Lifestyle Random

Lifesabout 2018 in vogelvlucht!

Hoe dan? Hoe kan 2018 al bijna achter ons liggen? Het jaar vloog voorbij en heeft ons naast verdriet ook hele mooie dingen gebracht. Ik kan echt wel zeggen dat 2018 een heel mooi en fijn jaar was, ondanks de verdrietige start. En ik wil graag met je terugblikken, want wat gebeurde er in 2018 op Lifesabout.nl? Naast het jaar in vogelvlucht deel ik ook weer wat leuke feitjes en cijfers!

Januari

Januari stond in het teken van de laatste maanden kinderdagverblijf voor Saar, maar ook de laatste periode in het leven van mijn moeder. We wisten in januari nog niet dat dit haar laatste volle maand zou worden. En misschien maar beter ook. Wel ging ze steeds harder achteruit, was ze oneindig moe en moest ze steeds meer dingen loslaten.

Eind januari kregen we ook het slechte, bevestigende nieuws van de longarts dat de tumoren in rap tempo weer aan het groeien waren en dat ze niet heel lang meer zou hebben.

Januari bracht ons gelukkig ook lichtpuntjes! Zo genoot Saar enorm van dansles waar ze elke zaterdag naartoe ging.

En we brachten (met mijn moeder) een laatste bezoek aan het consultatiebureau! Alles was weer goed en Sarah ontwikkelt zich helemaal prima. Zo fijn dat ze, ondanks dat ze wat te vroeg en te klein werd geboren, het zo goed doet. Wat hebben we toch een heerlijke meid!

Februari

Februari had voornamelijk een zwarte rand. Mijn moeder overleed halverwege de maand. We wisten begin februari nog niet dat het zo snel zou gaan en dat mijn moeder nog maar een aantal dagen te leven had. Ondertussen bleef het luchtig en enigsinds positief, zoals je kunt zien aan Saar die de pruik van oma past.

Er werd begin februari nog volop gespeeld met het bed waar mijn moeder in sliep ’s nachts. Een week later kwam ze echter het bed niet meer uit, zo moe en zwak was ze. Ik heb mijn moeder zo lang mogelijk geholpen met de verzorging tot ze echt bedlegerig werd en de thuiszorg het overnam. Het was fijn om zoiets te kunnen betekenen.

12 februari, maandag rond een uur of 17.30 ging de telefoon. Mijn vader vroeg of we wilden komen want het ging niet goed met mijn moeder. Terwijl we onze jas aandeden ging weer de telefoon. Ze was al overleden. We hoeften niet meer in alle haast naar mijn vader toe, maar phoe wat ging dat snel. Wel heel rustig en kalm, zonder pijn of benauwdheid. Dag mam <3

En dit is het plekje die we uitkozen voor mam. Een natuurplaats op de begraafplaats en het allermooiste plekje op het terrein. Vol in de zon met mooie bomen er omheen.

En toen kwam de dag van de begrafenis. Verdrietig, ontroerend…maar ook warm. De kinderen zorgden voor luchtigheid met hun tekeningen die ze mochten maken voor aan de kist.

Eind februari zou Keetje gedekt worden maar dit was niet geslaagd, dus we moesten nog even een half jaar geduld hebben voordat er een nieuwe poging kon worden gedaan. Maar dat wachten hebben we er wel voor over, wat een schatje is Keetje!

Vanwaar dit spannende koppie? Omdat dit haar eerste schooldag was! Ze keek er zo naar uit en ze was er zo aan toe. En wat gaat het goed op school, ze vindt het heerlijk en leert graag. Helaas kon oma het niet meer meemaken, maar ze is vast en zeker trots!

Maart

Lekker bij opa. Deze twee zijn dikke vrienden en twee handen op een buik!

Mijlpaal: voor het laatst naar het kinderdagverblijf!

Hoera Saar 4 jaar! We hadden een gezellig feest met lekkere taart en gezellige mensen.

Het was niet alleen feest deze maand…Saar kreeg de waterpokken. En vervolgens Giorgio ook, die echt heel erg ziek werd.

Toch wel eem mijlpaal dit jaar was het feit dat RTL Boulevard tijdens een item over pakjes en zakjes mijn foto’s gebruikte. Beetje jammer dat dit zonder vermelding en/of toestemming is gegaan, maar na een mailtje hebben ze mij nu vermeldt op de website bij het item.

