Lifestyle Mama

Maak kennis met een dreumeskamer en haar kamergenoot.

Vandaag heb ik de kamer van Sarah opgeruimd. De hydrofiele luiers van de plank, haar favoriete knuffels gerangschikt en de kamer speelklaar gemaakt. Nog even en ze doet de deur dicht en haar terrein is verboden toegang. Vandaag een kijkje in de kamer van een dreumes, inclusief kennismaking met kamergenoot Tineke.

Deze plank was ruim anderhalf jaar bezaait met hydrofiele doeken, washandjes en een jaarvoorraad aan Zwitsal. Weg met alles wat we niet meer gebruiken, deze kamer is niet meer van een baby, maar van een dreumes. Ik ben nog opzoek naar leuke meidenspullen om op dit plankje te zetten. Tot die tijd dient het als rustplaats voor wat Zwitsal producten,  een babyfoon, twee beren en een wortel met benen.

 

IMG_0148 (Medium)

Het enorme dressoir van Ikea dient hier nog steeds als commode. Ik ben benieuwd voor hoe lang aangezien Sarah er het liefst vanaf springt. Elke dag ben ik er blij mee, de werkhoogte is fijn en er zitten veel ruime lades in. Het dressoir is dus niet heel erg veranderd, behalve de kleding die er in zit.

IMG_0157 (Medium)

Het bed van Sarah is nog hetzelfde bed, alleen het matras is naar beneden en al haar vrienden wachten geduldig af tot Sarah weer naar bed gaat. Nog even en ze kan er misschien uit klimmen, zodra het zover is kunnen we één zijkant eruit halen en is het een echte dreumesbed (ik wil het niet….ik wil het niet…).

IMG_0150 (Medium)

Maak kennis met Dushi, Pip, Woezel en Didi.

IMG_0167 (Medium)

De kubussen aan de muur dienen nog steeds als opslagplek voor herinneringen. Haar eerste schoentjes, wat kraamcadeautjes, een foto die bij mij in het ziekenhuis stond, een buiktoeter (hoe noem je die dingen?) en het geboortekaartje.

IMG_0152 (Medium)

Maar ook deze stempel, die mijn ouders kochten op vakantie.

IMG_0155 (Medium)

De schuine kast aan de muur diende eerst voor heel veel speelgoed. Sarah kon er nog niet mee spelen, nu wel. Omdat het speelgoed allemaal beneden ligt kan deze kast prima door als onder andere schoenen kast. Excuus voor de donkere foto, het weer werkte niet mee.

IMG_0151 (Medium)

Dit is Tineke, van middelbare leeftijd en waarschijnlijk kampt ze met chronisch bloedarmoede. Dit popje is van mijn tante en ik heb vroeger veel met deze pop gespeeld. Mijn tante heeft het wiegje (op de achtergrond) helemaal opgeknapt en dit kregen wij cadeau toen Sarah geboren was. Bijzonder!

IMG_0162 (Medium)

Haar chronische bloedarmoede is misschien wel te wijten aan de amputatie van haar pink.

IMG_0164 (Medium)

En te weinig rode bloedcellen geeft ook een verhoogde kans op haaruitval.

IMG_0165 (Medium)

Maar hoe bijzonder is dit! Dat Sarah straks met dezelfde pop gaat spelen! Er zit trouwens ook een hele garderobe bij. Geweldig leuk!

IMG_0166 (Medium)

De garderobe van Sarah voor de winter is trouwens ook klaar om gedragen te worden. Iemand kon zich niet inhouden toen het nog hoogzomer was. Laat de kou maar komen!

IMG_0171 (Medium)

De Kipkep heb ik ook weer tevoorschijn gehaald. Een heerlijke pittenkussen die je even in de magnetron doet om op te warmen. Voor het hele gezin te gebruiken.

IMG_0158 (Medium)

Kom maar op, koude wind!

IMG_0172 (Medium)

 

Tot zover een kijkje in de kamer van Sarah. Er is wat veranderd, maar eigenlijk nog niet zo heel veel. Nog even en er komt een mooi speelhoekje met een stoel en een tafel. Er komt nog een zelfgemaakte meetlat en ik heb van Z8 nog een prachtige poster voor aan de muur.

Veranderen jullie de kamer van je kindje regelmatig? Of wat zou je er nog aan willen veranderen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Leuk kennis te maken met Tineke!!! Een leuke kamer hoor, echt al speelklaar!

  Beantwoorden
 • Leuk kamertje! Stiekem vind ik Tineke best een beetje eng, haha

  Beantwoorden
 • Wat een leuke kamer! Ik heb vooral genoten van alle verschillende poppen.

  En die schuine kast vind ik geweldig. Ik wist niet dat je daar nog zo veel in en op kon zetten!

  Beantwoorden
 • Wat leuk om binnen te mogen gluren. Dat dressoir als commode ziet er heel handig uit. Wij gaan aankomende winter Sam’s kamer omtoveren tot jongenskamer.

  Beantwoorden

Write a comment