Looking good...

Looking good. Beauty- en modetrends van toen.

Een echte meeloper ben ik nooit geweest. Ik zag trends voorbijkomen en koos alleen mee te gaan als ik het mooi vond. Hilarisch om nu terug te zien wat toen in de mode was.  Om mij heen zag ik soms de meest verschrikkelijke dingen, maar ook goede herinneringen heb ik aan de jaren ’90 met zijn bijzondere looks. Vandaag zie je met welke trends ik mee deed. Kijk vooral verder!

 Impulse deo bodyspray.

impulseBron

Wat was ik fan van dit spul! Ik had volgens mij een roze en een blauwe variant, heerlijk. Rond mijn 14e was ik nog iets te jong om echt parfum te dragen, dus dit was een goed alternatief. Ik kan nog steeds de geurtjes naar boven halen. Had jij ook zo’n bodyspray? Er was zelfs een Limited Edition van de Spice Girls.

impulse2

Bron

In Nederland zijn ze niet meer te krijgen, maar je kunt ze nog steeds in het buitenland kopen.

De kuif en het getoupeerde haar

Voor allebei ben ik schuldig…Ik heb een stijf-van-de-haarlak-kuif gehad en ik toupeerde mijn haar. Ik droeg het dan niet los, maar het liefst zo strak mogelijk in een staart. Zat er een hobbeltje in dan moest het overnieuw. Ik was een soort getoupeerde gabber, maar hield niet van gabbermuziek. Het staartje toupeerde ik dan en er stond een prominente kuif op mijn voorhoofd. Awkward!

kuif kuif2

Bron

Tattoo halsband, ring en armband

Schuldig! Ik had een halsbandje, maar je kon ook een ring of armband dragen. Alsof iedereen zou denken dat het een echte tatoeage is, haha! Het had wel iets, maar toch ook weer niet.

tattoo halsband tattoo2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron

Haarband

Ik ben vergeten hoe deze haarband heet, maar als je het ziet weet je vast wat ik bedoel. Zo’n rekbaar ding met spikes die je haren strak naar achteren trok. Tijdens het inbrengen moest je uitkijken dat je hoofdhuid heel bleef en zat ie eenmaal, dan was knipperen met je ogen een hele opgave.

haarband

Bron

Schoenen van MAG en de plateauzolen

Opzich liepen ze lekker, maar ik zou er nou niet meer goed op kunnen lopen ben ik bang. De schoenen van MAG waren een hele happening. Ik had volgens mij een Camel-kleur, die zonder veters. Daarna kwam de plateauzool in opmars en ook daar deed ik braaf aan mee.

mag mag2

 

 

 

 

 

Bron

Ik was ook zeker fan van de Spice Girls en liep daarom vol trots op plateauzolen. Geen gezicht! Op onderstaande foto zie je een paar schoenen die heel erg leken op die ik had.

 

 

 

 

 

 

Bron

Wat bezoolde mij? Ik bedoel….bezielde?

Haarmascara en blauwe wimpers

Ik weet nog dat haarmascara enorm stonk, maar dat hinderde niet. Ik streek braaf elke dag wat paarse of blauwe mascara in plukjes haar. Het werd vervolgens keihard, maar joh het was hip! Misschien de voorloper van highlights? Doe mij die maar!

haar

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron

De mascara voor de ogen was niet veel beter. Als ik terugdenk aan mijn basisschooltijd, liepen 9 van de 10 moeders met blauwe mascara op hun wimpers. Ik kan er echt niet tegen! Het hoort gewoon zwart te zijn. O ja, vooral gecombineerd met oogschaduw in regenboogkleuren deed het niet veel goeds. Maar ja, toen was het hip.

makeup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron

Hoe zouden wij over 20 jaar terugkijken op dit tijdperk? Zouden we net zo hard lachen om het shapen en de highlighter, dan wij nu doen als we aan haarmascara en plateauzolen denken?    Ik ben heel erg benieuwd met welke trends jij mee deed vroeger. Of kun je nog op andere beautytrends komen die ik niet genoemd heb?  Laat ze achter in de reacties!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Ohh wat hilarisch!! 😀 Superleuk artikel!
  Ik herinner me ook die fel geparfumeerde deo, alleen waren de meisjes op mijn school vooral gek van de deo’s van FA. Ik kan die dingen nu niet meer ruiken! 🙂
  En toen ik op school zat waren de “olifanten-pijpen-jeansbroeken” enorm hip; ik bleef er continu mee in de ketting van mijn fiets hangen; maar bleef ze toch dragen…afschuwelijk 😀

  Beantwoorden
 • Van die hippie broeken met wijde pijpen. Ik heb er ooit 1 gekocht heel duuuuuur met allemaal verschillend lapjes Oh wat was iedereen jarloers. Hahahha als je hem nu aan zou doen kijkt ook iedereen naar je maar dan op een andere manier 😉

  Beantwoorden
 • Haha vreselijk eigenlijk he.. Vooral die schoenen inderdaad!

  Beantwoorden
 • Die kuif had ik niet, maar de rest!!!!
  Die impulse deo! Helemaal vergeten!
  Zo leuk om dit terug te zien!

  Beantwoorden
 • Komt me allemaal zo bekend voor haha! Leuk!

  Beantwoorden
 • Haha geweldig vooral de tattoo sieraden en haarmascara!! Heb ik ook allebei gedragen/ gebruikt! En natuurlijk de spice girls plateau zolen! Leuk artikel Geertje, heel herkenbaar allemaal 🙂

  Beantwoorden
  • Haha had jij ook die schoenen? Hilarisch! Ik vind het eerlijk gezegd wel jammer dat ik dat allemaal heb weggegooid….maar ja..

   Beantwoorden

Write a comment