recept Zonder pakjes en zakjes

Malse Portugese kip met chili

Ik zou echt niet weten wat ik zonder kip zou moeten. We eten het ontzettend vaak en het is enorm veelzijdig. Voor deze malse kippenpootjes gebruikte ik twee kruiden van Euroma, namelijk de Portugese kipkruiden en de chili. Geen zout toegevoegd, maar vol van smaak. De Portugese kruiden zijn licht pittig en lekker kruidig, de chili is heerlijk zoetig. Zo zie je maar weer: je hebt geen zout nodig om je eten smaak te geven!

*Dit recept bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 350 gram kipdrumsticks of kipkluifjes
  • 1 eetlepel Portugese kipkruiden (Euroma)
  • 2 theelepels chili vlokken (Euroma)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Versgemalen peper en eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit in een braadpan of hapjespan de boter of olie en bak de drumsticks of kipkluifjes rondom bruin. Kruid de kip met de kipkruiden, chilivlokken, knoflookpoeder en peper en zout. Zet het vuur wat lager en doe de deksel op de pan. Laat de kip in ongeveer 30 minuten mals en gaar stoven.

Lekker bij gebakken aardappeltjes met verse groenten of sla. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment