Lifestyle Mama

Mama thuis? Ook dan naar de opvang.

Toen Sarah nog in mijn buik zat dachten we al aan de toekomst wat betreft opvang op een kinderdagverblijf of bij een gastouder. Ik zou twee dagen per week opvang nodig hebben op niet vaste dagen, aangezien ik een onregelmatige baan had. Nu ben ik afgekeurd en zit ik thuis, maar Sarah breng ik nog elke week weg. In dit artikel leg ik uit waarom.

In mijn zwangerschap kozen we voor een hele leuke gastouder. Zij moest er helaas mee stoppen toen Sarah een half jaar oud was en we waren genoodzaakt andere opvang te zoeken. Om zekerheid voor wat betreft de opvang te hebben, kozen we dit keer voor een kinderdagverblijf. Een flexibele wel te verstaan. Geen vast aantal uren of dagen, maar geheel flexibel. Sarah ging er met plezier naartoe en ik liet haar met een gerust hart achter. Gemiddeld ging ze twee dagen per week naar de opvang wanneer ik moest werken.

Maar nu werk ik niet en ben ik fulltime thuis. Ik heb weinig verplichtingen buiten gesprekken en doktersbezoeken om. Wat is nou fijner dan zelf voor je kind te kunnen zorgen als het zo uitkomt? Het klopt in dit geval dat elk nadeel een voordeel heeft. Maar Sarah van de opvang halen? Heel even dacht ik er aan, maar dat draaide ik snel weer terug.

Zo enthousiast als ze aan het spelen was met andere kindjes…met een big smile zat ze aan tafel tussen andere kleuters te genieten van het zingen, lezen en eten. Mijn meisje heeft het nog steeds goed naar haar zin en leert er zo ontzettend veel. Thuis zijn we ook de hele dag bezig en leert ze genoeg, maar doordat ze veel leert door te imiteren is spelen met andere kindjes naar mijn idee heel belangrijk voor haar. Ook vind ik het waardevol dat Sarah leert sociaal te zijn en leert delen en samen spelen. Zij zal niet opgroeien met broertjes en zusjes, dus zal elders haar contacten op moeten doen én daarbij moeten leren dat samen spelen en samen delen van belang is.

Hopelijk gaat het met mij de komende maanden beter en kan ik ook weer af en toe naar een event of een andere grote afspraak. Dan is het ook gewoon fijn dat ik opvang voor Sarah achter de hand heb, wat ik eventueel nog op het laatst kan afspreken. En het is fijn om even tijd voor jezelf te hebben op de dagen dat ze niet thuis is. Het huis helemaal aan kant, uitslapen tot je niet meer kunt, heel lang in bad of gewoon even naar het centrum om te winkelen. Het is een luxe, daar ben ik mij heel erg van bewust. En eigenlijk is het niet nodig, maar zo lang het kan en fijn is gaan we zo door.

Ik kon het dus niet over mijn hart verkrijgen om haar van de opvang te halen, zolang de opvang financieel haalbaar is. Zij geniet en leert, ik heb een dag voor mijzelf en heel even zitten we niet op elkaars lip. Je kunt dan nog zo dol op jezelf zijn, maar dag in dag uit elke dag bij elkaar is ook niet altijd fijn. Met de vrijdag dat Sarah gaat logeren bij opa en oma komt het alsnog op 2 dagen even wat anders voor ons allebei, en dat voelt hartstikke goed. Maar man wat kijk ik altijd weer uit naar het moment dat ik haar weer ophaal. En zij ook, met een luid enthousiast gekrijs komt ze op mij afgerend met haar armen wijd open.

Zou jij je kindje van de opvang halen als je niet meer zou werken?

. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Wat fijn dat ze het er zo naar haar zin heeft!
  Onze kleine meid zit niet op de opvang, maar mijn moeder past op – wat ik zelf wel heel prettig vind. Niet dat ik ’tegen’ een kinderdagverblijf of gastouder ben, maar het is meer mijn eigen gevoel. Ik ben pas van 3 dagen werken naar 2 dagen werken geswitcht, mede doordat ik er best veel moeite mee had om haar zo veel te moeten missen. Als ik niet meer zou werken zou ik haar dan ook bij mij houden. Dan zou ik als het zo uitkomt af en toe een beroep op mijn moeder kunnen doen.

