recept Zonder pakjes en zakjes

Lekker makkelijk maaltje: ovenschotel met spruitjes, ham en kaassaus.

In de keuken vind ik de oven een groot favoriet. Je schuift er iets in en komt (als je geluk hebt) iets heerlijks uit. Vooral nu het kouder is kun je mij echt gelukkig maken met ovenschotels. Zo bedacht ik afgelopen weekend dit heerlijke recept. Met spruitjes, maar dan op een andere manier dan je ze misschien normaal eet. Met aardappelschijfjes, hamblokjes, kaassaus en nog veel meer lekkers.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 150 gram hamblokjes
  • 500 gram spruitjes
  • 50 gram champignons, in plakjes
  • Halve rode paprika, in blokjes
  • 800 gram aardappelschijfjes
  • 250 ml kookroom (light)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provencaalse kruiden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de hamblokjes toe evenals de plakjes champignons en de blokjes paprika. Kruid het met de Italiaanse of Provencaalse kruiden, peper en zout en bak het geheel gaar.

Vet een ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van alle aardappelschijfjes. Verdeel daar bovenop het mengsen van de ham, champignons en paprika en vervolgens de spruitjes. Eindig weer met een laagje aardappelschijfjes.

Verhit de kookroom in een pannetje met de nootmuskaat en mosterd en roer de kaas door de kookroom tot er een kasssaus ontstaat.

Giet de kaassaus over de ovenschotel en laat de ovenschotel garen en goudbruin worden in 20 minuten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi!
Welkom op Lifesabout.nl.
Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van…
Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt.
Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken.
Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt.
Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

  • Hoi, leuk recept! Doe je de spruitjes door het ham/champignonmengsel?

    Beantwoorden
    • Oeps vergeten te vermelden haha! De spruitjes komen op de ham met champignons, erdoor kan ook. Zal het meteen even aanpassen!

      Beantwoorden
  • Haha, kan gebeuren. Bedankt voor het recept. Ik ga het binnenkort uitproberen.

    Beantwoorden
  • Deze ovenschotel vandaag gemaakt. Viel goed in de smaak. Manlief schepte 3x op!!!

    Beantwoorden
    • Wat goed, dank je wel!

      Beantwoorden
  • Deze heerlijke ovenschotel gisteravond gemaakt en gegeten. Echt een succes!

    Beantwoorden
    • Leuk om te horen dank je wel!

      Beantwoorden
  • Heel lekkere combinatie. Maar volgende keer laat ik de aardappelen in schijfjes een 5 minuten koken voordat ik ze in de ovenschaal doe. Ik had er nu nog wat harde stukken bij zitten. Neemt niet weg. Lekker, lekker!!

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 26 november – 2 december

Uiteraard een week van Sinterklaas, maar ook van een copycat van het internet af zien te krijgen, veel snoep, dansles...

Sluiten