Lifestyle

Ik lig te vaak onder een steen…(en blijf er lekker liggen)

Wanneer je mij zult zien lopen val ik niet echt op in de menigte. Naast mijn lengte heeft dat ook wat andere oorzaken. Ik ben niet dol op opvallen en al helemaal niet op de hoogte van de laatste hippe trends. Vaak waggel ik als een pinguïn achter de feiten (en trends) aan en ontdek ik ze pas wanneer ze bijna weer voorbij zijn. Dus: geniet van mijn leven onder een steen en ontdek wat ik veel eerder had kunnen ontdekken. Wie weet leer jij er ook nog iets van!

Zo installeerde ik afgelopen week de App Spotify. Leuk zou je denken, maar ik ben er helemaal blij mee. Op sommige telefoons zorgt deze app al jaren voor vermaak, maar ik ontdekte hem pas geleden. Het is niet zo dat iets compleet langs mij heen gaat, maar vaak parkeer ik iets nieuws om het vervolgens na jaren enthousiast in de armen te sluiten. In combinatie met een fijne koptelefoon ben ik helemaal content met mijn nieuwste app. Heerlijk tijdens het schoonmaken, internetten, bloggen en voor in de tuin. Come on…onder welke steen lag ik dit keer?

Maar dat heb ik sowieso veel met muziek. In de auto en tijdens het poetsen luister ik graag naar de radio. Dan komen de lekkerste nummers voorbij van artiesten die ik niet zou herkennen op straat. Ben ik de enige? Sinds de verdwijning van TMF en het feit dat ik geen clips meer kijk heb ik ook geen flauw idee wie wat zingt. Hoor ik Giorgio weer roepen ‘Hey kijk daar heb je die en die..’ Huh wie? Welk liedje hoort daarbij? Ik zou serieus menig superster straal voorbij lopen tegenwoordig.

Of eieren bijna de helft van je zelfstandige leven in de koelkast bewaren en na een hele tijd pas erachter komen dat dit eigenlijk onzin is. Alhoewel…de meningen zijn verdeeld en mijn idee dus ook. Voor het idee houd ik ze nog maar braaf ik de koelkast, want liever te koel bewaren dan te warm (klink ik nu logisch?). Toch ben ik altijd degene die pas jaren achter dit soort nieuwtjes komt.

En dan komen we bij een soortgelijk iets: het invriezen van producten. Brood, ijs, diepvriesfruit en vlees gaat hier altijd de vriezer in. Maar je schijnt gerust kokosmelk, rijst en wraps in te kunnen vriezen. Waarom deed ik dat niet eerder? Het scheelt zoveel weggooien of opnieuw kopen en we hebben ruimte zat in de vriezer. Mooie klus voor komend weekend: een lijst maken met producten die je gerust in de vriezer kunt stoppen.

DSC01799

Oh? Kan ik dat allemaal met mijn telefoon? Behalve bellen is een telefoon natuurlijk uitermate geschikt om al je social media bij te houden. Maar wisten jullie dat er op een Iphone ook een zaklamp zit? Zo eentje die knetterhard zijn best doet en waardoor er een wereld voor je open gaat thuis en op de camping? Vol enthousiasme probeerde ik hem tijdens de vakantie uit en ik kon er uitstekend oorwurmen en andere kriebelende vijanden mee opsporen. Ja wist ik veel!

Op de terugweg naar huis na een heerlijke vakantie zetten we vaak de muziek aan. Maar we voeren ook gezellige gesprekken en heel soms zijn ze ronduit interessant (in plaats van vermakelijk). Zo leerde ik een paar weken terug pas dat bijzondere mensen die in een geblindeerde auto met colonne worden vervoerd, vaak harder rijden dan de rest. En niet omdat ze haast hebben of schijt hebben aan de verkeersregels, maar omdat een eventuele achtervolging dan eerder opvalt. Typisch gevalletje van ‘ahaa wat slim!’ Zeker slim, maar dat kan ik dus niet altijd over mijzelf zeggen.

Conclusie: ik loop vaak achter de nieuwste feiten aan en vind dat eigenlijk helemaal niet erg, eerder grappig. Maar er zijn dingen die ik nog steeds vertik te doen of te snappen, zoals Pinterest en LinkedIn. Ziet er vaak heel leuk en nuttig uit, maar ik voel simpelweg de rust niet om er voor te gaan zitten en het uit te vogelen. Noem het eigenwijs, rusteloos of gewoon dom en lui. Maar zolang ik niet weet wat ik mis, mis ik natuurlijk ook vrij weinig.

