Looking good...

Make-up op vakantie….ja of nee?

Als je op vakantie bent heeft je hoofd ook vakantie. Geen agenda, geen tijdsdruk, geen afspraken en geen of minder zorgen. Maar hoe zit dat met je huid en make-up? Geef je die ook een paar weken rust of blijf je trouw poederen en smeren? Vandaag de stelling: draag je make-up op vakantie of niet? En zo ja, wat dan?

Iedereen herkent dat gevoel wel tijdens de vakantie; met een gebruinde huid, verse sproetjes en een uitgeruste kop voel je je beter en zelfverzekerder dan thuis.
De zon en de sfeer doet iets met je, in positieve zin. Over het algemeen dragen vrouwen make-up om datgene wat zij mooi vinden te accentueren en de minder mooie plekken te verbloemen. Maar is dat wel nodig op vakantie?
Vind je het van belang? Ik kies er een middenweg in.

Ook ik draag make-up om mijn positieve kanten te benadrukken (ogen) en de dingen waar ik onzeker over ben mooier te maken (witte, bleke huid en blauwe kringen).
Maar op vakanties is het vaak zo warm dat ik daarom de meeste make-up laat staan en deze dus ook niet in mijn koffer stop. Het zweten in combinatie met make-up doet niet heel veel goeds voor je poriën en het staat niet charmant als je de helft van je make-up er aan het afzweten bent. Ook denk ik dat je met foundation op minder snel bruin wordt, wat ik jammer zou vinden.
Wel neem ik vaak iets van make-up mee omdat ik de overgang heel erg groot vind als ik helemaal niets op doe. Een blotebillen gezicht vind ik zo….bloot.
Zonder mascara zie je amper wimpers terwijl ze heel erg lang zijn. Mijn witte porseleine huidje straalt net iets meer met een beetje kleur, of dit nou blush is of wat bronzer. En met een beetje make-up voel ik mij vaak al heel anders. Ook kan ik na een stranddag transformeren in een garnaal wat ik graag nog enigszins wil kunnen fatsoeneren.

Make-up werkt voor mij als een kopje koffie. Als ik geen mascara draag of mijn gezicht ‘bloot’ laat, word ik niet helemaal wakker. Klinkt gek, maar het werkt wel zo. Na een beetje opgemaakt te zijn voel ik mij altijd een beetje beter en kan de dag voor mij beginnen.
Maar welke producten neem ik dan mee op vakantie? In elk geval geen foundation of oogschaduw, omdat ik dit zonde van de tijd vind en zonde van het zweten en de zon. Wel gaat mee een mascara (zwart), bronzer, highlighter en wat concealer voor onder de ogen. Vooral highlighter is voor mij onmisbaar: het laat mijn huid glanzen en zorgt voor een echt zomers gevoel.
Ik ben dol op wetlooks die zijn gemaakt door middel van highlighters.

 

make

Wat ik meeneem:

 • Highlighter Revolution Vivid Baked
 • Highlighter Boujours
 • Maybeline Age Rewind concealer
 • Highlighter palette Revolution
 • Mega Length mascara black
 • Liquid eyelinder Catrice (black)
 • Rimmel London natural bronzer

Ik draag dus tijdens vakantie bijna geen make-up, maar ik ga ook niet helemaal bloot omdat ik mij toch fijner voel met wat mascara en kleur/glans op mijn wangen.

 

Hoe denk jij over make-up dragen tijdens de vakantie? Ga je helemaal voor bloot of blijf je altijd bepaalde producten gebruiken? Laat je reactie achter, ik ben benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ik neem altijd wel wat make-up mee, maar dat gebruik ik pas in de avond. Overdag draag ik lekker helemaal niks, op een zonnebril na.

  Beantwoorden
  • O ja in de avond inderdaad, als je uit gaat of een hapje gaat eten!

   Beantwoorden
 • Hier hetzelfde! Maar dit doe ik ook als het hier in nl mooi weer word. Even wenkbrauwen fatsoeneren, highlighter en mascara! Heerlijk even geen plakkaat op je gezicht!

  Beantwoorden
 • Ik vind het heerlijk om in de vakantie zo min mogelijk make up te dragen. Maar wat je zegt, helemaal niets is weer iets teveel van het goede. Meestal draag ik mascara, concealer en lipgloss en op vakantie.

  Beantwoorden

Write a comment