Lifestyle

Lifestyle. Wat vind ik nou echt heel stom?

Ik hou niet zo van het woord stom. Het klinkt niet positief, voelt als klagen en is eigenlijk….heel stom. Maar soms zijn er van die alledaagse dingen die eigenlijk toch wel stom te noemen zijn. Herkenbare, frustrerende dingen die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Ik ben benieuwd of ze herkenbaar voor je zijn! Kom, laten we even ongegeneerd klagen!

1. Een melkpak openen en de zijkanten uit elkaar vouwen.
Klinkt kinderlijk eenvoudig, maar het lukt vaak alleen de getrainde mensen met een opleiding ‘melkpak openen’. Deze frustratie geldt eigenlijk ook voor de yoghurtpakken of de vlapakken.

melkje

Wat is er mis met een dop? Een simpele draai en je kunt bij je melk of yoghurt, in plaats van een zielig afgescheurd, in elkaar gefrommeld kartonnen pak waar nog steeds niets uit komt. Stom.

2. Tijdens een heerlijke maaltijd keihard op je wang bijten.
Ben je net lekker aan het eten, bijt je ineens op je wang. Ik kan dan wel koken van woede, want zoiets verpest mijn hele maaltijd. En het doet zo immens zeer…bah! Op je tong bijten is net zoiets, gewoon heel erg stom.

au

3. Mensen die vragen hoe oud mijn zoontje is.
Sarah is een meisje. Een heel duidelijk meisje met een meisjesgezicht, meisjeshaar en meisjeskleding. Toch krijgen mensen het voor elkaar om te denken dat Sarah een jongetje is. Hoe dan?

4. Vergeten je koffiepad te verwisselen.
Aan een heerlijk kopje koffie beginnen en erachter komen dat het padje al een keer gebruikt is. Vergeten te verwisselen. Getver! Als er iets vies is! En stom…

5. Dag schone vloer!
Net twee uur de vloer onder handen genomen met stofzuiger en stomer waar je maar 10 minuten van kunt genieten. Shiva, onze hond, loopt naar de etensbak om te eten en te drinken. Bordeauxdogs kwijlen….enorm. Met als gevolg dat je niets meer terugvindt van je schone vloer. Ook al wisten wij dit van te voren, het is stom.

6. Bekeken worden.
Omkleden voor of na het sporten en bekeken worden door een oude dame. Ik word hier zo zenuwachtig en onzeker van! Stom!

stom

7. Getreuzel in de sportschool.
Nu we het toch over het sporten hebben; mensen die te lang bij hun toestel blijven kletsen met fitness. Jij wilt graag door met sporten en niet afkoelen. Maar degene die op het apparaat zit die aan de beurt is, blijft heerlijk lang hangen en kletsen.

8.Sorry wat is dat?
Mensen die, in een drukke winkel bijvoorbeeld, geen sorry durven te zeggen als ze er langs willen. Daarvoor in de plaats lopen ze tegen je aan of duwen je aan de kant. En ook dan geen sorry durven te zeggen. Hoe moeilijk is het? Stom!

9.Kriebelhoest.

hoestBijna in slaap vallen en wakker worden door een enorme kriebel-hoestbui. Door de medicijnen die ik gebruik voor mijn hart heb ik wat vaker last van kriebelhoest. Ook als ik wat vocht vasthoud bij mijn longen heb ik hier last van. Het komt ineens en overvalt je enorm. Niet leuk. Nee….gewoon stom.

10.Vieze vaat.
Nadat de vaatwasser klaar is erachter komen dat het blokje niet is opgelost en dat alles nog vuil is….Stom!

11.  Ding dong.
De pakjesbezorger die aanbelt net op het moment dat je op de wc zit. De hele middag heb je zitten wachten tot de deurbel gaat. Op een gegeven moment moet je toch echt plassen en ja hoor….op dat moment staat de bezorger voor de deur. Blijf je zitten of ga je toch?

12.Ha….haa….haaatsjoe.
Een onverwachte niesbui op het moment dat je ’s avonds nog even bij je slapende kindje gaat kijken.

13. Stomme deur!
Tegen de deur aanlopen en de deur midden tegen je voorhoofd aan krijgen. Om vervolgens de deur de schuld te geven.

14.Heerlijk uitslapen….of toch niet?

halfacht

In het weekend als je kunt uitslapen klaarwakker zijn om 7.30. Soms gaat Sarah logeren bij opa en oma en kan ik heerlijk uitslapen. Soms lukt het, maar vaak niet echt. Sarah heeft ritme in mijn leven gebracht en dit is het gevolg. Stom, maar ook een productieve dag in het verschiet.

15. Alles ontdooit.
De vriezer per ongeluk de hele nacht open laten staan. Vervolgens kun je alle inhoud weggooien. Wij hebben in de keuken alleen een ingebouwde koelkast en de vriezer in de schuur staan. Dus hebben het niet altijd snel in de gaten als de vriezer niet goed gesloten is. Eens in de zoveel tijd is het zover, dan kan alles worden weggegooid. Stom!

16. Asociale media.
Mensen die denken dat Social Media de perfecte plek is om mensen de grond in te boren en te kwetsen. Vind ik heel stom! Net als mensen die overal altijd wat van vinden. Ik hoop toch echt dat men in 2015 gaat beseffen dat het niet kan.

17.Te lui om te flossen.
Tijdens het eten ineens wat tussen je tanden krijgen en het er vervolgens voor geen mogelijkheid weer uit te kunnen krijgen. Flosdraad ligt boven, helemaal boven! Ja daaag.

18.Kaas schaven.
Jonge kaas die voor geen mogelijkheid te schaven is. Gevolg: uit elkaar gescheurde kaas waar je weinig mee kan. Jonge kaas is heerlijk zacht, maar een ramp om plakjes te schaven.

kaas

19. Vastgelopen computer.
Een computer die vastloopt zonder eerst toestemming aan jou te vragen. Je blijft maar op een knopje drukken in de hoop dat ie gaat reageren. Ook na wat scheldwoorden luistert je computer niet. Stom.

20. Klonterende mascara

Bron: www.howtodoyourmakeup.nl
Bron: www.howtodoyourmakeup.nl

Tijdens het aanbrengen van je mascara zie je je wimpers al tegen elkaar aan plakken. Je probeert het aan elkaar kleven te voorkomen door het een paar keer door te borstelen, maar je maakt het alleen maar erger.

Zijn er punten van herkenning voor jou? En wat vind jij nou heel erg stom? Laat je reactie achter, vind ik leuk!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Haha ik voel de frustratie een beetje overkomen.
  Ik voel helemaal met je mee als het gaat om het pak melk. Het is zo frustrerend en het heeft mij wel eens tegen gehouden om een pak melk te kopen

  Beantwoorden
 • Veel herkenbare dingen! 🙂
  Mij overkomt het steeds weer dat ik helemaal aangekleed ben, jas aan, schoenen aan, klaar om de deur uit te gaan… en me dan bedankt “staat de stijltang wel uit?”. En ik weet bijna zeker dat ik ze telkens meteen uit zet… En toch loop ik weer helemaal het huis door, de trap op, om te checken of ze uitstaat. STOM maar ook wel de veiligste optie… 🙂

  Beantwoorden
 • Jaaa zitten paar stomme dingen bij hoor!
  Kan ik me ook aan ergeren..

  Beantwoorden
 • Hier gelukkig alleen pakken (zelfs de (Nederlandse vanille-)vla, hoezee!) met een draaidop 😀

  Punt 8: heel stom inderdaad, van die douwende mensen. Ik roep altijd met een blij hoofd; “Ja hoor, u mag er wel eventjes langs!” 😉

  Beantwoorden
 • Beantwoorden
 • Een lange lijst maar allemaal zo herkenbaar!
  Inderdaad heel stom!!!

  Beantwoorden

Write a comment