Het begon veelbelovend: een cameraploeg van NPO 3 die mij een dag ging volgen voor een documentaire. Echter bleek na het bewerken van de beelden dat mijn verhaal te ingrijpend en te uitgebreid is voor het stukje in de documentaire, waardoor het onduidelijk zou worden na veel knippen. Jammer, maar toch gaaf om het een keer meegemaakt te hebben. En ik kan zeggen dat ik koffie gedronken heb met Rutger Castricum!

En er kwamen vooral recepten online van heerlijke Johma salades zonder Johma.

April

In april was het al heerlijk weer en vierden we Koningsdag! Eerst met rommelmarkten en nagels lakken, later met spelletjes op school.

Zon…ik heb je gemist. Ook al mag ik niet veel in de zon, die warmte is altijd fijn.

Het is Koningsdag! En nu Saar op de basisschool zit is het pas echt Koningsdag met spelletjes. Ze was er helemaal klaar voor!

En als we oma missen, dan missen we haar samen…

En hoera, deze maand zat ik al op 40.000 unieke bezoekers! Wat een hoop!

Mei

Mei was warm, heel warm. Maar vooral heerlijk door alles wat groen is en door de heerlijke zon! We waren veel buiten te vinden. In de speeltuin, kinderboerderij…noem het maar op.

Deze maand gingen we ook naar de Jaarbeurs in Utrecht voor een congres over APS. Interessant en veel herkenning, maar ook enorm vermoeiend. Het was die dag overigens 35 graden…

Weer ging de barbecue aan! Nog nooit hebben we zo vaak de barbecue aan gehad in de zomer, heerlijk!

We gingen elk weekend lekker op de fiets een eindje fietsen en ergens een ijsje eten. Ideaal met elektrische fietsen!

We bezochten met de kinderen het graf van mijn moeder. Bijzonder en mooi om te zien dat er van alles is gaan groeien. De kindjes hebben bloemen geplukt en het plekje versierd.

Deze maand kwamen er weer veel lekkere recepten online, waaronder de kip samba van Johma zonder Johma.

Of dit recept voor de Engelse Ossenstaartsoep…mmm!

Juni

In juni was het al heerlijk zomer en er was veel te doen in de omgeving, zoals een feest van de kinderboerderij hier in de buurt. Springkussens, kraampjes, schminken…

Met Vaderdag nam ik Giorgio mee uit eten naar een tapasrestaurant!

Deze maand had ik veel last van mijn buik en darmen. Er zijn veel onderzoeken aan vooraf gegaan omdat er een ontsteking was gevonden in mijn ontlasting. Echter was de coloscopie en gastroscopie goed. Na al die onderzoeken zijn we op proef gestopt met een medicijn die ik slikte voor de SLE en wat bleek? Ik heb gewoon teveel bijwerkingen van die medicatie. Na het stoppen verdwenen ook langzaam mijn klachten. Gelukkig maar, want ik werd langzamerhand hopeloos. Ik zat zelfs een tijdje aan de Yakult en andere onzin….

Saar haar favoriete item dit jaar? Dat is zeker de kidszoom camera van Vtech. Wat een succes! Na een half jaar speelt ze er nog steeds regelmatig mee.

Mijn ingrepen werden door het ziekenhuis ingepland (sterilisatie en ablatie) en ik kreeg deze folders opgestuurd. Ineens komt het wel heel dichtbij…

Kidsproof recepten zijn populair op Lifesabout.nl, waaronder deze hartige haart met knakworstjes die bijna 25.000 keer is bekeken. Hij is ook wel heel erg lekker! In 2019 komen er nog veel meer van dit soort recepten.

Niets leuker voor een kind dan met viezigheid op een raam mogen kliederen! Sarah hielp mij hier met liefde mee. Ik mocht de Karcher windowvac testen en eerst moesten de ramen heel vies worden gemaakt. Dit ding gebruiken we overigens nog steeds met heel veel plezier! Zelfs de schoonmaakster vindt hem geweldig.

Nog zo’ n vervelende samenwerking deze maand: ijs testen!

Juli

Juli was warm, heel warm. Maar ik bleef stug doorkoken en recepten maken! Zo maakte ik alle streetfood pakjes van Conimex na en met succes…

Deze maand kwam lieve Sanne (laviesanne.nl) gezellig op bezoek met haar kindjes. Leuk mens, leuke kinderen…altijd gezellig!

Deze maand ging Sarah weer eens naar de kapper. We gaan gemiddeld eens per jaar voor de puntjes. Maar op dit moment wordt het wel heel erg lang, dus we gaan over een paar weken maar weer!

Eind juni gingen we heerlijk een week op vakantie naar Limburg! Een week lang verbleven we in een huisje bij Landal en Saar nam haar vakantiedagboek mee. Leuk om eens terug te lezen!

