BikkelharT

Lotgenotencontact voor hartpatiënten. Hoe, wat en waarom.

Als hartpatiënt komt er veel op je af. Nadat alle informatie verwerkt is en je beseft wat er is gebeurd, heb je soms de behoefte erover te praten. Niet met je familie of vrienden die dichtbij je staan, maar met mensen die hetzelfde doormaken als dat jij doet. Je bent opzoek naar herkenning, erkenning en het uitwisselen van ervaringen.
Beseffen dat je niet de enige bent die moeilijke dagen heeft of angsten en onzekerheden voelt, is heel fijn. Misschien heb je wel vragen of ben je opzoek naar tips.
Vandaag deel ik wat websites die lotgenotencontact voor hartpatiënten aanbieden.

Zelf heb ik nog weinig behoefte om lotgenotencontact aan te gaan met hartpatiënten. Misschien komt dat ooit nog, misschien ook niet.
In mijn korte carrière als verpleegkundige op een hartafdeling heb ik al veel verhalen gehoord en onzekerheden en angsten gezien. Het kan zijn dat dat de reden is dat ik er nu geen behoefte aan heb.
Ik weet heel veel van het hart en van hartziekten af en voel daarom ook weinig behoefte om tips en ervaringen te delen. Wel vind ik het heel erg leuk en uitdagend om voor anderen wat te kunnen betekenen, zoals je misschien al wel wist.
Elke maandag deel ik tenslotte alles rondom het leven met een hartaandoening en voorzie ik lezers van tips, recepten, ervaringen en verhalen.

 

Stichting hartpatiënten Nederland

hartje

Op deze website kunnen hartpatiënten in contact komen met lotgenoten om ervaringen op emotioneel en fysiek gebied uit te wisselen. Naast het contact zoeken met ‘hartgenoten’heeft de website ook een forum.
Tevens biedt de site de mogelijkheid om er lekker op uit te gaan door reizen te organiseren. Op reis gaan voelt vaak nog als een drempel voor mensen met een hartaandoening.
Stichting Hartpatiënten Nederland helpt hierbij.

 

De Hart & Vaatgroep

hartje1

De Hart & Vaatgroep is een patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekten en hun naasten.
De activiteiten die zij uitoefenen zijn bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten, voorlichting over hart- en vaatziekten, lotgenotencontact, het ondersteunen van diagnosegroepen, aandacht voor kinderen met een hartafwijking en leefstijl- en beweegactiviteiten. Daarnaast doet de Hart & Vaatgroep aan het behartigen van belangen en werken zij aan kwaliteitsverbetering in de zorg.

Hartenvaatpannel

De Hart&Vaatgroep en de Hartstichting vinden het belangrijk dat de stem van hart- en vaatpatiënten wordt gehoord. Met je ervaringen als patiënt of familie pakken zij knelpunten in de zorg aan en helpen zij de kwaliteit te verbeteren. Op het Hartenvaatpanel vragen ze regelmatig naar je mening over de zorg, ziekenhuizen, vergoedingen of medicijngebruik. Fijn om je ervaringen kwijt te kunnen en zo de zorg te kunnen verbeteren!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment