Lifestyle Mama

Mama, van wie heb je dat haar gekregen dan?

Sarah vindt het al maanden interessant om mee naar het toilet te gaan. Wat zeg ik…misschien al wel een jaar. In het begin om te zien wat ik deed, later om door te trekken en papier aan te geven. Haar nieuwsgierigheid wordt echter steeds groter en dat zorgt soms voor bijzondere momenten.

Papa moest al eerder uitleggen wat hij daar nou had ‘hangen’. Is toch wel een beetje gek als klein meisje om te zien dat er verschil zit tussen mensen. Dat hele bloemetje en bijtje- gebeuren laat nog wel even op zich wachten, maar ze wil nu al heel veel weten. Regelmatig moest ik haar laten zien wat ik had geproduceerd.
‘Mama wat ben je aan het doen, plassen of poepen? Mag ik kijken? Waar komt dat plasje vandaan? Waar gaat ie naartoe? Mama heb je gepoept? Stinkt het? Mag ik kijken?’ Wanneer ik klaar ben word ik bestempeld als een ‘grote meid’ en krijg ik mijn sticker. Ik mag zelfs kiezen.

Maar toen kwam er een vraag waar ik nog even geen antwoord op wist. Ik stond op om mijn broek weer aan te trekken wanneer Sarah mij vroeg wat ‘dat’ was. Ze wees naar mijn haar. ‘Dat eh…dat is haar’. ‘Mama wat voor haar dan?’ ‘Dat noemen ze schaamhaar’. Ze keek bedenkelijk en bestudeerde het bosje nauwkeurig. Uiteindelijk vroeg ze ‘van wie heb je die gekregen dan?’ Alsof ik mijn haar van iemand cadeau had gekregen of overgenomen had via Marktplaats. ‘Eh die heb ik niet gekregen, dat is zo gegroeid’.
Ze begon te lachen en liep weg. Die middag zijn we nog naar de winkel geweest, maar gelukkig begon ze er niet weer over en vertelde ze de aardige meneer bij de kassa niet over haar blonde vondst van vandaag.

Heerlijk die nieuwsgierigheid, maar het zet je wel aan het denken. Hoe leg je iets uit? Op welke manier? Wat is het juiste antwoord zodat het niet later tegen mij gebruikt gaat worden? Onlangs kreeg ik er ook mee te maken in een pashokje en openbaar toilet. Wanneer ik samen met Sarah op pad ben zal ze altijd met mij mee naar binnen moeten.
Dan wijst ze bepaalde plekken aan om vervolgens vol trots te benoemen wat ze ziet. ‘Hey mama bh voor de tietjes. Mama punani afvegen? Mama klaar met plassen? Mama plassen of poepen?’ Ik ben altijd benieuwd wat mensen in het hokje naast mij zullen denken. Nou ja denken, ik gok dat er voornamelijk een glimlach ontstaat.

En dan hebben we nog de ‘jommetjes’. Ze heeft er meerdere malen naar zitten staren en wijzen en gevraagd wat het was. Die uitleg is niet zo moeilijk, maar er komt een dag dat er wat meer uitleg nodig is omdat de vragen wat ingewikkelder worden. In elk geval heeft ze al veel humor en fantasie ontwikkeld in haar 3 jarig bestaan. Gister was het zover dat Sarah begon te zingen toen papa aan het plassen was. Vol bewondering keek ze naar ‘het ding’ wat in haar ogen maar vreemd is. Er volgde een harde stem en ze begon te zingen ‘Witte zwanen zwarte zwanen, wie gaat er mee naar Engeland varen’….

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Dit is een testreactie

  Beantwoorden
 • Hahahaha? geweldig! Heerlijk die nuchtere kijk op dingen. Tja mijn dochtertje moet ook altijd mee en inderdaad een heleboel verhalen op de wc. Je kan ook nergens meer stiekem een scheetje laten want dan is het mama sjeejte gelate en natuurlijk lachen gieren brullen

  Beantwoorden
 • Oh geweldig!! En zo herkenbaar… hihi.
  Je hebt het super leuk geschreven!
  Liefs…

  Beantwoorden
 • Heerlijk om dit te lezen.

  Beantwoorden
 • Haha ja, of als ze iets verder zijn en in het hokje naast je zitten en dan een heel gesprek willen voeren….
  Ik gok ook altijd maar op een glimlach in de andere hokjes

  Beantwoorden
 • Mij jongste was er een tijd lang van overtuigd dat papa uit zijn duim plastte ?

  Beantwoorden

Write a comment