Random

Mijn lijf en gewicht 1 jaar na het Killerbody dieet.

Een jaar geleden was ik een maand in het bezit van Fajah haar eerste boek ‘Het Killerbody dieet’. Mijn verwachtingen waren niet zo hoog, aangezien ik niet goed wist wat ik moest verwachten en wat het dieet precies zou inhouden. Maar ik ging enthousiast en vol motivatie van start. Want…die extra kilo’s moesten en zouden er af. Hoe gaat het nu een jaar later? Zitten er alweer kilo’s aan?

Terugblik op 14 kilo meer Geer

Vorig jaar zomer was ik 7 kilo afgevallen toen we op vakantie naar Frankrijk gingen. De weken nadat we terug waren viel ik nog eens bijna 7 kilo af, waardoor ik in september vorig jaar mijn streefgewicht had bereikt. Ik ben ongeveer 5 maanden bezig geweest om 14 kilo af te vallen met het Killerbody dieet. En eigenlijk zonder te sporten. Nou ja…ik heb misschien 3 dagen een gewichtje vastgehouden, maar daar houdt het ook mee op. Veertien kilo kwijt door alleen op mijn eten te letten dus! En wat ben ik daar nog steeds blij mee en trots op. Ik was niet te dik, maar wel stevig. En wanneer ik nu foto’s terugzie voelt het gewoon niet goed om 14 kilo zwaarder te zijn, ook al was mijn BMI nog goed.

En zoals ik in voorgaande updates al heb laten doorschemeren: het ‘dieet’ is prima vol te houden, maar op een gegeven moment kwam het avondeten mijn neus uit. Elke week hetzelfde op maandag. En op dinsdag aten we wat we de dinsdagen ervoor ook aten. Dat gold ook voor de woensdag en de rest van de week. Ik was dus ‘blij’ dat ik op een gegeven moment mijn streefgewicht had bereikt, zodat ik opzoek kon gaan naar mijn manier van balans houden en waarschijnlijk ook kon gaan variëren met het avondeten.

Voordat Fajah haar tweede deel van het Killerbody dieet uitkwam (het boek vol recepten) moest ik dus zelf opzoek naar een manier om mijn gewicht vast te houden. Eerlijk? Dat viel best tegen. Afvallen is nog niet zo moeilijk, op gewicht blijven is lastiger. Waarom? Omdat je snel geneigd bent weer in je oude patroon te vallen en je denkt al snel ‘ach nu even genieten kan geen kwaad’. Valkuil!

Hoe eet ik nu?

Overdag eet ik de maaltijden die Fajah gebruikt in haar boek, zoals kwark, fruit, havermout (ik lust het eindelijk!), salade, kip, vis  etc. In de avond bepaal ik zelf mijn menu en eet ik weer zoals vroeger. Soms heb ik enorme trek en schep ik meer op dan ik tijdens het dieet mocht doen. Ja en dat moet je dus niet te vaak doen…maar gelukkig ben ik niet buitensporig aangekomen hierdoor! Toen ik klaar was met het ‘dieet’ woog ik 54.5, nu weeg ik 56. Dat is 1,5 kilo zwaarder dan aan het eind van het dieet. En dat is ook niet zo gek, want ik ben weer wat meer gaan eten om te stabiliseren.

En zo streng als ik was tijdens het dieet, zo tevreden ben ik nu. 56 kilo werkt prima voor mij heb ik gemerkt, want ik heb mijn oude kledingmaat weer en ik kan best aardig wat eten zonder verder aan te komen. Ik blijf gedurende de maand wel schommelen trouwens. Soms zit ik op 55, dan op 57. En ook merk ik het na een paar dagen ‘slordig’ eten. dan wordt de riem weer even aangetrokken en let ik weer even een paar dagen harder op wat ik eet. Werkt dus prima voor mij, want tijdens de dagen dat ik feestjes heb geniet ik volop en dat mag. Niet dat ik buitensporig eten naar binnen prop, maar ik snoep wel gezellig mee. En als de balans erna voor mij goed werkt, dan heb ik denk ik een goede manier gevonden om op gewicht te blijven. En alles is nog lekker ook….eieren, kwark, havermout…eiwitten zijn heerlijk! Mijn lijf voelt zich zoveel beter nu ik een proteïnedieet volg.

Valkuil op vakantie

Ik ben straks op vakantie en net als vorig jaar wil ik overdag eten zoals Fajah mij heeft geleerd. Eiwitten, veel goede vezels, fruit en groenten. We koken in principe in het appartement en gaan niet elke dag uit eten, dat scheelt. Los gaan met drankjes en cocktails zal ook niet gaan dus ook die valkuilen zijn er niet. Maar toch…waarschijnlijk eet je meer en anders dan thuis en het kan best zo zijn dat ik wat zwaarder terugkom dan voor de vakantie. Of lichter…we zien het wel. Mocht ik zijn aangekomen, dan slaan we ‘Fajah’ weer even open en volgen we haar schema weer voor een paar weken. Om weer even bewust te worden van het eten en van je lijf. Ik ben zo gruwelijk blij met haar als naslagwerk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Waarom ik wel kies voor het Killerbody dieet en mijzelf niet uithonger

Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet

Al zes maanden stabiel op gewicht

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik ben er ook mee begonnen en wel wat kwijtgeraakt, maar het dan opgegeven. Het zit niet helemaal goed in mijn hoofd en ik ben een emotionele eter.
  Ik ga dus later eens proberen om er weer strenger mee aan de slag te gaan, maar op dit moment zijn er eerst wat andere dingen om aan te werken.

  Beantwoorden
 • Ik ga toch eens in de boekhandel kijken naar haar boeken. Elke keer denk ik wel dat ik het zelf kan maar ik doe toch kennelijk iets niet goed. Of ik krijg te weinig eiwitten binnen of toch nog teveel verborgen) suikers. Fijn dat je toch stabiel bent gebleven. Echt knap dat je zoveel kwijt bent geraakt. Dat kleine verschil wat je soms hebt kan ook vocht zijn op sommige dagen. Of een drol die vastzit ?

  Beantwoorden
 • Super goed zeg. Ik ben nu -17 met bodystyling en ik blijf er hangen. Eigenlijk zou ik voor een goed BMI nog 7 moeten afvallen…. maar ik voel me denk ik te tevreden om ze er nog af te krijgen. Ik ben wel blij dat ik stabiel kan blijven….

  Beantwoorden
 • Leuk om een update te lezen! Ik heb puur uit nieuwsgierigheid ook het boek gekocht, en ik moet zeggen: er staan heerlijke recepten in. Geen recepten waardoor je jezelf uithongert, waar ik eerst bang voor was (ja,, en ik ben echt een goede eter). Knap van je dat je volgehouden hebt en desondanks toch blijft genieten. Dat is zó belangrijk heb ik bij mezelf gemerkt, anders is het alleen maar een struggle en geef je vroeg of laat op. Btw, als je soms wat schommelt in gewicht, kan het zijn dat je wat vocht vasthoudt. Ik schommel ook wel een paar kilo in gewicht als ik mezelf vergelijk in de weekenden/feestdagen en doordeweeks. Dit is bij mij puur vocht vasthouden.

  Beantwoorden

Write a comment