Looking good...

Maak je benen rokjes-proof

Heel stoer zet ik nu een artikel in elkaar om je voor te bereiden op het rokjesweer. Alleen om eerlijk te bekennen droeg ik geen rokjes. Waarom niet? Ik heb serieuze melkflessen, vol met blauwe plekken en een vreemd netwerk van wolkjes passende bij het Antifosfolipidensyndroom. Erg charmant voelt dat niet onder een rokje. Maar deze zomer ga ik er toch in lopen en wel met de volgende voorbereidingen. Hoera voor instant tanning!

Stappenplan voor rokjesbenen

1. Scheren

scheer

In de winter laat ik mijn vachtje nog wel eens staan, want wie ziet het? Veel haargroei heb ik niet maar er ontstaat vaak wel een schattig donslaagje. Voor gladde en mooie benen moet ook dit dons eraan geloven en begin ik braaf met scheren. Ik koop nooit een dure scheerschuim, maar gebruik vaak heel makkelijk wat babyolie of conditioner.

scheer1

Vroeger scheerde ik nog wel eens met shampoo, alleen maakt dat het scheren juist stroef. Deze conditioner van de Kruidvat is heel lekker voor mijn haar en nog eens cheap. Kan dus ook prima voor heel wat scheerpartijen worden gebruikt. Het werk meteen als een soort conditioner voor je huid.

2. Scrubben

scheer2

Ik ben dol op deze stap. Sinds jaren scrub ik mij regelmatig. Gezicht, benen, armen en soms het hele lijf. Mijn huid wordt er lekker zacht van, al moet ik niet een te harde en te grove scrub gebruiken voor mijn gezicht. Een peeling is dan vaak beter. Maar even terug naar de benen: hiervoor gebruik ik wel een grove scrub (Rituals) en ik masseer hiermee mijn benen lekker in.

scheer4

Geen scrub in huis? Je maakt het heel makkelijk zelf met wat suiker, olijfolie en citroensap. Na het scrubben glanzen mijn benen en zijn ze heerlijk zacht. Als je een gevoelige huid hebt is het verstandig niet én te scheren én te scrubben. Scheren is namelijk al irriterend voor je huid.

3. Een zelfbruiner of instant tanner

scheer5

Liefde voor de zelfbruiner en tanner! Wat is het verschil? Een zelfbruiner breng je aan en na een paar uurtjes zie je een bruin velletje verschijnen die een paar dagen houdt. Ook al ga je onder de douche staan of je springt in het zwembad, het kleurtje blijft zitten. Een instant tanner maakt je huid meteen bruin en het kleurtje is afwasbaar. Een soort verf voor je huid.

scheer6

Je moet zelf kiezen wat je het fijnste vindt. Deze instant tanner heb ik gekregen en is ideaal voor als je ineens het plan hebt om een rokje uit de kast te trekken. Of om even wat vlekjes en blauwe plekken weg te werken. Een zelfbruiner vergt meer voorbereiding en kun je ook heel goed opbouwen.

tann

 

tannn

Deze instant tanner ruikt naar de zomer en smeert fijn. Wel even letten dat je overal gelijkmatig smeert. In het begin lijk ik oranje te worden maar dit komt goed. Zelfs voor mijn lichte huid is dit een prachtige kleur.

4. Insmeren

Nadat de boel is ingetrokken nog even insmeren met bodylotion of een spray met shimmer. Voor de hydratatie hoeft het niet, maar in deze bodylotion zit een shimmer en dat laat je benen mooi glanzen.

body

En check het verschil! Links zonder, rechts met tan.

result

Dit waren de vier stappen die ik neem voordat ik een rokje aantrek. Vooral door de instant tanner of zelfbruiner voel ik mij meer op mijn gemak ondanks mijn melkflessen. Het camoufleert de blauwe plekken en laat mijn huid wat meer stralen. Ik ga de uitdaging aan om deze zomer meer rokjes te dragen! Ik zal aan jullie het bewijs moeten leveren door middel van foto’s. Keep u posted 😉

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Wat grappig, ik scheer mijn benen ook altijd met conditioner (iedereen vind dat altijd maar gek).

    Beantwoorden
  • Ik scheer mijn benen ook altijd met babyolie.
    Ik vraag me wel af of je steeds maar weer zonnebrand kunt aanbrengen over de Tanner. Voor de gevoelige huid is het trouwens ook niet aan te raden citroensap in de scrub te doen ? Maar ik denk dat de Tanner dan überhaupt geen goed plan is.

    Beantwoorden

Write a comment