Lifestyle Weightwatchers

Life of a Weightwatcher update week 4.

Aan het begin van de nieuwe week kreeg ik de smaak weer te pakken en had ik dan ook zin om mij weer te wegen én een nieuwe update te schrijven. Die zin verdween als sneeuw voor de zon, na het getal te zien op de weegschaal. Waarom dat lees je vandaag in mijn vierde update!

Beginstand en tussenstand

Stiekem had ik mij halverwege de week al gewogen, omdat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen na weer vol goede moed te zijn begonnen. Ik was mijn kilo halverwege de week alweer kwijt en was dan ook reuze benieuwd naar de eindstand vandaag. Tot ik vanochtend op de weegschaal ging staan en zag dat die ene kilo er wéér bij was gekomen. Kortom: ik woog tijdens de vorige update 66 kilo, viel van de week een kilo af en kwam wederom een kilo aan. Hoe dan? Hoe kon ik nou weer 66 kilo wegen?

ww111

Behalve de sushi vrijdagavond heb ik mij alle dagen keurig aan het puntenaantal gehouden, zonder over de schreef te gaan. Ik ben wat meer gaan wandelen en fietsen en kan dan ook niet bedenken waar het aan ligt. Mijn menstruatie ligt inmiddels achter mij, dus dat kan het ook niet zijn. Wel voelde ik mij van de week iets benauwder dan normaal en heb ik een extra plastablet ingenomen, omdat ik mij afvroeg of het misschien wel een kilo vocht zou zijn.
Maar theoretisch kan dat helemaal niet, want ik heb niet te zout gegeten en mijn hart is zodanig goed dat ik geen vocht hoor vast te houden. Kortom, ik heb echt geen verklaring voor die ene stomme kilo die er dus weer op zat. Gelukkig ben ik door de plasmedicatie wel weer wat afgevallen, maar ik vrees dat het vocht is en geen vet. Tussenstand nu: 65,2 kilo.

ww112

Samenvatting

Ik merkte heel goed dat ik minder trek had en behoefte had om veel te eten, nadat mijn medicatie weer gestopt is. Ik kan prima mijn eten goed over de dag verspreiden en kom niet over mijn punten heen. Wat ik ook deze week anders heb aangepakt is mijn beweging en het opscheppen van avondeten. Ik schep van pasta, aardappels en rijst ongeveer een kwart minder op en probeer een kwart te laten liggen, zodat ik de helft minder eet aan koolhydraten. In plaats daarvan schep ik een halve bord vol met groenten. Helaas heeft deze aanpak voor mij deze week niet geholpen.

Omdat ik niet weet waarom ik steeds maar één kilo afval en vervolgens weer aankom, voel ik alleen maar frustratie. Niet dat het onwijs moeilijk vol te houden is, maar het is gewoon jammer als je zo hard je best doet. Maar nog steeds geef ik niet op en ik ga weer vol goede moed verder. Wat ik de komende week ga doen is extra sporten, drie avonden in de week. Ik ben heel benieuwd wat dat gaat opleveren. Verder durf ik voorlopig geen sushi meer aan te raken, aangezien ik van een paar stukjes al aankom blijkbaar.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier.

Benieuwd naar de update van week 2? Klik hier.

Benieuwd naar de update van week 3? Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Oooh ik herken die frustratie wel hoor, mede daarom schreef ik onlangs die blog over de weegschaal en waarom ik er zo’n hekel aan heb. Mijn advies is: ga ook meten. Dus centimeter erbij en bij je taille en dergelijke opmeten. Vaak zie je dat daar dan wel verschil in gaat zitten. Slaap je ook goed trouwens? Want ook minder slaap kan voor een tragere stofwisseling zorgen. Zo was ik dus ook weer aangekomen (niet zoveel maar toch) en dat kwam vermoedelijk door te weinig slaap gecombineerd met zout eten..

  Beantwoorden
  • Ik slaap over het algemeen heel goed, behalve afgelopen weekend. Ik ga toch maar eens meten en aan de slag met een meetlint, thanks!

   Beantwoorden
 • Zou het ook kunnen dat je te weinig eet? Het is belangrijk dat je elke 2 uur iets eet om de verbranding goed op gang te houden. Ik heb echter geen verstand van ww, dus weet niet wat ww daar over zegt?

  Beantwoorden
  • Je moet je aan een maximaal aantal punten houden, maar ook aan een minimum om te voorkomen dat je te weinig eet. En ik houd mij daar ook heel netjes aan, dus wat het dan is?

   Beantwoorden
 • Wat mega irritant joh! Mijn gewicht schommelt ook zo. Nu ben ik ongesteld, opeens 2 kilo zwaarder. Misschien doen wat Nicole zegt en met een cm meten?

  Beantwoorden
 • Je frustratie is zo herkenbaar!
  Krijg je vanuit Weight Watchers feedback of is het echt enkel online datje punten kan tellen?

  Beantwoorden
  • Nee ik krijg alleen een online programma zonder echt begeleiding.

   Beantwoorden

Write a comment