Dit was ons huis! Heerlijk groot, een lekkere tuin, bubbelbad, sauna…het was een heerlijke week.

En behalve Valkenburg en Maastricht gingen we ook even de grens over op bezoek in Monschau. En wat hebben we een geluk met het weer, fantastisch!

Wat een prachtig plaatsje was dat, ik wil er zeker nog een keer naar terug!

En als we in Limburg zijn dan gaan we uiteraard op bezoek bij lieve Bregje en haar gezin! Je kent haar misschien wel van bregblogt.nl. Ze is zo’n gezellig en leuk mens!

Een van de recepten die deze maand online kwam is die van pasta carbonara van Bertolli (sta zak). Makkelijk en erg lekker!

Augustus

Augustus was warm en zonnig en dus waren we veel buiten te vinden! En dat is helemaal niet erg op een nieuwe fiets met zitje voor je pop! De zijwieltjes zijn er overigens nog niet af, ze vindt het gewoon best spannend. Maar ach, ieder kind zijn eigen tempo!

Ik had deze maand helaas veel last van een onregelmatige hartslag (overslagen). Ik kreeg weer een 48 uurs meting en hier kwam uit dat ik inderdaad veel extra (over)slagen heb, maar dat deze onschuldig zijn en dat er weinig aan gedaan kan worden. Pas als ik nog meer last ervaar kan ik eventueel extra medicatie krijgen. Hoe het nu gaat met het hartritme? Erg wisselend. De ene dag heb ik weinig last, de andere dag is het enorm aanwezig en hinderlijk. Ik kan het nu wel een beetje linken aan vermoeidheid en (te) druk zijn.

We gingen op uitnodiging naar het Den Haag outdoor festival. Het was de eerste keer voor mij dat ik (buiten een foodfestival om) een festival bezocht. Het was heel leuk om eens achter de schermen te mogen kijken van een festival en we hebben de lekkerste dingen mogen proeven onder het genot van muziek!

Het mooiste nieuws deze maand was toch wel dat ik ambassadeur werd van de Hartstichting! Ik draag deze stichting een warm hart toe. Als cardiologie verpleegkundige maar ook als hartpatiënt.

In de zomervakantie gingen we regelmatig naar de bioscoop, iets wat Saar helemaal geweldig vindt.

Sarah en ik genoten enorm van 6 weken vakantie. Leuke dingen doen samen, uitslapen en lekker samen in het grote bed!

Sarah ging heel vaak zwemmen bij haar vriendje en buurjongen Lucas. En ondanks elke keer goed smeren werd ze in no time bijna zwart door de zon.

En in vakanties spreek je ook gezellig af met vriendinnen! En eet je veel ijsjes uiteraard. Wat boffen we met deze zomer!

September

September: de maand van een grote verbouwing aan ons huis en de maand waarin ik een ingreep kreeg. Maar eerst…onze nieuwe kozijnen! Voor en achter werden alle kozijnen vervangen (op de achterpui na, die was al nieuw). Wat een verschil!

Halverwege september lag ik twee dagen in het ziekenhuis voor mijn sterilisatie en ablatie. De ingreep zelf viel mij enorm mee, alleen de rompslomp met de bloedverdunners en de nasleep van de narcose vielen tegen. Maar goed, ik ben er heelhuids doorheen gekomen!

In september sprak ik ook af met Kelly en haar dochter Lana. We gingen met de kindjes naar een leuk indoor speelparadijs in Noord Brabant. En ook ik had plezier met de lachspiegels.

Natuurlijk een selfie tussendoor! Het was enorm gezellig en we hebben een leuke plek ontdekt die we nog niet ontdekt hadden! Op deze dag kregen we ook te horen dat Keetje (de moeder van Pip) drachtig was!

In samenwerking met Beautybooking onderging ik bij Kaleidoskin een heerlijke gezichtsbehandeling. Wat is dat lekker zeg! Nog een voornemen om meer te doen in 2019: dit soort momentjes plannen voor mijzelf.

 

Oktober

Begin oktober had ik een interview met Vrouw over mijn sterilisatie. Een sterilisatie is niet altijd een keuze en niet altijd een gevolg van ‘compleet zijn’. Soms is het de beste keuze, terwijl je eigenlijk niet zou willen…

Het recept voor rendang kroketten was een succes! En dat is niet zo gek, want ze zijn heerlijk!

Oktober en barbecue…het lijkt een hele gekke combinatie maar het kon! Hier hadden we de laatste barbecue van het jaar, terwijl er al overal paddenstoelen uit de grond kwamen.

