recept Zonder pakjes en zakjes

Lekker snel maaltje. Romige tagliatelle met bacon, Parmezaanse kaas en champignons.

Laatst freubelde ik een lekker maaltje door elkaar. Gewoon eentje waarbij je achteraf denkt ‘die was wel heel erg lekker’ en ‘die moet ik gewoon delen’. Snel, makkelijk en in de categorie ‘ comfortfood’  omdat hij romig is en kaas bevat. Pure verwennerij!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram tagliatelle
  • 250 ml kookroom light (of slagroom)
  • 150 gram baconreepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handjes champignons, in plakjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje water
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de baconreepjes en de champignons toe en bak een paar minuten mee. Kruid het geheel met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

Voeg de kookroom toe en verhit het geheel. Maak een papje van de bloem en het water en verdik hiermee de roomsaus. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer tot er een gladde saus ontstaat.

Serveer de saus bij de tagliatelle en verdeel de rest van de kaas op de pasta. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Mmm ziet der echt lekker uit.
    Ga ik zeker eens uit proberen alles zit der in wat ik heerlijk vind.

    Beantwoorden
    • Ben benieuwd wat je er van vindt!

      Beantwoorden
  • Ik heb het recept gemaakt en vond het erg lekker! Ik heb 80 gram bacon gebruikt en iets meer champignons, maar dat is denk ik maar net wat je zelf lekker vind. Dit recept zal ik zeker vaker gaan gebruiken als basis voor tagliatelle sauzen.

    Beantwoorden
    • Dank je wel voor je reactie en fijn dat het lekker was!

      Beantwoorden
  • Vanavond dit recept geprobeerd, aangezien we nog erg veel tagliatelle hadden liggen en ik niet goed wist wat er bij te maken. Zowel mijn vriend als ik vonden het erg geslaagd!
    Wel heb ik zelf broccoli toegevoegd, om toch wat meer aan onze groenten te komen. Verder helemaal top!

    Beantwoorden

Write a comment