Niet een heel gezond (en zoutbeperkt) gerecht, maar wel heel erg lekker én leuk om te maken; deze mac ’n cheese muffins met gerookte kip.
Wat heb je nodig voor 12 muffins?
- 1 gerookte kipfilet
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
- 200 gram elleboogjes macaroni
- 200 ml melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 2 eieren
- snufje nootmuskaat
- Cheddar kaas (12 plakjes of een stuk van 180 gram)
- 12 cakevormpjes (papier)
- Een muffin/cupcake bakvorm (voor 12 muffins)
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de roosjes bloemkool in vier minuten beetgaar.
Rasp de kaas indien je een stuk cheddar hebt. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (je maakt een roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (nu krijg je een bechamelsaus).
Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas of leg de overige plakjes Cheddarkaas op de bovenkant.
Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven. Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer. Het was heel erg machtig maar wel erg lekker! Ook een leuk idee bij een high tea of als voorgerechtje.
Eetsmakelijk!
Maak jij wel eens hartige cupcakes of muffins? En ga jij dit recept een keer proberen?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Dat ziet er lekker uit! Ook slim dat de bloemkool er in verstopt zit! Ik ga hem pinnen en een keer proberen.
Oei jammie. Ik maak ze met aardappel puree en daarin verstop ik dan groente en spekjes ook erg lekker. Maar dit klinkt ook goed ga het een keer proberen.
Ah dat ziet er echt heerlijk uit!
Jammer genoeg eet ik geen vlees want anders had ik ze zeker weten gemaakt!