Lifestyle Weightwatchers

Life of a Weightwatcher update week 5.

Het is weer maandagmiddag, tijd voor een update wat betreft Weightwatchers! Gister stond ik op de weegschaal en de getallen gaven mij eindelijk weer hoop. Lees snel verder!

Beginstand en tussenstand

Ik was eerlijk gezegd best huiverig om op de weegschaal te staan, na de teleurstellingen in de voorgaande weken. Vorige week woog ik 65,2 en deze week ben ik weer een halve kilo afgevallen, want ik weeg 64,7! Ik heb mij net als voorgaande weken netjes aan de punten gehouden, maar wat ik anders heb gedaan is drie maaltijden gegeten in plaats van elke twee uur iets lichts. Ik dacht dat het belangrijk was om het eten zeer regelmatig te verdelen, maar bij mij werkt dat dus niet. Ik heb afgelopen week ontbeten, geluncht en avondeten gegeten en één tussendoortje rond 16.00. Mijn maag is dan beter gevuld dan wanneer ik bijvoorbeeld zes keer op een dag iets lichts eet. Misschien gaat mijn lijf dan op de bespaarmodus en zo verlies ik minder gewicht.

ww

Het grappige is, is dat ik steeds om mij heen hoor ‘maar jij bent toch hartstikke slank? Waarom wil je afvallen?’ Door de ogen van een ander ben ik misschien wel slank (mijn BMI is ook prima), maar ik voel mij er zelf niet prettig bij. Afvallen doe ik dus vooral voor mijzelf en niet voor een ander. Het is een compliment hoor, maar toch wil ik er zelf graag wat van af hebben. Mijn wespentaille werkt misschien wel mee met het feit dat ik slanker lijkt dan de weegschaal aangeeft.

Samenvatting

Mijn week ging dus eigenlijk heel goed. Ik heb geloof ik twee dagen gehad dat ik over mijn punten ben gegaan en van mijn weekpunten moest ‘snoepen’.  Weekpunten probeer ik zo min mogelijk aan te raken, maar soms is het fijn dat die escape er nog is. Afgelopen vrijdag heb ik toch wat sushi gehaald. Ik had zo’n slechte week achter de rug dat ik best mijzelf even mocht verwennen. En het is eigenlijk onzin dat je de sushi moet laten staan omdat je er kilo’s van zou aankomen. Zoveel sushi eet ik niet (dan zou ik er ook kilo’s van moeten eten) en helemaal alles schrappen is geen goed plan. Ik snoep verder niet, zoetigheid en koekjes kunnen mij gestolen worden. Ik ben een hartig mens en word veel gelukkiger van toastjes, sushi en kaasjes.

ww1

Helaas heb ik de afgelopen week door de extreme vermoeidheid niet kunnen sporten. Jammer, maar helaas. Het is niet waar dat je altijd een manier hebt om te kunnen sporten. Wanneer je zo gruwelijk en intens moe bent dat al je gewrichten vastlopen, dan is bewegen gewoon geen optie. Ik wil het graag, maar ik luister naar mijn lijf. Hopelijk is de vermoeidheid de komende week minder zodat we weer aan de slag kunnen. Met een vriendin/collega heb ik de afspraak gemaakt om samen weer naar de sportschool te gaan (waar ook fysiotherapeuten rondlopen voor de hartrevalidatie).

De komende week dus vol goede moed verder. Ik pakte gister weer een keer het boek van Rens Kroes uit de kast voor gezonde ideeën als ontbijt, lunch en tussendoor. Het boek staat er al twee jaar maar nooit heb ik er iets uit gemaakt. Hij staat nu opengeslagen op het keukenblad om mijzelf te motiveren de recepten te maken. Wel zonder superfoods, want ik mag geen gojibessen, moerbeien en al dat andere spul in verband met mijn medicatie. Maar zonder zullen de recepten vast ook heel lekker én verantwoord zijn!

nb: let op! De updates zullen niet meer elke week verschijnen, maar om de week. Dit omdat de updates anders redelijk op elkaar kunnen gaan lijken en ik hopelijk dan grotere verschillen kan laten zien!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier.

Benieuwd naar de update van week 2? Klik hier.

Benieuwd naar de update van week 3? Klik hier.

Benieuwd naar de update van week 4? Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • goed bezig toch! !
    en inderdaad je weet zelf bij welk gewicht je je t beste voelt!hopelijk gaat t met de vermoeidheid ook beter!

    Beantwoorden

Write a comment