Lifestyle Weightwatchers

Life of a Weightwatcher. Update week 1

Zoals jullie vorige week in de aankondiging konden lezen starten er twee nieuwe rubrieken. Één daarvan is mijn voortgang met Weightwatchers. De reden dat ik mijn voortgang en ervaring deel is ten eerste omdat ik zo een nog grotere stok achter de deur heb en ten tweede ik als Weightwatchie het ook ontzettend leuk en interessant vind om de voortgang van een ander te zien. Tijd voor de eerste update!

Waarom ik mij heb aangemeld als Weightwatcher? Om aan te komen. Nee hoor, grapje. Ik wil graag 8 kilo kwijt. Ik ben niet te zwaar (mijn BMI is nog keurig) maar ik wil graag een maatje minder, omdat ik mij daar beter bij voel. Ik heb altijd maat 34-36 gehad en dat voelde prettig.
Na mijn zwangerschap is mijn lijf enorm veranderd en dat is niet erg, maar die paar kilo extra kunnen er best vanaf. Hetzelfde lijf als vroeger zal ik niet meer krijgen omdat mijn lichaam door de zwangerschap een andere vorm heeft gekregen.
Had ik eerst bolle billen en een platte buik, nu heb ik platte billen en een klein flubber buikje. Ook zit er wat extra vet op mijn werpheupen. Nogmaals ik ben niets te dik, maar voel me gewoon niet fijn zoals ik nu ben.

Ruim tien jaar geleden ben ik een keer 15 kilo afgevallen op eigen houtje. Gewoon door een stuk minder eten en meer sporten. De kilo’s vlogen er vanaf en tot mijn zwangerschap twee jaar geleden ben ik hetzelfde gebleven. Hartstikke knap natuurlijk maar voor nu onmogelijk. Ik ben een emotie-eter geworden (dat was ik nooit) en beweeg een stuk minder nu ik thuis zit.
Op eigen houtje afvallen vind ik lastig en daarom koos ik voor Weightwatchers. Ik hoorde er goede verhalen over en de resultaten die ik zie zijn prima.
Een dieet als Cambridge is misschien heel effectief maar ik mag dat niet doen. Mijn bloedwaarden zouden teveel gaan schommelen waardoor de instelling van mijn medicatie in gevaar komt en dus ook het risico op Trombose.
Weightwatchers geven je meer inzicht in wat je eet en wat je beter kunt eten zonder dat je honger hoeft te lijden. Klinkt heel erg fijn.

Beginstand

Ik woog bij het starten 66.0 kilo. Ik schrok hier best van aangezien ik 4 maanden terug nog 63 woog. Ik ben drie kilo aangekomen sinds ik thuis zit en mijn ellende weg zat te eten. Tel daarbij op dat ik door alle vermoeidheid niet meer ben wezen sporten en je kunt je voorstellen dat die drie kilo eraan vlogen. Maar goed, mijn beginstand is dus 66 kilo (bij een lengte van 1.63).

Samenvatting

Ik meldde mij afgelopen dinsdag aan bij Weightwatchers en koos voor een 6 maanden abonnement met de eerste maand gratis. Eenmaal aangemeld kreeg ik mijn dagtotaal te zien aan punten en het zijn 30 punten. Dit is gebaseerd op mijn gewicht, lengte, streefgewicht en hoeveel ik beweeg. Mijn dagtotaal aan punten is 30, mijn weektotaal is 35. Mocht ik per dag over de 30 punten gaan dan gaan de punten van mijn weektotaal af.

En dan begin je heel enthousiast zonder dat je goed weet wat je moet doen en wat het allemaal inhoudt. Ik begon op dag 1 met het bijhouden van mijn gewone eetpatroon. Maar niet voor lang want rond de lunch zat ik al op 25 punten. Ik zou als avondeten dus nog op een paar crackers kunnen kauwen en dat is het. Oké, duidelijk. Ik at alles waar ik zin in had zonder te beseffen wat. Ook was ik duidelijk geen kei in het goed verdelen van mijn eten. Ik at wanneer ik echt honger kreeg, niet wanneer ik trek kreeg. Om vervolgens tosti’s naar binnen te werken of een paar eierkoeken. Gelukkig hadden we nooit koekjes of chips in huis, maar ik kon wel als de beste brood eten of restjes uit de koelkast.

