Random

‘ Mama inhammen’. Hoe kun je ze verminderen en/of camoufleren?

Bijna alle mama’ s weten wel wat ik bedoel met ‘mama inhammen’. Na de bevalling valt je haar vaak uit en dit zorgt soms voor kale plekken en inhammen. Ik had verwacht dat drie jaar na dato mijn haar wel weer normaal zou groeien, maar niets is minder waar. Die sprietjes op mijn hoofd zijn nog in volle glorie aanwezig en staan de helft van de tijd ook nog eens recht overeind. Help!

Omdat ik vrees dat mijn inhammen nooit meer de oude worden en ik waarschijnlijk levenslang de trotse ontvanger ben van een radio zender, bedacht ik maar wat tips en trucjes om de inhammen zoveel mogelijk te verdoezelen en misschien zelfs te verminderen. Hopelijk heb je er wat aan! Zelf schaam ik mij er gelukkig niet voor, maar mooi vind ik het niet. Vooral niet als je voorhoofd al een paar meter hoog is van zichzelf 😉

Draag je haar los en let op je kapsel

Wanneer ik mijn haar los draag zie je de ‘ kaalgeplukte kip plukjes’ veel minder dan wanneer ik mijn haar in een staart of knot draag. Maar ik kies vaak voor makkelijk en draag mijn haren dan ook het liefst vast. Niet slim met flinke inhammen en piekende plukjes die recht overeind blijven staan.

Na een tochtje op de fiets heb ik volop FM ontvangst van meerdere radiozenders. Ik probeer het soms nog tegen te gaan door de plukjes ‘ vast te plakken’ met haarlak, maar dit helpt maar heel kort.
Wat ik nu ga doen: mijn haar een stukje korter zodat ik sneller geneigd ben het lekker los te dragen. Geen eindeloze sessies met een fohn, maar een makkelijk en hanteerbaar kapsel. Nee, geen kort moeke kapsel, maar hip en vlot. Keep you posted!

Kies voor een donkere/donkerdere kleur haar

Het is vrij logisch dat donker haar ‘meer’  lijkt dan licht haar. In mijn geval tenminste wel, want mijn haar is donkerblond en mijn wimpers en wenkbrauwen zijn bijna niet te zien.
Je kunt je dus wel voorstellen dat haar wat aan het groeien is bij de inhammen, minder goed zichtbaar is wanneer het blond is, dan wanneer het donker is. Wanneer je haren wat donkerder zijn zie je zelf de hele kleine haartjes en na een verfbeurt lijken mijn inhammen ineens een stuk minder.

Slik vitamines om je haargroei te ondersteunen

Nee, ik geloof niet in supplementen die je een weelderige bos haar geven of kaalheid kunnen oplossen. Wel geloof ik in supplementen die de haargroei kunnen stimuleren zodat haar wat sneller groeit en sterker wordt. Wanneer je ongezond leeft zie je dat aan je haren. Ze zijn dof en het valt snel uit. Een gezond leefpatroon zorgt voor gezond haar.

Ik slik nu drie maanden de supplementen van Oenobiol waar ik laatst al over schreef (klik hier). Na ongeveer drie maanden kun je resultaten zien en ik moet zeggen…mijn inhammen zijn iets meer ‘ gevuld’.
De plukjes/piekjes zijn wat langer en er beginnen her en der nieuwe haren te groeien. De volume van mijn haar is nog steeds slecht, dus daar heeft het niet voor gewerkt. Maar wel merk ik minder haaruitval (te zien aan mijn borstel) en het feit dat mijn inhammen een stuk minder opvallen.
In mijn tweede review half december kunnen jullie meer lezen over mijn resultaten en de bevindingen na ruim drie maanden!

Uitgroei stick

Ken je ze? Die zogenaamde ‘uitgroei’ sticks waarmee je je uitgroei weg kunt werken zonder opnieuw te verven? Elke maand verven is sowieso vrij heftig, maar je kunt ook prima wat kale plekjes of plekjes met dun haar verdoezelen met een stick waarmee je uitgroei bijwerkt. Ze zijn er in heel veel kleuren waardoor je makkelijk een kleur kiest dichtbij je haarkleur.

Muts, haarband of…?

Na een wandeling buiten of een ritje op de fiets staan mijn piekjes en plukjes altijd recht overeind. Om ze te temmen draag ik daarom ook steeds vaker een pet, muts of haarband.
Niet oudbollig, maar tegenwoordig hartstikke hip! Ook om binnen mee rond te lopen trouwens, het is gewoon een gadget geworden en een soort verlengstuk van je garderobe. En eh….ja dus ook van je haar!

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips. Het is allemaal een beetje verdoezelen en go with the flow…maar wat moet je anders? Een haartransplantatie is wel heel erg heftig en we zullen er toch mee moeten leren leven.
Of je hebt het geluk dat je je eigen haardos weer terug krijgt. Tot die tijd maak ik gebruik van deze tips, zodat de hoogte van mijn voorhoofd een beetje in toom wordt gehouden

Heb jij nog tips waar andere mama’ s met inhammen/piekhaar wat aan kunnen hebben?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Droogshampoo met een kleurtje vult de boel wat meer op ook!

    Beantwoorden
  • En een pony is natuurlijk ook een oplossing!

    Beantwoorden

Write a comment