  Beantwoorden
 • Ik heb nog geen kindjes, maar ik zou ze ook naar de opvang sturen. Ten eerste omdat ik me misschien wel minder zie werken als mama, maar niet volledig thuis zou blijven. En ook omdat ik er van overtuigd ben dat dat goed is voor je kind: interactie met andere kinderen, leren delen, samen spelen en leren…
  Ik snap je dus helemaal.

  Beantwoorden
 • Ik vind het KDV ook heel belangrijk. Mijn beide dochters gaan nu 3 dagen per week als ik werk. Toen ik verlof had ging mijn oudste dochter 2 dagen per week. Ik vond het belangrijk dat ze bleef gaan omdat ze daar zoveel leert met andere kinderen. Echt leuk om te zien.

  Beantwoorden
 • Ik werk in de zorg en dus onregelmatig (dat wil zeggen tot voor kort want inmiddels binnen mijn werk regelmaat :-)) en kdv was echt te duur voor hetgeen dat ik het nodig had. Dus gekozen voor een Gastouder. Super maar helaas blijkt nu dat onze dochter door gehoorproblemen meer gebaat is met contact met meer andere kindjes dus vanaf 1 sept gaat zij naar het kdv en zeer waarschijnlijk ook naar een speciale psz. Hoop zo dat ze het vooral heel erg leuk gaat vinden…..!!!

  Beantwoorden
 • Ik ben een lazy-ass (;-)) thuisblijfmoeder maar rond de eerste verjaardag van onze zoon merkten wij dat hij zich thuis ging “vervelen”. Natuurlijk daag ik hem uit, maar dat kan ook maar tot op zekere hoogte en alleen maar met zijn moeder terwijl hij het juist zooo leuk vindt als hij andere kindjes zag. Dus bij ons was de keuze ook gemaakt: 1 dag in de week naar een kdv. En hij geniet er ZOOOOOO van! Bij het wegbrengen rent hij al naar het raam om mij uit te zwaaien en als ik hem kom ophalen moet ik het 9 van de 10 keer meetrekken naar de auto haha.

  Beantwoorden
 • Op de opvang leren zij weer andere dingen dan die ze thuis leren. Ik vind het zeker waardevol in de opvoeding, dus ook ik zou het doen.

  Beantwoorden
 • Ook als ik niet zou werken zou ik het een goed idee vinden. Ik denk dat kindjes er erg veel van leren. En het voor jezelf ook erg lekker is een dagje je handen vrij te hebben.

  Beantwoorden
 • Dit is voor mij nu aan de orde, Laurens gaat nog 2 dagen naar de opvang, terwijl ik nu geen baan heb. Ik sta er net zo in als jij, vind het belangrijk dat hij lekker kan spelen en leren en genieten!

  Beantwoorden
 • Zoals in jouw situatie kan ik het me goed voorstellen. Ze heeft het naar haar zin, dus juist fijn om die continuïteit te behouden.
  Wat een leuk meisje heb je trouwens!

  Beantwoorden
 • Mijn dochter gaat 2 dagen naar het kdv en ze heeft het daar zo naar d’r zin!! Wij hadden ook eerst een gastouder maar die stopte er na 2 weken alweer mee. Dus dit keer ook voor een kdv gekozen en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben!! Ze leert er zoveel, delen, samen spelen, tafelmanieren. Zo is ze straks ook gewend aan andere kindjes als ze naar school gaat, dan is de stap niet zo groot. Ook in mijn zwangerschapsverlof gaat ze gewoon naar het kdv 🙂 heeft mama idd ook even tijd voor andere dingen ook al is er inmiddels een kleine bij gekomen 😉

  Beantwoorden

Write a comment