recept Zonder pakjes en zakjes

Lekker en makkelijk: Kip Kiev met kruidenboter.

Kip wie? Kip Kiev, ik hoorde er ook pas vorige week van (shame on me). Kip Kiev is een kipgerecht waarbij kipfilet is gevuld met kruiden, boter en knoflook en de buitenkant heeft een krokant korstje. Dat willen wij wel op ons bord! En dus maakte ik er een snel en makkelijk receptje van.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 4 grote kipfilets, iets ingesneden
  • 50 gram kruidenboter
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Losgeklopt ei
  • Peper, eventueel zout
  • Satéprikkers

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de boter wat op kamertemperatuur komen en meng ondertussen de paneermeel met uipoeder, peper en eventueel zout.

Klap de filets open en verdeel de kruidenboter en knoflookpoeder. Vouw de filets dicht en zet ze vast met de prikkers.

Haal de filets door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Leg de filets in een ingevette ovenschaal.

Bak de filets in de oven gaar in 25-30 minuten. Lekker met aardappeltjes, frietjes of rijst en groenten naar keuze. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment