Lifestyle Looking good...

Lifestyle. Mag het 80 ons minder zijn?

Er liggen stapels spijkerbroeken maatje 36 in mijn kast te pronken die ik niet meer aan kan.
Ik leef nog steeds, nu ongeveer 8 maanden na de bevalling,  regelmatig in zwangerschapsbroeken.
Natuurlijk heb ik een ‘ smoes’ om daar nu nog in te mogen leven en mag ik nog niet volledig sporten wanneer ik wil. Tijdens de hartrevalidatie bij de fysiotherapie (hier komt nog uitleg over) mag ik 3 keer in de week een uurtje sporten. En dat is niet sporten zoals jij mensen ziet zwoegen bij de sportschool. Nee, je moet eerder denken aan tempo schildpad. En daar word je nou niet bepaald slank of gespierd van. Toch ben ik heel trots op wat ik tot nu toe bereikt heb.
Hoe het met mijn afvallen gaat? Lees vooral verder!

80 ons. Oftewel 8 kilo. Die zaten mij in de weg en ik wilde ze kwijtraken.
Door de zwangerschap heb ik ze verzameld en ze voelen zich zo thuis bij mij dat ik moeite heb om er vanaf te komen. Het leek alsof ze vastgeschroefd of gelijmd waren aan mijn heuppartij.
Voor mijzelf had ik een doel gesteld in augustus. Ik wilde eind november die overtollige kilo’s hebben uitgezwaaid.
En inmiddels is het bijna eind november. Wat is de tussenstand?

Inmiddels, nu bijna 3 maanden later, ben ik 6 kilo lichter. Door flinke discipline (die je ook niet vanzelf ontvangt na een nacht slapen) heb ik suikers, vetten en de meeste koolhydraten uit mijn menu geschrapt. Maar…ik hou nog steeds van eten. Dat vind ik gezellig en ik geniet er van. Ik ben geen zak chips-type of een schepsnoepfanaat. Nee, geef mij tapas of toastjes en ik ben gelukkig.
Maar waarom ben ik dan gelukkig? Zonder die lekkere dingen ben ik ook een tevreden mens. Ik denk dat ze mij gelukkig maken.
Doordat ik nu erg op moet letten met zout vanwege mijn hart, ben ik heel erg gaan focussen op gezond, zoutloos eten. Alles zoutloos is niet te eten, maar je kunt een heel eind komen door goed op te letten en creatief je eigen eten te koken. Ik zal de maandagen op mijn blog dan ook regelmatig besteden aan het delen van diverse zoutloze lekkernijen en tips delen hoe je je eten toch lekker kunt maken zonder zout te gebruiken.

Anyway, ik heb zo mijn doelen. Om mijzelf wat motivatie te geven heb ik wat hulpmiddelen bedacht.

afvallen

Ik heb lipgloss geprobeerd, maar dit hielp niet. Wat mij wel hielp, was;

1. Ik heb, heel rigoureus, een foto van vroeger en van nu op de koelkast geplakt. Hetzelfde hoofd, maar een ander lijf. Wat zou ik weer graag zo’ n lijf hebben!
Het gekke is dat ik 6 jaar geleden niet eens besefte dat ik zo mooi slank was. Ik had het niet eens door en moet je nou eens zien! Is dit herkenbaar voor jullie?
Die foto’ s op de koelkast moeten mij elke keer dat ik naar de keuken loop, doen beseffen dat ik een doel heb. Dat ik iets echt wil.
Het moet voor mij zichtbaar zijn. Een doel in mijn hoofd, wat als het ware ‘ in de lucht’ hangt, werkt niet bij mij. Ik ben nogal visueel ingesteld…
2. Voor de eerste 4 kilo die eraf ging, mocht ik 50 euro besteden aan mooie make-up of een heerlijk parfum. Voor de overige 4 kilo (dan ben ik 8 kilo afgevallen) mag ik een nieuwe garderobe gaan shoppen. De parfummetjes en make-up staan inmiddels in de kast (en hey…die 50 euro was niet genoeg… who cares). Die garderobe volgt in december.
3. Ik heb mijn omgeving verteld wat mijn doel is, zodat ze daar rekening mee kunnen houden
4. Ik heb al het slechte eten vriendelijk verzocht richting de prullenbak te vertrekken. Gezonde groenten en fruit liggen te pronken op tafel.
5. Het is niet de bedoeling dat ik overeind blijf staan door sla, brood en water. Mijn verlaten kilo’ s moeten blijvend zijn! Ik ga geen honger lijden, want ik weet dat ik dat niet lang volhoud.
6. In het weekend beloon ik mijzelf met iets lekkers. Dat kan wat chocolade zijn, lekkere wijn of een toastje. Ja…het moet wel leuk blijven.
7. Als motivatie en houvast, houd ik een grafiek bij waar ik mijn gewicht in zal voeren. Dan kan ik bij een mooi dalend lijntje mijzelf toejuichen. Yeeey!

Ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat. Helaas kan ik niet sporten wanneer en hoeveel ik wil, dus ik wacht af hoe snel het gaat.
Wat zijn jullie verhalen, ervaringen en tips? Ik hoor ze graag!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment