Looking good...

Looking good.Mijn winterhelden op het gebied van gezichtsverzorging.

garnierrrIk hou van de winter en de kou, het sfeertje en de feestdagen. Maar de winter lijkt iets minder van mij te houden. Ik heb het dan vooral over mijn droge trekkerige huid. Dit jaar lijkt het erger dan ooit en mijn handen doen ook mee. Barstjes, velletjes, soms tot bloedens toe. Gelukkig heb ik een aantal winterhelden die mij door de kou heen helpen. Met mijn gevoelige huid ben ik erg kritisch naar verzorging voor mijn gezicht. Ben je benieuwd wie mij allemaal door de winter helpen? Kijk dan verder.

Op het gebied van gezichtsverzorging ben ik steeds kritischer gaan worden. Ik merk dat mijn huid verandert, sneller reageert op een product of van slag is door stress of wat dan ook. Door de jaren heen heb ik veel producten echt moeten uitproberen, omdat mijn huid dun, droog en gevoelig is. Not easy. Ik heb 5 producten die ik op dit moment heerlijk vind om voor mijn gezicht te gebruiken.

1. Kruidvat Skin Science Gentle cleansing oil. €2,99.

Dit is een gezichts– en oogmake-up reiniger. Behalve reinigen verzorgt deze cleansing oil je huid met vitamine E en verzorgende oliën als Jojoba- en Druivenpitolie. Deze oliën hebben verzorgende en vochtregulerende eigenschappen.
Voor de gevoelige huid is deze reiniger ook goed geschrikt (yeah!). Het product breng je op je gezicht aan met een vochtig gemaakt wattenschijfje en je haalt zelfs waterproof- en longlasting make-up makkelijk van je gezicht af.

kruidvat1

kruidvat2

kruidvat3 kruidvat4

2. Garnier Micellair Reinigingswater voor de gevoelige huid. €6,99.

Dit product heeft al vele reviews overleeft. Doordat iedereen het erover had, ben ik het toch maar eens gaan uitproberen. Het feit dat dit een zeer mild reinigingsproduct is en geschikt voor de gevoelige huid, deed mij deugd. Dit product reinigt, verzacht en verwijdert vuil op een milde wijze. Het bevat geen parfum en geen parabenen. Ik gebruik het na de Cleansing Oil van de Kruidvat om mijn gezicht op te frissen.

garnier1 garnier2 garnier3

3. Kenzoki Energisant Energetic Face Mask. €39.95.

Een paar jaar geleden was ik opzoek naar een gezichtsmasker van Kenzoki, na er goede verhalen over gehoord te hebben. De Marshmallow mask trok met name mijn aandacht. Door de naam en het idee heerlijke Marshmallows op mijn gezicht te smeren wilde ik deze graag kopen. Helaas had Kenzoki toen net de markt verovert in Nederland en was deze (nog) niet te verkrijgen. Ik koos voor een andere variant die ik via internet bestelde; de Energetic Face Mask. Mijn huid kan altijd wel wat ‘energie’ gebruiken en deze bevalt mij nog steeds erg goed, ondanks mijn gevoelige huid. Omdat deze zo luxe voelt en prijzig is doe ik er heel zuinig mee. Mocht deze ooit opraken, dan ga ik voor de Marshmallow variant.

kenzo1  kenzo3

4. Diadermine Hypoallergenique Anti-rimpel Dag&Nacht. €11.95

Crèmes voor mijn gezicht vinden heb ik altijd een lastige klus gevonden. Het duurt vaak even voordat je goed weet waar je huid wel of niet tegen kan. In de zomer heeft mijn huid andere behoeftes dan in de winter en dus zijn mijn crèmes seizoensgebonden. In de zomer gebruik ik vaak een crème van Oil of Olaz. In de winter is dat vaak de heerlijk zachte crème van Diadermine. Betaalbaar, goede kwaliteit en zuinig in gebruik. De dagcrème is iets minder vet dan de nachtcrème. Al ben ik nog maar 29 jaar, ik smeer al braaf mijn anti-rimpel zalfjes. Wie weet helpt het…;)

dia1 dia2

5. Elisabeth Arden Eight Hour creeam The original. €18,95.

Bij iedereen is denk ik wel deze ‘wondercrème’ bekend. De redder in nood bij droge plekjes, kloofjes en velletjes. Ik smeer het werkelijk overal op wat droog aanvoelt. Met name voor het slapen smeer ik met regelmaat droge plekjes in op mijn gezicht, lippen, handen en rond mijn ogen. Droogtelijntjes zijn dan een stuk minder. Heerlijk spul! Op de tube staat ook nog een tip: breng het aan op je wenkbrauwen. Een soort wenkbrauwgel dus, handig!

elisa1  elisa3 elisa4

 

 

 

 

 

Dit waren mijn helden van de winter, die het leed van een droge, trekkerige huid toch een stukje verzachten. Letterlijk.

Ik ben benieuwd of jullie ook favorieten hebben op het gebied van gezichtsverzorging. Welke raad je aan? En was je al bekend met bovenstaande producten? Laat je reactie achter in de comments!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Wat een fijne producten….
  Bij mij is mijn blauwe pot nivea heilig in de winter!
  (in de zomer eigenlijk ook 😉 )
  Kan echt niet zonder!

  Beantwoorden
  • Nivea is ook heel bekend ja! Alleen ik word op de 1 of andere manier misselijk van de geur, een beetje jammer 😉

   Beantwoorden

Write a comment