En wat een schril contrast….het is toch echt herfst!

 

Ik stond deze maand in een artikel van Tonic Nederland en gaf mensen een kijkje in mijn medicijnkast. 

Oktober was nog zo lang warm en mooi! En dus gingen we lekker vaak het bos in om paddenstoelen en andere mooie dingen te zoeken.

En daar zijn ze hoor…30 oktober werden de pups geboren! Vier reutjes en twee teefjes. Een teefje is dus Pip! We gingen al snel op kraamvisite maar kozen pas een teefje toen ze konden staan en de ogen open hadden.

November

Begin november schreef ik een update over mijn ervaring met de sterilisatie en ablatie van mijn baarmoederslijmvlies. Tot nu toe ben ik heel tevreden en heb ik hopelijk mensen kunnen inspireren om bij heftige menstruatieklachten actie te ondernemen en te praten over ingrepen die je leven een stukje fijner maken!

Een geweldig leuke samenwerking met babykleertjes.nl was ook een hoogtepunt deze maand. Sarah en ik hadden veel plezier tijdens het maken van foto’s en ze zijn ook erg leuk geworden.

Romy Monteiro bracht een meezingboek voor Sinterklaas uit en tijdens een klein meezingconcert konden we de liedjes horen en meezingen! Sarah heeft op het podium gedanst en was zelfs op SBS 6 te zien. Zo schattig!

Hier waren we op het kick-off event van Brandambassadors voor de samenwerking met COOP. We kregen heerlijke gerechten om te proeven, er was een leuke quiz rondom Kerst en we gingen met een leuke goodiebag weer naar huis. Geslaagde middag!

Naast veel hoogtepunten was de pijn aan mijn hand en vingers toch wel een dieptepuntje. Ik kreeg deze maand vreselijk veel pijn in mijn rechterhand en vingers waarvoor ik tussendoor op de spoedpoli moest komen. Ze konden het niet heel goed verklaren, maar houden het op microtrombose van de kleine vaatjes. Ik kreeg extra pijnstillers mee naar huis en na een paar weken ging het beter.

Ik had een congres in de Reehorst in Ede, van het FCIC waar ik bij betrokken ben. Ik blog voor ze, bezoek congressen en zal hopelijk in 2019 op vrijwillige basis wat meer voor hun en de patiënten kunnen betekenen.

Deze maand werden in de kerk alle mensen herdacht die in 2018 overleden waren, zo ook mijn moeder. Naast de kaarsen die werden aangestoken konden we ook waxinelichtjes aansteken voor mensen die al eerder overleden waren. Dus staken we ook een kaarsje aan voor mijn broer, opa en oma.

Ik ging in november met een vriendin naar het eerste event van Kelly (Kellycaresse.nl). Het was onwijs gezellig en na het event gingen we nog heerlijk een hapje eten in Amsterdam. Voornemen voor 2019: vaker van dit soort uitstapjes met vriendinnen! Even het moederschap loslaten!

Met mijn vader brachten we een bezoek aan de Efteling. Na 50 jaar stond hij weer in het park, lang geleden dus! Ondanks de drukte hebben we enorm genoten.

Het recept om je stamppot andijvie op smaak te brengen zonder zakje werd heel goed ontvangen! Er volgen nog meer recepten de komende tijd voor hutspot en zuurkool. Heerlijk dat seizoen voor stamppotten!

December

Een van de hoogtepunten in december was toch wel de samenwerking met COOP. Ik bedacht met andere foodbloggers een twist op een kerstklassieker en maakte een heerlijke gevulde rollade met cranberries en blauwaderkaas. Heel leuk en tof om te doen!

We bezochten in november en december regelmatig de kennel van Pip, om zo alvast een beetje aan elkaar te wennen en al wat betrokken te zijn. Wat een lieve mensen zijn het en wat een schatjes al die kleine pups!

Ik vond het zo leuk dat Sarah voor het eerst heel bewust Sinterklaas mee kreeg! We bezochten onder andere het Pietenhuis en dat was natuurlijk ‘heel cool’.

Omdat het niet lang meer duurt voordat Pip komt, deden we alvast wat inkopen. Saar mocht alles kiezen en koos uiteraard voor…roze.

Ik ging deze maand ook voor de tweede keer naar mijn oude werkplek om met diëtisten te overleggen wat er eventueel moet veranderen om mensen met een zoutarm dieet beter te laten eten. Ook brainstormen we wat we voor de mensen na ontslag kunnen betekenen. Het plan is om mijn recepten op de website van het ziekenhuis te delen en eventueel de beste recepten te delen in een folder. Zo gaaf!