Les 1 die ik geleerd heb: wacht niet tot je enorme honger hebt, want dan eet je ineens heel veel. Les 2: verdeel het eten in kleinere beetjes over de dag en eet voordat je heel veel honger krijgt. Les 3: inzicht en de juiste keuze in broodbeleg kan heel veel verschil maken. Kaas doen we niet meer, maar smeerkaas 30+ is een prima optie. Ook kipfilet en tot mijn verbazing smeerworst is geoorloofd en kost weinig punten.

ww4

Niet alleen broodbeleg maar ook je avondmaaltijd maakt heel veel verschil. Pannenkoeken, hartige taart, pizza of wraps kosten veel punten. Weinig punten waren maaltijden met rundvlees en rijst, aardappels met groenten of soep. Als ontbijt heb ik een heerlijke ontdekking gedaan (ik ontbeet altijd met een boterham) namelijk magere kwark met zomers fruit uit de diepvries. Dit doosje wat je kunt kopen bij Albert Heijn zit vol ingevroren fruit en is goed voor ongeveer 5 ontbijtjes met kwark. Ideaal!

ww1

Al met al begin ik steeds beter te worden in het verdelen van die 30 punten op een dag. Ook word ik wat origineler wat tussendoortjes betreft. In plaats van op een appel te kauwen heb ik nu Cracottes in huis gehaald, ongezouten nootjes, worteltjes met humus, snoeptomaatjes met dip, etc. Ik kom vaak net uit met mijn punten en één dag ben ik eroverheen gegaan. Dat was niet de dag dat ik sushi at, maar de dag dat roti op het menu stond. Vrijdagen blijven voor sushi en zondagen voor afbakbroodjes. Maar dat moet ook blijven anders vind ik het al snel niet meer leuk.

Stand na week 1

Ik stond gister op de weegschaal en weeg nu 65.0, dat betekent dat ik 1 kilo ben afgevallen in een krappe week. Niet slecht! De afgelopen week heb ik nog niet zo heel veel bewogen en dat is wel het plan. Zowel de yoga thuis als het sporten bij de fysiotherapeut gaan weer opgepakt worden. Ik ben heel benieuwd naar de tweede week!

Elke maandagmiddag deel ik mijn Weightwatchers update. Vandaag was de eerste update waarin ik ook wat achtergrondinformatie en eerste ervaringen heb beschreven. In de komende updates komen ook zeker recepten en tussendoortjes voorbij.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (16)

 • Ik twijfel ook steeds. Het klinkt altijd goed ww, maar ik durf niet op de weegschaal. Ik ben niet echt dik, maar wil er wat kilo’s vanaf. Om te kunnen berekenen hoeveel ik mag, moet ik wel weten wat m’n gewicht is. Ik heb niet eens een weegschaal. Lastig, jij bent wel heel goed bezig. Ik denk dat het alleen maar makkelijker wordt nu je de punten een beetje kent.

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je bent begonnen met Weight Watchers. Zoals ik het lees doe je het online? Ik ga elke maandag naar een cursus, heel fijn! Je leert hier ook ontzettend veel van andere cursisten en van je coach. Ik lees dat je cracottes in huis hebt gehaald, hoewel cracottes weinig punten bevatten bevat het ook weinig voedingsstoffen. Je kunt dan beter een bak met kwark of magere yoghurt eten. Lees dit als goed bedoeld advies! 😉

  Wel supergoed, ben benieuwd met je updates. Note to self, ook weer updates schrijven!

