fashion Random

Mama, 34 jaar en dan nog in een bikini?

Ik ben klaar voor de zomer! Althanks, mijn lijf en geest. Ik kan niet wachten om op het strand of aan het zwembad te liggen met de geluiden van de zee en spelende kinderen op de achtergrond.
Echter heb ik mijn bikini nog niet aangezien ik het afgelopen halfjaar nog aardig wat ben afgevallen. Maar kan dat nog wel, een bikini op 34 jarige leeftijd, als moeder?

*Dit artikel betreft een samenwerking met Hunkemöller

Altijd een bikini

In mijn jongere jaren nam ik al snel afscheid van het badpak. Ik wilde zoveel mogelijk bruin worden (dus ook op mijn buik) en vond het vreselijk irritant om mijn hele badpak uit te moeten trekken wanneer ik naar het toilet moest. Ik kreeg het natje vodje namelijk nooit meer goed aan omdat alles aan mijn lijf nog klam was.

En dus paradeerde ik al jong met een bikini op het strand of bij het zwembad. Ook toen mijn heupen en billen serieuze vormen aan gingen nemen.Elk jaar kocht ik een nieuwe en vanaf mijn 18e kwam een bikini nog beter tot zijn recht met een navelpiercing. Elke zomer nieuwe badmode, dat was voor mij de normaalste zaak van de wereld.

Leeftijdsgrens bikini

Een jaar geleden heb ik mijn navelpiercing voorgoed vaarwel gezegd. Ik werd 33 en een navelpiercing voelde op de een of andere manier niet meer goed.
Ik voelde mij er ’te oud’ voor en zag Britney Spears al afkeurend ‘nee’ schudden. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

Maar hoe zit dat met een bikini? Zit daar een leeftijdsgrens aan of kan het altijd? Die vraag borrelde bij mij op tijdens het brainstormen op dit artikel. Hoor je op een bepaalde leeftijd een badpak te dragen in plaats van een bikini? Of alleen wanneer we onze buik niet meer toonbaar vinden na een bepaalde hoeveelheid kinderen?

Hoe meer ik erover na ging denken hoe gekker ik het vond klinken dat je geen bikini meer zou kunnen dragen als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt. Uiteindelijk is het maar net waar jij je lekker in voelt en waar je voorkeur naar uit gaat. Badmode kent geen leeftijd!
Ik snap dat je na een of meerdere zwangerschappen misschien niet meer de mooiste buik hebt. De een voelt zich daar genoeg zelfverzekerd over, de ander zou graag haar buik willen verschuilen in een badpak.

Ik hield een poll op Instagram en er stemden 550 mensen op de stelling ‘er zit een leeftijdsgrens aan het dragen van een bikini’. Maar liefst 450 mensen waren het oneens, 100 mensen vonden dat er inderdaad een leeftijdsgrens aan zat.
Een paar van de 450 mensen gaven nog aan dat het niet leeftijdsafhankelijk is, maar het gaat er om hoe je je voelt bij het dragen van een bikini. Zolang jij je lekker voelt: gewoon doen! Het is jouw lijf, jouw zomer en jouw plezier.

Onthoud dus: er zit geen leeftijdsgrens aan het dragen van een bikini. Hoe oud je ook bent, jij kiest voor wat lekker zit en wat je mooi vindt staan. Overigens vind ik het oudbollige imago van een badpak iets van vroeger. Je ziet steeds meer prachtige modellen badpakken die ik net zo mooi vind staan als een bikini (denk ook aan de monokini!)

De juiste bikini voor veel heup en bil

Hoewel ik dus overduidelijk team bikini ben zijn er nog wel een paar punten die het kopen van een bikini lastig maken voor mij. Ik ben namelijk een gitaar (of zandloper) met een mooie smalle taille, maar ook flinke heupen en billen. Ook mijn borsten zijn geen bescheiden heuveltjes maar vullen een D cup. Je zult wel begrijpen dat ik nooit in een kleine triangel bikini zal lopen met dunne touwtjes op mijn volle heupen. Ook meerdere touwtjes aan de zijkant ontwijk ik. Voor de mensen die visueel zijn ingesteld: denk aan een rollade op het strand.

 • Wanneer je flinke heupen en billen hebt met een prachtige smalle taille, is het mooi om het accent op die mooie taille te leggen. Het is ook prachtig om je schouders te benadrukken met bijvoorbeeld een haltertop. Dit is overigens ook mijn favoriete bikinitop omdat Jut en Jul dan goed in de top blijven hangen.
 • Qua kleuren maakt het niet zoveel uit wat je doet. Wanneer je je borsten wat kleiner wil doen lijken kun je kiezen voor 1 kleur bikini. Maar hey, ook borsten horen bij je prachtige rondingen en mogen worden gezien!
 • Een goede tip om erachter te komen welke bikini stijl wordt aanbevolen bij je figuur, is de bikini stijlgids te raadplegen om de juiste bikini’s te shoppen. Handig!
 • Nog mooier dan een badpak of bikini bij een zandloperfiguur is een monokini. Hiermee benadruk je je smalle taille en mooie rondingen.

Mijn keuze

Dit jaar ga ik wederom voor een fijne bikini en waarschijnlijk weer in de kleur zwart. Zwart is veilig, maar ik vind het vaak ook de mooiste kleur voor een bikini. Onderstaande bikini’s zijn een voorbeeld van wat ik mooi vind. Zal ik voor zwart gaan of toch rood? Die is namelijk ook prachtig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draag jij een bikini of een badpak in de zomer? En vind je dat er een leeftijdsgrens zit aan het dragen van een bikini? Ik ben benieuwd naar je mening!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Leeftijdsgrens niet, maar mijn buik is niet echt toonbaar meer…. Meer een soort zebrapad geworden. Stiekem vind ik een badpak veel lekkerder zitten, met die bikini’s had ik al mijn hele leven ruzie. Ben bedeeld met een mooie voorgevel, maar in bikini’s niet altijd het handigst. Dus lekker een mooi badpak, gelukkig heb je tegenwoordig echt genoeg mooie badpakken. Ik ga gelijk weer eens een nieuwe shoppen.

  Beantwoorden
  • Ja badpakken zijn tegenwoordig echt prachtig! Niets vergeleken met de modellen van ‘vroeger’.

   Beantwoorden
 • Ik ben team bikini! Maar ben deze zomer wel erg aan het twijfelen, er komen namelijk ook zoveel mooie badpakken voorbij! Ik kies bij een bikini juist altijd voor een vrolijk zomers kleurtje, zwart steekt zo af bij mijn melkflessen haha😉

  Beantwoorden
  • Ja hier ook team melkfles hoor! Een beetje zelfbruiner doet wel wonderen haha

   Beantwoorden
 • Ik ben zelf 36 en niet de allerslankste. Maar ik voel me zelf wel prettig in een bikini. Ik heb best grote borsten en vind het fijn als deze netjes opgesloten zitten in een goed gevormde bh. In een badpak heb ik altijd het idee dat ze me voor m’n hoofd kunnen slaan als ik achter m’n dochter van 4 aan het water in ren…

  Mijn moeder is 62 en loopt ook nog in bikini. Ik ben van mening dat er geen leeftijds grens of houdbaarheidsdatum aan een bikini zit. Doe waar je jezelf prettig bij voelt. En trek je niks aan van wat anderen zouden KUNNEN denken.

  Beantwoorden

Write a comment