Looking good... Random

Looking Good. Mijn favoriete parfums

 

hihihBruno Banani en mexx waren mijn eerste luchtjes en die deed ik op tijdens het stappen.
Naar school deed ik niets op, parfum was alleen voor de stapavondjes of verjaardagen. Daar kom ik nu op terug, want dagelijks spray ik wel wat in mijn nek en op mijn polsen.
Door de jaren heen heb ik heel wat heerlijke luchtjes verslonden, maar sommige blijven je bij en koop je toch steeds weer. Ben je benieuwd welke luchtjes dat zijn? Lees dan verder en neem een kijkje in mijn parfum ‘stash’.

Parfum geeft herinneringen kleur en beeld. Als ik een luchtje ruik die ik in het verleden veel heb gebruikt, brengt het mij terug naar een bepaalde periode of herinneringen. Zoals ik al schreef waren Mexx en Bruno Banani mijn eerste luchtjes. Nog steeds vind ik ze lekker, maar ze passen bij een tijdperk van studeren, stappen en de wereld ontdekken. Ik voel mij er nu toch wel te volwassen voor.

Dit was mijn eerste luchtje...
Dit was mijn eerste luchtje…

Inmiddels heb ik mijn All time favorites ontdekt. Hier komen ze!

1. Eternity Calvin Klein

eternity
62,95 voor 50 ML

Dit is mijn ‘mama’ geurtje. Dit parfum geeft mij altijd een huiselijk gevoel en ik kocht hem tijdens de zwangerschap. Het kan elke dag en hoe vaak ik hem ook gebruik, hij blijft lekker. Een echt tijdloos parfum. In het begin is deze fris, gevolgd door viooltjes en lelietjes van dalen. De basis is zacht en poederig.

2. Reveal Calvin Klein

reveal

reveal2
44,95 voor 30ML

Reveal is een gewaagde geur waar ik niet meteen verliefd op was. De reviews waren goed en men was laaiend enthousiast. In de Douglas rook ik hem en ik bracht een proefje mee. Thuis begon ik hem steeds lekkerder te vinden. Grappig, dat je ook later pas ‘verliefd’ kunt worden op geuren.
Dit is een geurtje die ik niet elke dag gebruik want hij is best zwaar. Bij speciale gelegenheden doe ik hem op en voelt het als ware luxe.
De geur is oriëntaals en heeft geurnoten als verschillende soorten peper, sandelhout, kasjmier, iris en ruw zout. Zout? Ja, zout! En als je even oefent met snuffelen weet je precies wat daarmee wordt bedoelt.

3. Daisy Dream Marc Jacobs

44,95 voor 30ML
44,95 voor 30ML

Daisy Dream en het prachtige flesje. Alleen daarom zou je hem in de badkamer willen hebben staan.
Deze geur is zo heerlijk fris, dat hij voor elke dag geschikt is. Het geeft je een lentegevoel maar ik vind hem zo lekker dat ik het in de winter niet kan missen.
Ik krijg energie van dit luchtje, maar vind hem ook romantisch. Bramen, grapefruit en peer zijn te ruiken bij het opspuiten van dit luchtige geurtje. Witte houtsoorten en muskus maken het uiteindelijk iets warmer, maar hij blijft heerlijk fris. Verslavend!

(De reden dat de dop niet op de foto staat, was dat mijn concentratie-hoofd met telefoon in de dop te zien was…;))

4. L’eau de Chloé van Chloé

45,50 voor 30ML
45,50 voor 30ML

cloe2

Nog een heerlijk fris en licht luchtje voor elke dag: L’eau de Chloé. Ooit kwam ik met Chloé in aanraking na een liefde-op-het-eerste-gezicht moment in de Douglas. Ik had wel eens van dit merk gehoord dus van enorm nieuwsgierig. Meteen verkocht en gekocht (dit was de gewone Chloé, ook zalig!) Het heeft iets ontastbaars, iets magisch.
Het geurtje van Chloé is specifiek en ruik je in al hun luchtjes terug. Deze versie is de lichtere versie en bevat net als de andere ‘ Chloétjes’ een herkenbare rozengeur. Patchouli, rozen en citrus maken het een echt zomers luchtje. Dit luchtje zal ik in tegenstelling tot Daisy Dream, niet in de winter dragen. Daar is het te licht voor.

5. Love story Chloé

56,11 euro voor 30ML
56,11 euro voor 30ML

lovestory

Dit is voor mij de winterse versie van L’eau de Chloé. Oranjebloesem, jasmijn en Cederhout maken dit een iets warmere geur. Een heerlijk luchtje die je dagelijks kan dragen, maar omdat het zo luxe voelt bewaar ik ook deze voor de speciale gelegenheden.
Het flesje symboliseert een liefdesslotje, zoals er genoeg van hangen aan bruggen in romantische hoofdsteden.

6. Prada Infusion D’iris

61,15 voor 30ML
61,15 voor 30ML

Mijn trouwparfum, mijn grootste liefde ooit. Maar zo duur en doordat deze zo lekker is, ook zo snel op. Het flesje had ik trouwens niet meer, maar het doosje wel (why? you tell me!)
Eens in de zoveel tijd (eens per 2 jaar) mag ik hem kopen en fulltime snuffelen. Op mijn trouwdag droeg ik dit luchtje en ik heb hem tot nu toe drie keer mijzelf cadeau gedaan. Waarom? De verhouding tussen fris en sensueel is magisch. Het lijkt je mee te nemen op een reis door Italië. Hij is lekker fris, maar toch warm.

Dit waren mijn favoriete luchtjes. Ik ben benieuwd of je deze kent en welke jou favoriete parfums zijn. Laat het mij weten in de comments!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Leuk artikel & mooie foto’s ook! 🙂
    Ik ben ook echt fan van de Chloe parfums! Als “dagelijks” parfum gebruik ik regelmatig “Fuel for life” van Diesel. En om uit te gaan, omdat die ook best zwaar is, “La vie est belle” van Lancôme. 🙂

    Beantwoorden

Write a comment