Tussen Sinterklaas en Kerst was het een stuk stiller op Lifesabout.nl. Door een flinke griep met luchtweginfectie en bijholteontsteking was ik even van de radar verdwenen. Ik voelde mij te ziek om ook maar iets te doen. Gelukkig deed antibiotica een hoop en ben ik nu weer helemaal opgeknapt.

En toen was het eindelijk 22 december en mochten we Pip ophalen! De eerste dagen waren spannend en wennen voor ons allemaal, maar inmiddels kunnen we haar niet meer wegdenken. Het is zo’n lieverd en ik hoop dat we heel veel jaren van elkaar kunnen genieten.

Cijfers en weetjes!

Ook dit jaar deel ik weer wat cijfers en leuke weetjes. Lifesabout.nl is in een jaar tijd weer verder gegroeid en ik ben trots op mooie cijfers. Zo verwelkom ik op dit moment 45.000 unieke bezoekers per maand. Stel je voor dat deze mensen allemaal in je tuin zouden staan! Deze 45.000 mensen bekijken samen meer dan 200.000 pagina’s op de blog per maand. Iets waar ik enorm trots op ben en heel dankbaar voor ben!

In het hele jaar hebben maar liefst 370.000 (unieke mensen) de website bezocht en waren er 2 miljoen paginaweergaven.

Wat betreft reacties op blogs heb ik ook zeker niets te klagen. Er kwamen in 2018 ruim 850 reacties binnen van lezers. Reacties en interactie vind ik nog altijd het leukste van het bloggen. Het lukt mij niet altijd om te reageren, maar ik lees wel alles!

Het best gelezen artikel van 2018 was het recept van de ovenschotel met vissticks en romige mosterdsaus. Bizar…deze is maar liefst 45.000 keer bekeken! Mijn receptenindex is 325.000 keer bekeken en nu ik die cijfers voor het eerst zie moet ik toch wel even flink blozen…

Toekomstplannen

Kortom: Lifesabout.nl groeit goed en daar ben ik zo blij mee! Ook al is het voor mij geen werk of baan, het voelt goed om nuttig te kunnen zijn en mensen te kunnen voorzien van lekkere en makkelijke recepten, om zo gezonder te leven. Wel ben ik op dit moment bezig met het zoeken naar een goed mediabureau om de samenwerkingen in goede banen te leiden. Samenwerkingen met telefoonhoesjes-fabrikanten past totaal niet bij mij en Lifesabout.nl.

Campagnes zoals ik deed met COOP en Brandambassadors (Hartstichting samenwerking) smaken naar meer en daar wil ik mij meer op gaan richten in 2019. Naast de E-books die er aan komen ga ik ook kijken of er een echte ‘papieren’ kookboek kan komen! En natuurlijk blijf ik lekker koken, delen, inspireren, schrijven en meer.

Voor jullie allemaal een gezond, veilig, positief en fijn 2019! En ontzettend bedankt voor het bezoeken van Lifesabout.nl, het lezen, delen, koken en reageren. Liefde!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Sinds een jaar volg ik je blog en wat geniet ik altijd van je de stukjes!
  Ook heb ik al verschillende recepten gemaakt: mocht er een papieren kookboek komen dan sta ik in de rij!
  Veel succes met al je plannen, dromen en ideeën voor komend jaar!

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje, allereerst alvast de beste wensen voor jou en je naasten. Ga vooral zo door met het omzetten van de recepten! Sinds ik gebruik maak van jouw recepten zit de jongste hier tegenwoordig zonder problemen te eten. Sterker nog ze vraagt zelfs om recepten van jou. Ze kijkt zelf op de site en vraagt dan wanneer we dit of dat kunnen eten. Mijn vader moet ook zoutloos eten en ik heb mijn ouders dan ook al heel snel attent gemaakt op jouw site. Ook zij hebben al verschillende gerechten gemaakt. Dus nogmaals ga lekker zo door en we kijken uit naar nieuwe recepten/gerechten!! Liefs van Jolanda

  Beantwoorden
 • Sinds een jaar volg ik je blog en wat geniet ik altijd van je stukjes! Wat een dalen van verdriet en bergen van gelukkige momenten zaten er in jouw jaar!
  Ook heb ik al verschillende recepten gemaakt: mocht er een papieren kookboek komen dan sta ik in de rij!
  Veel succes met al je plannen, dromen en ideeën voor komend jaar!

  Beantwoorden

Write a comment