Mama

Mama. Photodiary van Sarah

Het leek mij leuk om naast een kijkje in mijn leven, ook een kijkje te geven in het leven van Sarah. Nou is geen dag hetzelfde en lukte het ook niet om voor 1 dag overal foto’ s van te maken, ik heb toch geprobeerd om voor vandaag een Sarah-plog te maken. Kijken jullie mee naar een dagje uit Sarah’ s leven?

CSC_0328

8.00 uur

Vaak wordt Sarah tussen 8.00 en 8.30 wakker. Het gebeurt ook nog wel eens dat ik om 9.30 wakker schrik en zij net pas wakker begint te worden, hoe luxe! Ik ben er van bewust dat dit niets zegt over haar slaapgedrag de komende jaren. Wie weet staat ze over een jaar om 6.00 naast ons bed..

20141026_100754

Goedemorgen! Ik kleed Sarah meteen aan, kam haar haren en probeer haar wat op te frissen. Dan is het tijd om naar beneden te gaan voor het ontbijt. Voor mij een kopje koffie, voor Sarah een fles melk of een bordje pap. Omdat pap nogal vol zit met calorieën probeer ik dit om de dag te geven. Ze vindt het heerlijk! Op de foto hieronder had ze een niesbui met volle mond…

saar2

9.00 uur
Na het ontbijt laat ik haar vaak even in de box spelen. Ze vindt werkelijk alles interessant en weet vaak niet waar ze mee moet spelen. Ook stopt ze alles in haar mond want het moet worden geproefd! Nu mijn man ook tijdelijk thuis is kan ik even lekker gaan douchen en aankleden. Als hij aan het werk is neem ik Sarah vaak even mee naar boven waar ze kan spelen.

Kiekeboe!
Kiekeboe!

11.00 uur
Als ik klaar ben spelen we samen op de bank of het speelkleed. Zingen we liedjes en lezen we boekjes.

20141025_120940

Rond een uur of elf krijgt ze fruit, waar ze erg dol op is.

saar4

11.30 uur
Tussen half twaalf en twaalf uur leg ik haar in bed voor haar eerste slaapje. Het wisselt nogal of ze dit accepteert of niet. Als ze slaapt, slaapt ze meestal tot 13.00/13.30. Je kunt goed aan haar zien of ze moe is en wilt slapen…

saar5

13.30 uur
Tijd voor een boterham! Kaas, smeerkaas, smeerworst (2x per week), jam, pindakaas. Ze lust het allemaal!

DSC_0871

14.30 uur
Rond half 3 is het tijd voor de tweede fles van vandaag, daarna is het weer speeltijd! Lekker op het kleed, in de box of gewoon op schoot. Interesses van de afgelopen dagen zijn vooral in de ogen prikken, in je neus, in je oor en trekken aan je lippen. En de spiegel…ook een succes!

Wie is dat?
Wie is dat?
Dagelijks terugkerend probleem...
Dagelijks terugkerend probleem…

16.00 uur
Vaak wil Sarah rond dit tijdstip weer even slapen en dan meestal tot 17.30. Mijn man of ik maken haar dan wakker voor het warme eten. Soms heb ik het idee dat ik alleen maar eten in dat lieve meisje stop haha.

Hoi mam! Ik ben weer wakker
Hoi mam! Ik ben weer wakker

17.30 uur
Ik maak een hapje voor Sarah of haal deze uit de vriezer. Vaak maak ik hapjes voor een hele week zodat ik het alleen maar hoef op te warmen. Je kunt binnenkort een artikel verwachten waarin ik tips geef en uitleg hoe ik het eten voor Sarah maak. Eigenlijk heel makkelijk en goedkoop!

hapjes

En het was weer heerlijk.
En het was weer heerlijk.

saar10
Na het eten nog even spelen, zingen of lezen.

19.00 uur

Aan het begin van de avond vinden wij het fijn om nog even een stuk te wandelen. Hup, winterjas aan en gaan! Shiva, onze hond, gaat dan ook mee.

saar11
Om de dag gaat Sarah in bad en zo ook vandaag. Ze krijgt snel vette krulletjes omdat we er lotion of kokos indoen, vanwege het pluizen. Ook spuugt ze soms regelmatig en wordt ze sneller vies. Voor ons allebei is het heerlijk genieten in het grote bad. Sarah vindt het zo fijn! Hierna slaapt ze ook altijd erg snel.

saar13

20.00 uur
Tijd voor de laatste fles. Daarna slaapzak aan, tandenpoetsen (wel twee!), verhaaltje voorlezen en voor 15 minuten nog even de projector aan. Dit is haar slaapritueel en zo weet zij dat het tijd is om te gaan slapen.

tandenpoetsen

Dit boekje lezen wij op dit moment voor.
Dit boekje lezen wij op dit moment voor.
Projector voor het plafond. Deze komt van opa en oma uit Amerika. Dus hier niet te koop.
Projector voor het plafond. Deze komt van opa en oma uit Amerika. Dus hier niet te koop.
Vanavond zijn het visjes…

Weer een leerzame dag voorbij!

Dit was een kijkje in de dag van Sarah. Ik ben benieuwd of er mama’s zijn die deze dagindeling herkennen? Of is deze heel anders? Ik kan mij goed voorstellen dat je dagindeling anders is, aangezien geen kindje hetzelfde is. Ik ben benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Altijd leuk om te lezen wat het ritme van anderen is! Ik ben benieuwd naar je blog over de zelfgemaakte hapjes.

  Beantwoorden
  • Dat vind ik ook altijd interessant! Artikel over de hapjes is volgende week donderdag 🙂

   Beantwoorden
 • Wat een vrolijke kindje heb je ook, de foto in bad is zo leuk!

  Beantwoorden
 • Wat een vrolijke foto’s allemaal, erg leuk! 🙂

  Beantwoorden
 • Onze jonkvrouw naast onze drie musketiers.

  Beantwoorden
 • Leuk om een dag van Sarah te zien en je blog is leuk! 🙂 Ze slaapt wel lekker uit zeg. Ik heb thuis een vroege vogel haha, maar ze gaat er ook vroeg weer in haha. Ik vind het altijd leuk om te lezen over dagritmes van andere baby’s!

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Ik vind dat ook altijd interessant om te lezen bij anderen. Geen kindje is hetzelfde! Hier vannacht een horrornacht gehad en ik maar schrijven dat ze zo goed slaapt haha. Over het algemeen een lui kindje. Er is niets mis met vroege vogels 🙂

   Beantwoorden

Write a comment