Mama

Lichtpuntjes van het moederschap

Mama zijn vind ik de leukste hobby ter wereld. Ik noem het geen werk, al is het soms heel hard werken. In noem het plezier, vermaak, en mijn hart vult zich elke dag weer met liefde. Voor iedereen denk ik heel herkenbaar, maar toch ook een beetje vaag.  Want wat maakt het moederschap nou precies zo leuk?

DSC_2311

♥Mijn neus tegen haar wangen en in haar nek als ik haar optil uit haar bedje ’s ochtends. Zo ruikt Sarah en dat is het lekkerste geurtje wat er bestaat!

♥Samen in bad en de grootste lol hebben om een wedstrijdje spetteren. Wie kan de grootste golven maken?

♥Het feit dat Giorgio haar bijna op de parkeerplaats hoort schreeuwen van enthousiasme door het raam als hij thuiskomt. ‘Papaaaa’.

♥Het worstige middelvingertje dat alle diertjes in het boek aanwijst.

♥En de gezichten die ze trekt als de de geluiden van de dieren nadoet.

septokt 267

♥Nog even voor de nacht gaan kijken hoe lekker ze ligt te slapen. Op haar buik met het pamperkontje in de lucht.

♥Het pamperkontje maakt mij elke dag trouwens vrolijk en verliefd, die waggelende billen. Ik smelt er van!

♥Hoe ze soms haar ogen groot kan maken en moet lachen om zichzelf.

♥Wanneer ze tijdens het zingen kijkt of iedereen wel mee doet, inclusief handgebaren.

♥Het feit dat het zachtjes bijten in benen, wangen en armen legaal is bij je eigen kindje.

♥Als we haar een broek aantrekken en ze moet even gaan staan, dan klemt ze soms spontaan haar armpjes om je heen. Knuffelen!

♥Vroeger kreeg ik zomaar een kusje als ik er naar vroeg, nu moet ik eerst doen of ik huil en dan pas krijg ik een kus. Het is nu een soort spelletje geworden.

♥Hoe blij en enthousiast ze kan worden wanneer ik vraag of ze een boekje wil lezen.

♥Eigenlijk is alles één groot lichtpunt(je) wanneer Sarah bij mij is!

Wat zijn jouw lichtpuntjes in het moeder- of vaderschap?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Ah lief geschreven! ?

  Beantwoorden
 • Awww lief!! Mijn favoriete moment is als Spencer ’s ochtends zijn ogen open doet, even twee seconden verward is en dan als hij mij ziet een mega big smile op zet. Dan smelt ik zo!!!

  Beantwoorden
 • Super liefdevol stukje, heel mooi!

  Beantwoorden
 • Grappig, om het moederschap als hobby te beschrijven. Dat is weer eens wat anders. Zelf voel ik dat weer helemaal niet zo. Hobby klinkt voor mij dan te vrijblijvend of zo.

  Lieve post verder!

  Beantwoorden
  • Ja, het is inderdaad mijn grootste hobby, zonder dat het vrijblijvend is. Gelukkig voelt dat voor iedereen weer anders!

   Beantwoorden
 • Leuk geschreven Geertje! Voor mij is het moment dat ik Michelle bij de oppas haal en ze me ziet. Ze maakt dan een soort van vreugde dansje en komt heel enthousiast en blij aangerend voor een dikke knuffel. Een heel warm welkom. ? De jongste die die tijdens het borstvoeden je bijt en dan vervolgens heel onschuldig en lief naar je lacht…eigenlijk ben je boos dat ze bijt maar tegelijkertijd vergeet je het bijna wanneer ze lacht.

  Beantwoorden
 • Ahh, echt een heel lief artikeltje. Ben zo benieuwd of ik ook moeder mag worden en dit mee te mogen maken!

  Beantwoorden
 • Wauw heel erg mooi. Ik krijg er helemaal zin in!

  Beantwoorden

Write a comment