  Beantwoorden
  • Thans voor je tip! Wel beleg ik de cracottes met gezond beleg zoals plakjes tomaat of komkommer. Ik eet nu wel een bak met kwark als ontbijt en dat bevalt heel goed. Maar vaker op een dag gaat snel vervelen denk ik. Ik ben ook nog heel erg zoekende naar gezonde tussendoortjes.

   Beantwoorden
 • Netjes hoor, 1 kilo er al af. Ik merk dat sporten bij mij al heel wat doet, nu de motivatie nog vinden… zucht…

  Beantwoorden
 • Lange tijd twijfel ik al om hier weer mee te beginnen. Ergens in mijn tiener jaren heb ik dit ook gedaan ,maar werd er toen gek van om continue bezig te zijn met eten en tellen. Ook durf ik die weegschaal niet op, ik weet echt dat er wat af moet en daar ben ik ook mee bezig door dus mijn ontbijt al niet meer te slippen en geen red bull te drinken, maar toch.. Misschien toch het overwegen waard na het lezen van je resultaat. Een kilo is hartstikke netjes in 1 week. Te snel is ook niet goed natuurlijk maar dit is heel mooi! Zet hem op! xx

  Beantwoorden
 • Wat heb je dit goed vertelt zeg! Jij moet doen waar jij je het prettigst bij voelt, jij moet tenslotte leven met jou lichaam. Gaat je zeker lukken en voor de eerste week is het zeker niet slecht.

  Beantwoorden
 • Wat goed! Het systeem van Weight Watcher lijkt me ook mooi… maar ik vindt het nogal kostbaar.
  Op dit moment heb ik gekozen voor een dieet ala sonja bakker, wat in het verleden voor mij altijd goed heeft gewerkt.

  Mocht dit toch mislopen kan ik altijd nog voor Weight Watcher kiezen…

  Ben benieuwd naar het verloop, ik volg je!

  Beantwoorden
 • Ik heb ww net opgezegd omdat ik de vernieuwde app alles behalve vooruitgang vind. Je kunt niks meer tegelijkertijd invoeren kon voorheen wel. Favorieten niet fijn instellen en ga zo maar door, echt flink balen want afvallen deed ik daardoor wel. Nu een gratis app gevonden calorieën teller werkt hetzelfde en heeft alle pluspunten in het gebruik ervan zelfs producten scannen enz.

  Beantwoorden
  • Ik vind het nieuwe systeem ook niets en heb mijn abonnement ook opgezegd omdat ik nu via mijn fitbit en de app werk en weightwatchers gewoon geld kostte op niks voor mij.

   Beantwoorden
 • Ik twijfel altijd. Ik zou dat ook niet goed kunnen om dingen te verdelen over de dag. Toch netjes.

  Beantwoorden
 • Ik blijf ondertussen gewoon ‘gezonder eten en meer sporten’.
  Ik vind zeker positieve dingen aan de weightwatchers, maar heb bij sommige dingen toch ook mijn bedenkingen…

  Maar dat maakt niet uit, zolang je maar gelukkig bent met manier de je gekozen hebt, toch?

  Ik ben benieuwd naar het resultaat, al denk ik wel dat je het zal halen. Het is nu ook niet zo veel hè.

  Ik moet nog 15 kilo om terug een goed BMI te halen 🙁
  In ieder geval succes!

  Beantwoorden
 • Knap dat je al een kilo kwijt bent! En dat terwijl je nog een beetje aan het uitvogelen bent hoe het dieet precies werkt 🙂
  Grappig hoe je trouwens schrijft over je ‘werpheupen’. Ik lag helemaal dubbel op de bank om dat woord haha! Ik denk dat ik me daarin ook wel herken, dat is bij mij ook echt de probleem zone zegmaar 😉

  Beantwoorden
 • […] Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier. […]

  Beantwoorden
 • […] Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier. […]

  Beantwoorden
 • […] Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier. […]

  Beantwoorden
 • […] Benieuwd naar de update van week 1? Klik hier. […]

  Beantwoorden

Write a comment