Lifestyle

Mama & Beauty TAG

Ik was door lieve collega blogger Saskia gevraagd om haar verzonnen TAG over te nemen. Een TAG met vragen over de combinatie mama en uiterlijke verzorging.  Zou ik bijvoorbeeld mijn kind nagellak opdoen? En wat gebruik ik sinds het moederschap wat ik eerder nooit naar omkeek?

IMG_9911 (Small)

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ligt aan mijn dagplanning. Als ik moet werken is het snel douchen, opmaken, haren doen en aankleden. Als ik vrij ben en ik hoef nergens heen, dan douche ik en kleed ik mij aan, maar mijn haar en gezicht hebben een dagje vrij. Als ik vrij ben en ik moet ergens heen dan vind ik het leuk om er even uitgebreid voor te gaan zitten.

Heb je elke dag een vast beauty routine?

Nee, het ligt dus echt aan mijn dag. Maar ik ga wel eerst douchen, aankleden, make-up doen en dan mijn haren. De volgorde is hetzelfde, alleen hoe uitgebreid ik alles doe en hoe lang ik ermee bezig ben is verschillend.

Betrek jij je kind bij de verzorging en make-up?

Heel basic alleen nog maar met tandenpoetsen (telt dat ook?) en misschien tijdens het badderen en insmeren met bodylotion. Maar niet met make-up, daar is ze nog veel te jong voor. Het enige wat ik haar geef is een kwast om mee te spelen. Ze is er uren zoet mee. Handig voor mama…

Zijn er met betrekking tot beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?

Ja, een uitgebreide collectie blush en concealer. Top spul is het en ik gebruikte het eerder nooit. Ook vind ik mijn uiterlijk iets minder belangrijk geworden dan eerst. Dat komt door de andere prioriteiten die ik heb. Maar ik vergeet mijzelf niet en kan nog steeds heel erg genieten van een nieuwe garderobe, nieuw haar en make-upjes.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?

Ja, ik vind het leuker geworden om er naar te kijken en mij erin te verdiepen. Had je twee jaar geleden gezegd dat ik oogschaduw zou dragen dan had ik je uitgelachen. Ik denk dat dit niet zozeer komt door het moederschap, maar door het volgen van blogs en het bloggen. Dat is wat ik pas ben gaan doen sinds ik moeder ben.

Doe je snel je verzorging en of make-up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?

Nee hoor, this mom is a multitasker! Pap klaarmaken, kind aan het eten zetten, make-up doen en kind schoonmaken en even achter een stapel speelgoed zetten. Dan kan ik mooi even mijn haren doen. Slaapjes gebruik ik om te bloggen. Tja, hard working…

IMG_9905 (Small)

Mag je kind spelen met je make-up?

Nee want dat wordt een smeerboel, ze stopt nog veel in haar mond en een stift is al niet veilig. Een kwast krijgt ze soms om mee te spelen, maar dat is het dan ook wel.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?

Prima, maar ik doe 1 nageltje voor het idee. Twee handen met nagellak vind ik nog een beetje too much. Of een vinger en een teen 😉

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?

Die heb ik niet, dus hoef er ook niet over na te denken. Maar ik kan mij het zo voorstellen dat het een gek idee is als je zoon rondloopt met nagellak. Ik zou niet ingaan op de vraag, haha.

Als je dochter make-up wil dragen , vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?

Moeilijk hoor, want wat is wijsheid? Ik denk vanaf het moment dat ze het zelf kan kopen van het geld dat ze verdient met een bijbaantje. Dan is ze oud genoeg om de waarde van geld te ontdekken. Ik denk dus met ongeveer 16 jaar (zo oud was ik volgens mij ook toen ik begon met make-up).

 

Tot zover mijn antwoorden! Voel je geroepen om de TAG over te nemen en vermeld er dan wel even bij dat Saskia de uitvinder is.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment