrijdag

Gelukkig zie ik Sarah iets opknappen. Ze heeft nog wel koorts (gisteravond 39.3) maar reuteld iets minder. Vandaag een drukke dag voor de boeg: naar het UMCU voor een longfunctietest en echo van het hart. Daarna door naar Arnhem voor een bezoek aan het UWV en in de middag heb ik een afspraak bij onze hypotheekadviseur die de aangifte inkomstenbelasting voor ons verzorgd.

Sarah blijft bij mijn moeder en samen met mijn vader gaan we richting met UMC. De longfunctietest viel gelukkig erg mee. Ik ben ook iets verkouden aan het worden en dat was wel vervelend, maar verder ging het best snel. Ik kreeg de test omdat ik af en toe benauwd blijf zonder dat daar aanwijzingen voor zijn. Laten we hopen dat het meevalt. De echo van mijn hart werd gemaakt om te kijken of er al vooruitgang zit in de pompfunctie van mijn hart. Ik hou nergens rekening mee en hoop op niks. Ik verwacht dat de pompfunctie hetzelfde is als een aantal maanden terug (dan kan het altijd meevallen haha).

froe

Ook het bezoekje aan het UWV viel mee. Hier moest ik naartoe omdat ik nu een jaar in de ziektewet zit, ook al doe ik vervangend werk. De belastingaangifte ging ook voorspoedig en ik fietste naar mijn ouders waar Sarah was. Ik was gesloopt en deze dag was eigenlijk te vol gepland, maar het kwam nou eenmaal zo uit. Ik kwam even bij met een caffeïneshot en een stroopwafel. Niet verkeerd!

froe1

 

En terwijl mijn ouders in de keuken bezig waren en Giorgio ook vanuit zijn werk hiernaartoe kwam om te eten, keek ik heel interessant studio sport (proest).

froe2

Mijn ouders kookten een Oosterse roerbakschotel met makreel. Dit is zo lekker! Makreel is niet helemaal zoutarm, maar voor een keertje mag dit best. Er moet altijd even gekeurd en geproeft worden als mijn vader de makreel schoonmaakt. Dit deed mijn opa ook altijd, dus we zetten de traditie gewoon voort!

froe3

Zaterdag

Na een goede nacht merken we dat Sarah steeds meer opknapt. Ze heeft geen koorts meer, maar hoest en piept nog wel. Het is fijn om te zien dat je kindje zo snel weer opknapt. Ze was echt ziek en voelde zich beroerd. Vandaag een rustige dag op de planning. Even wat boodschappen doen, wat schoonmaken in huis en vanavond ga ik een recept maken welke morgen op de site komt.

Sarah kreeg mijn oude pop (monchichi pop) welke al bijna dertig jaar oud is. Deze kreeg ik toen ik geboren werd en nu mag Sarah hem hebben. Hij is inmiddels gewassen (er zat een zolder luchtje op) en ze vindt hem erg interessant. Bijzonder om te zien dat ze er mee speelt! Hij heet trouwens Teuntje (why?? haha).

zoet

 

zoet1

Ik wens jullie een heel gezellig weekend toe!

handtekening

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Fijn dat het wat beter gaat met Sarah. Op marktplaats die ik zelf altijd eerst betalen voor dat het opgestuurd wordt. Andersom ook, als ik iets verkoop eerst betalen dan pas versturen. Misschien dat dat handig is :).

  Beantwoorden
  • Ja dat vertelde mijn zus ook al. Dat zou inderdaad een mogelijkheid zijn!

   Beantwoorden
 • Hoi hoi! Wat een leuke blog heb je zeg! Hierbij weer een volgster erbij 🙂
  Wat sneu dat je dochter zo ziek is…en dan ook nog bronchitis…arm meisje. Beterschap voor haar!
  Ideaal he die sushi bar bij AH? Ik werk zelf ook bij een xl en bij ons komt er waarschijnlijk ook eentje. Errug fijn!
  Goed weekend!
  Groetjes Monique ☺

  Beantwoorden

Write a comment