Lifestyle

Lichtpuntjes in de herfst

Het zit een beetje in de familie; als de dagen korter en donkerder worden, dan past mijn stemming daar zich op aan. Ik ben dus best gevoelig om somber te worden tijdens de wintermaanden. Dit keer wil ik het voor zijn en ondanks al dat donkere de lichtpuntjes noemen die er te vinden zijn in de herfst. En dat zijn er genoeg!

♥De lampen en kaarsjes mogen weer aan

IMG_0374

Gisteren moest ik de lampen rond half vijf al aan doen. Heel erg vond ik het niet, want met de lampen aan ziet alles er gezelliger en warmer uit. Ook stak ik wat kaarsjes aan. Binnenkort zal ik mijn voorraad Yankee candles eens gaan uitbreiden evenals de waxmelts. Nieuwe winterse geurtjes in huis, heerlijk!

♥Genieten van winterse maaltijden

Ik kan niet wachten tot ik weer in een pan met erwtensoep mag roeren of een heerlijke stamppot in elkaar flans. Dat laatste heb ik trouwens al gedaan en het smaakte heerlijk. Zoiezo vind ik warm eten in de winter veel lekkerder dan in de zomer. En de geur van zuurkool of boerenkool….zo lekker!

♥Gezellige feestdagen

Sinterklaas, kerst en oud&nieuw. Veel hoef ik niet toe te lichten denk ik! Het is wel zo dat ik na oud&nieuw de winter een beetje zat begin te worden en dat het van mij afgelopen mag zijn. Ze hadden wat mij betreft de feestdagen best een beetje meer mogen verdelen, zodat je nog iets hebt om naar uit te kijken vanaf januari.

♥Nieuwe kleding en schoenen

Zodra de nieuwe kleding in de winkel ligt, steek ik mijn neus tussen de nieuwe mode. Ik ga niet alleen voor vesten en broeken, maar ook voor mooie laarzen en lekkere sjaals. Dit jaar wil ik zeker een onesie aanschaffen die ik bij een lingeriewinkel heb gezien. Heerlijk zacht en warm van badstof.

♥Mooi gekleurde bomen

Eerlijk gezegd vind ik de natuur in de herfst het mooist, op de lente na. De fel gekleurde bladeren zijn prachtig. Ik houd er dan ook van om flinke wandelingen door het bos te maken en als kind door de bladeren heen te rennen.

♥Warme kleedjes, drankjes en een warm bad

IMG_0375

In de zomer moet je er niet aan denken, maar in de winter is het heerlijk; jezelf onder een kleedje nestelen op de bank of een warm bad vullen. Hoe kouder ik het heb, hoe lekkerder dat warme bad of een kop dampende thee en chocolademelk. En nu we het toch over het warme bad hebben….nog even en de nieuwe Lush spullen liggen in de winkel! Dat wordt heel vaak in bad.

Wat vind jij het leukste aan de herfst? En heb jij ook last van een winterdip tijdens de koudere dagen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Heerlijk de herfst! De regen mag van mij wegblijven maar al die puntjes die jij opnoemt vind ik ook fijn!

  Beantwoorden
 • Vooral dit jaar is het enorm herkenbaar. Sinds het tijdens het opstaan nog donker is begin ik al te zuchten 😉 maar je benoemt precies alle dingen die ik wel leuk vind aan de herfst en winter, leuk!

  Beantwoorden
 • Bedankt voor de waxmelts tip! Want die moet ik ook weer even tevoorschijn halen!

  Beantwoorden
  • Ja ik ben er enorm fan van. Kwam er laatst achter dat Xenos ook heerlijke waxmelts heeft!

   Beantwoorden
 • Ahh, ik heb ook altijd last van een winterdip. Ik ben enorm blij dat deze dagen nog lekker het zonnetje schijnt, dat maakt ’t een stuk aangenamer.
  De punten die jij opnoemt zijn zeker de dingen die de herfst/winter wel wat leuker maken, haha. Ohh en de winterkostjes waaronder hutspot vind ik heeeerlijk, dus dat heb ik al lekker een x gemaakt!

  Beantwoorden
  • Heerlijk, genieten en hopelijk komt die winterdip niet!

   Beantwoorden
 • Wat een leuke blog! Ik ben zelf namelijk helemaal weg van de herfst. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank met dikke sloffen en een dikke trui aan een lekker warme chocomel te drinken!

  Liefsxx

  Beantwoorden

Write a comment