Lifestyle Weightwatchers

Life of a Weightwatcher update week 2.

De tweede week van Weightwatchers is achter de rug. Langzaam begin ik er in te komen en ontdek ik nieuwe, lekkere en verantwoorde maaltjes. Maar hoe ging het afgelopen week? En niet geheel onbelangrijk, wat is de tussenstand?

Beginstand en tussenstand

Datgene waar iedereen het meest nieuwsgierig naar is: hoeveel ben ik afgevallen? Op dit moment…niks. Ik heb mij gister gewogen en de eerste kilo die er af was, zit er weer op. En hoe het kan? Tot gister had ik geen flauw idee en ik baalde enorm. Ik had twee weken lang keurig mijn best gedaan en hield mij netjes aan de punten. Ook at ik minstens de dertig punten die ik mag om te voorkomen dat ik te weinig binnenkrijg.

Vanochtend begon er een belletje te rinkelen toen ik buikpijn kreeg. Ah, ik word ongesteld! Ik kan er geen touw meer aan vast knopen omdat je met een Mirena eigenlijk geen echte menstruatie meer hebt, dus bij mij komt het wanneer het wil komen. Misschien too much information, maar het verklaart wel die ene kilo. Ik houd latijd vocht vast voor en tijdens mijn menstruatie. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik weer 66 kilo weeg, waar ik dus ook mee startte.

www

Samenvatting

Kijkend naar afgelopen week ging het eigenlijk heel goed. Ik verdeelde het eten goed over de dag en probeerde erge honger voor te zijn. Maar wat nog moeilijk gaat is het avondeten. Zoals ik al eerder heb geschreven kan ik een beregoeie emotie-eter zijn met berehonger. Het avondeten is een feestje voor mij, om te maken en te eten. Een vol bord maakt mij eventjes gelukkig om mij vervolgens schuldig te voelen wanneer ik naar een leeg geschraapt bord kijk. Ik kan hier dus nog wat van leren. Nee, ik moet hier wat van leren. Doordat ik zoveel op mijn bordje schep heb ik de rest van de avond geen punten meer, of moet ik mijn weekpunten gaan ‘aanbreken’. Gekscherend denk ik nu heel even dat het met mijn vechtersmentaliteit te maken kan hebben. Zoveel op je bordje krijgen en het allemaal aan willen kunnen, haha.

Als ontbijt heb ik een boterham met 30+ smeerkaas of kipfilet afgewisseld met kwark en fruit. Dat beviel heel erg goed. Ook heb ik een omelet gegeten in de middag in plaats van een boterham, en dit vult ook prima. Fruit vind ik heerlijk als tussendoortje en met name witte druiven zijn mij goed bevallen. Zoet en knapperig, dus trek in eventuele zoetigheid wordt dan veel minder. Komkommer met ongezouten noten vond ik ook heerlijk als tussendoortje, evenals geroosterde kikkererwten als snack. Het recept zette ik al ooit op mijn blog, je vindt hem hier.

www2

www1

Ik neem een diepe zucht en begin deze week weer met goede moed. Gister had ik dat gevoel absoluut niet mag je weten. De moed zakte in mijn schoenen en uit frustratie heb ik gewoon gegeten zonder te tellen. Inclusief kaasjes en worst op zaterdagavond op de bank. Ik had er even de pest in, want moedeloos voel je je wel als je na twee weken weer op je oude gewicht bent. Maar nu ik weet waar het van komt haal ik diep adem en ga ik er weer voor. Op naar de derde week!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (13)

 • Wauw goed hoor! Doorzettingsvermogen 🙂 Goed bezig!

  Gr, Nikki

  Beantwoorden
 • Ik vind het knap hoor, al die punten en calorieën tellen! Ik zou er echt niet wijs uit worden. Je bent in ieder geval goed bezig!

  Beantwoorden
 • Goed bezig!! Toi, toi, toi! you can do it!

  Beantwoorden
 • Echt respect voor jou! Je weet het wel vol te houden en toch nog lekkere dingen te blijven eten. Als je echt iets wil dan gaat het je lukken.

  Beantwoorden
 • Goedzo! En binnenkort ben je die ene kilo echt wel weer kwijt. Ga zo door 🙂

  Beantwoorden
 • Hup Geertje!!! X

  Beantwoorden
 • Ah fijn dat je weet hoe het komt! Lekker doorgaan en dan komt het volgende week cast weer goed 🙂

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je zo doorzet! Go Geertje!

  Beantwoorden
 • Goed bezig Geertje! Die kilo is er vast snel weer af. Goed dat je de knop weer hebt omgezet en verder gaat.

  Beantwoorden
 • Ah wat balen! Maar door je menstruatie kun je inderdaad veeeel vocht vast houden. Als dit het geval is zal dat volgende week zich laten zien op de weegschaal! Ook een goede tip, hou je centimeters bij. Meet je taille, buik, been en arm omtrek bij. Zo weet je of je wel slanker wordt. Ik ben ook wel eens 0.5 aangekomen en toen was er wel een centimeter af!

  Succes komende week!

  Beantwoorden
 • blijven volhouden hoor!
  ik heb het ook gedaan en ben 15 kilo afgevallen op 8 maanden tijd…en het duurt wel even voor je lekkere en eenvoudige gerechten kan vinden maar eens je het gevonden hebt dan is het kinderspel
  heel veel succes!
  liefs

  Beantwoorden
 • Geloof mij dat is juist die ene kilo of zelfs nog meer!! Je weegt rond die periode sowieso meer en laat dit je niet uit het veld slaan.
  Zolang jij lekker zo door gaat word je volgende weegmoment vast een dikke vette tractatie en nog grotere motivatie om door te gaan.
  Ik heb mijzelf net ook aangemeld omdat ik maar geen goed begin kan krijgen aan die -15 a -20 die ik oh zo graag kwijt wil maar door verschillende redenen maar niet kan dumpen ;P.
  Lets do this , we laten ons niet kisten door die paar zure kilos wat jij ;p!!

  Beantwoorden
 • Wat ben je goed bezig Geertje! En die kilo’s gaan er vanzelf wel af als je dit zo goed blijft volhouden als je nu al doet!

  Beantwoorden

Write a comment