Zijn er meer mensen die vaak onder een steen liggen en er elke keer weer onder gaan liggen? Die net als ik altijd achter de feiten aanlopen en pas na hele lange tijd dé ontdekking doen? Laat je horen en geef een voorbeeld, ik ben benieuwd!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Ehm ja haha daar herken ik mezelf wel in ja! Ik heb het ook vaak met kledingtrends.. Die vind ik vaak pas echt leuk als het eigenlijk al weer uit is haha

  Beantwoorden
 • Heel erg herkenbaar haha! En dat van die colonne wist ik niet leuk feitje om te weten haha

  Beantwoorden
 • Het is dat mijn vriend overal van op de hoogte is, anders zou de hele wereld ook aan mij voorbij zijn gegaan haha

  Beantwoorden
 • HahHaha. Herkenbaar. De hele hype rond het laatste seizoen Orange is de new black is over. Wie gaat het kijken en komt erachter dat het wel leuk is? Hup.

  De BN’er in het dorp raar aankijken en een half uur later pas doorhebben wie het was. (hoi Wendy van Dijk)

  Leuk liedje gevonden. Ja Elise. Twee jaar geleden was dat een hit.

  Moet ik nog even doorgaan?

  Beantwoorden
 • Met muziek zeker.. Ik heb hetzelfde wat jij zegt sinds ik geen clips meer kijk weet ik echt geen artiest bij naam meer, dit was vroeger wel anders, nu heb ik Deezer (tegenhanger van Spotify) en is mijn lijst alsnog superklein omdat als ik een liedje hoor ik de naam niet weet haha ?

  Beantwoorden
 • Grappig! Onlangs nog tot een dergelijke conclusie gekomen: de sneaker-mode is al een aantal jaar aan de gang en pas enkele maanden terug heb ik mijn eerste paar gekocht. Ik ben er helemaal blij mee en heb er onlangs een tweede paar bij gekocht. Toen vertelde ik ook tegen een vriendin dat ik eindelijk mee ben met de mode ;-).

  Beantwoorden
 • Doordat ik lesgeeft aan pubers krijg ik vaak al snel trends en hypes mee vanuit het klaslokaal ?
  Maar nu ff niet het is vakantie ?

  Beantwoorden
 • Hahaha dit is wel herkenbaar hoor! Ik kan gerust keihard mee zingen met bekende liedjes, maar als mensen even later vragen of ik die en die artiest ken, heb ik geen idee wie ze bedoelen ( Terwijl ik dus hun liedjes vrolijk mee zing..). Om nog maar nog te zwijgen over sommige bekende youtubers haha. Oh en dat van die bijzondere mensen en die eieren wist ik ook niet hoor hahah!

  Beantwoorden
 • Haha heel herkenbaar. Ik heb het vooral met kleding en muziek. Heb al lang Spotify maar gebruik het zeer zelden. Weet nooit welk liedje bij wek ariest hoort of hoe een liedje heet. Lastig zoeken dan. Ml weet het wel, dusde gebruikt het wel vaak.

  Beantwoorden
 • Ik ben selectief met mijn stenen 😉 En de grootste steen ligt bij mij op “televisie”. Als iemand ergens over begint en het blijkt iets van tv te zijn dan is tegenwoordig zelfs standaard mijn reactie “Oh, dat is zeker iets van tv?”.
  Het is niet uit principe ofzo. Ik ben niet zo iemand die geen tv wil kijken omdat ik zogenaamd te sophisticated ben. Maar ik ben simpelweg altijd te druk met andere dingen, dus dat soort dingen gaan helemaal langs me heen.
  Ach, soms ontdek je daardoor iets later dan anderen. Maar het gaat er toch om dat je je goed voelt en vermaakt? Zolang je niet constant achter de feiten aanholt, en dat je tot voor kort geen Spotify gebruikte betekent niet dat je al die tijd niet hebt geleefd 😉

  Beantwoorden
 • Hahaha sommige wel heel herkenbaar. Dat van die Colonne wist ik niet, wel dat ze in geblindeerde auto’s reden, maar niet waarom. Maar je bent zeker de enigste niet, ik kreeg laatste een reactie op de blog owh dat liedje ken ik helemaal niet… (volgens mij staat die al enkele weken in de top40)… Het maakt allemaal niet uit wat iemand wel en niet weet of als iemand er later achter komt… Lekker doen waar je je goed bij voelt.

  Beantwoorden

Write a comment