Looking good...

Looking good. Held nummer 3.

Toen ik in december 2012 het jawoord gaf aan mijn man, deed ik dit in een prachtige witte jurk met blote armen. Het was een haltermodel en ook al had ik een bontje voor over mijn schouders, toch zag je mijn blote armen. Je zou mijn armen beter melkflessen kunnen noemen (officieel zijn ‘melkflessen’ benen, I know) want deze waren witter dan wit.
Ik wilde niet dat mijn maagdelijke witte jurk vloeiend over zou lopen in mijn arm- en schouderpartij dus koos ik voor een tijdelijke oplossing. Wil je weten wat? Lees vooral verder!

Zelfbruiners hebben nooit standaard mijn badkamerplankje gesierd, maar ik moest en zou voor ‘deze ene keer’ een zelfbruiner gebruiken om mij te helpen stralen op mijn bruiloft.
Ik ben van mijzelf erg wit en vooral in de winter geef ik bijna licht. Nou ben ik altijd wat sceptisch ten opzichte van zelfbruiners. Beelden van oranje gekleurde armen en benen in combinatie met mijn trouwjurk gaven mij niet heel veel vertrouwen.
Ik zocht de winkels af, las reviews op internet en kocht uiteindelijk een zelfbruiner van Clinique bij bol.com, voor de lichte huid. Dit is de Clinique self sun body tinted lotion voor het lichaam, in de kleur light-medium. De prijs ligt rond de 20 euro, deze varieert per webshop.
Bij Clinique zelf kost deze 26 euro.
20140818_152532

20140818_154325(0)

clinique1

De zelfbruinende lotion zit in een chique bruin-goude tube, het doosje eromheen is mintgroen van kleur. De lotion is parfumvrij en vetvrij en maakt de kans op puistjes erg klein.

Als je de tube opent en wat lotion op je hand doet, zie je een bruin-goude vloeistof met een lichte glittering.

20140818_152710

beautyweek1foto2

De lotion is parfumvrij en heeft daardoor een wat vreemd geurtje waar je snel aan went.
Het smeert makkelijk uit, trekt snel in en geeft een egaal en subtiel resultaat. Van de glittertjes zie je bijna niets meer terug.
Al na 1 keer gebruik zie je na een paar uur verschil. Geen oranje wortel-kleur, maar een lichtbruine gloed. Mooi!
Wil je de kleur dieper hebben, dan gebruik je de lotion een paar dagen achter elkaar.

clinique3
Ingrediënten. Klik op de foto voor een vergroting Het product bevat geen UV filter, dus blijven smeren in de zomer!
Fijn! Een uitgebreide gebruiksaanwijzing.
Fijn! Een uitgebreide gebruiksaanwijzing.

De week voordat ik ging trouwen heb ik de zelfbruiner eerst getest op een onopvallend plekje.
Na tevredenheid ben ik 4 dagen voor het trouwen gaan smeren op armen, rug en schouders. Op mijn trouwdag had ik een mooie natuurlijke lichtbruine tint zonder dat duidelijk te zien is dat dit door een zelfbruiner komt.
Ik heb ter vergelijking 4 dagen gesmeerd en foto’ s toegevoegd welke goed het resultaat laten zien.

Mijn 'melkfles' arm zonder zelfbruiner.
Mijn ‘melkfles’ arm zonder zelfbruiner.
Arm na 1 keer smeren
Arm na 1 keer smeren
clinique2
Arm na 2 keer smeren
look4
arm na 3 keer smeren

Clinique geeft op de website wat tips en instructies om het resultaat van de zelfbruiner te optimaliseren:

 • Voor het beste resultaat, eerst exfoliëren.
 • Verdeel gelijkmatig over de huid.
 • Was handen met water en zeep na het aanbrengen.
 • Wacht een vijftiental minuten zodat het product kan drogen, voor het eerste contact met kleding of haar.

Ik ben heel erg tevreden over de zelfbruiner omdat het resultaat subtiel is maar toch aan mijn verwachtingen voldoet.
Ook vind ik het fijn dat deze vetvrij en parfumvrij is waardoor mijn gevoelige huid de lotion goed accepteert.
Als ik een feestje heb met blote armen of benen, dan gebruik ik deze weer een paar dagen. Ideaal vind ik hem ook als de zomer aanbreekt en ik nog erg witjes ben in zomerkleding.
De lotion geeft geen vlekken of ophopingen en deze zomer heb ik ontdekt dat de lotion ook prima op mijn gezicht te gebruiken is, zonder gekke huidreacties. Als je de lotion niet meer gebruikt krijg je ook geen gekke bruine plekken of vlekken als het er weer ‘afslijt’. Heel geleidelijk verdwijnt het kleurtje weer en dat is prettig.
Ik vind de zon heerlijk en kan er echt van genieten om even in de zon te liggen of te zitten, maar het echte ‘ bakken’ doe ik niet meer omdat ik weet wat de gevaren daarvan zijn. Dit is een prima alternatief!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Ziet er goed uit! Ik zie duidelijk verschil, maar het ziet er niet fake uit.

  Beantwoorden
  • Ik ben fan! Normaal gesproken word ik altijd oranje omdat ik zo licht ben, maar dit is mooi.

   Beantwoorden

Write a comment