Random

Meet Shiva, 60 kilo liefde.

Mijn ouders keurden de vraag altijd af. Beiden werkten (bijna) fulltime en mijn broer, zus en ik waren overdag naar school. Het zou voor dat arme beest geen mogelijkheid zijn om toegevoegd te worden aan het gezin. Ik heb een hond altijd graag gewild omdat het mij zo gezellig leek om een harig vriendje te hebben om de hele dag mee te knuffelen. Nu ik ouder ben en zelf een huisje heb met gezin, heb ik dan eindelijk sinds 4 jaar een harig beestje op mijn voeten liggen. It’ s time to meet Shiva!

4 jaar geleden brachten mijn man en ik een bezoekje aan een kennel in de buurt. Het was meer een grote boerderij waar twee lieve mensen woonden die met liefde Bordeauxdogs fokten. Ja….Bordeauxdogs. Altijd heb ik een zwak gehad voor deze grote, lieve, trouwe, kwijlende lobbesen. Hun uiterlijk, rimpels en karakter hebben mij nooit losgelaten. De keuze voor het soort hond was dus snel gemaakt. Mijn man vond ze ook zeker prachtig en was meteen enthousiast. Hij is een groot hondenkenner en had thuis op Curaçao gemiddeld 12 honden in de tuin lopen.  Na een paar dagen bestuderen, shoppen en inlezen (Bordeauxdogs hebben een uitgebreid karakter en onderhoudspunten waar je rekening mee moet houden) konden we dan eindelijk bij de puppy’ s gaan kijken.

Shiva liep daar ook en heette toen nog Beauty. Zonder aarzelen liep ze naar ons toe en begon ze met mijn schoen en tas te spelen. Sommige van haar broertjes en zusjes lagen lui onder de warmtelamp en toonden weinig interesse. Shiva daarentegen zat vol leven en was hartstikke nieuwsgierig. De keuze was snel gemaakt, haar namen we mee naar huis!

How cute! Hier had Shiva nog blauwe ogen. Mijn ouders kwamen die avond even op ‘kraambezoek’.
Ahhh
Hier was ze al bijna een jaar oud. Mooi beest!
Luisterend naar Snoop Dogg….je kunt ook alles bij haar doen…
Dit vind ik de mooiste foto van haar. Zo gemoedelijk als ze kijkt met haar enorm grote kop…ik smelt!
Shiva denkt regelmatig dat ze een heel klein schoothondje is. In werkelijkheid ligt er dan ruim 60 kilo op je schoot. Wel lekker warm…

De opvoeding ging redelijk makkelijk bij haar. Het eerste jaar zijn we naar puppycursus gegaan om haar de basis aan te leren. Ze luistert goed maar kan nog steeds wel eigenwijs zijn. Aangezien dit een karaktertrekje is, krijg je het er niet uit. Ze is goed waaks (helemaal nu Sarah er is) maar vooral ook heel lui. Kan overdag prima alleen zijn want het enige wat ze doet is slapen. Heerlijk!

Met Sarah gaat het ook prima. Wij hebben haar na de geboorte laten wennen door gedragen kleding mee te nemen vanuit het ziekenhuis. Sarah hoorde er vanaf het begin gewoon bij. Shiva betrekken wij bij zoveel mogelijk zorg voor Sarah, dus jaloers is ze niet. Hoewel wij Shiva volledig vertrouwen zullen wij haar nooit alleen laten met Sarah.

Lekker slapen…

Dit was Shiva, onze harige trouwe vriend. Ik ben benieuwd of jullie ook zo’ n trouwe viervoeter hebben? En waren jullie al bekend met de Bordeauxdog?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment