Julia Challenge Lifestyle recept Zonder pakjes en zakjes

Lekker en gezond hapje: sushi van haring.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een moord doe voor sushi. Het liefst met zalm. Maar ik houd ook van haring op brood. En laat ik die twee nou net gecombineerd hebben! Een heerlijke sushi van witbrood, haring, appel en avocado. In no time maak je dit heerlijke gezonde tussendoortje, borrelhapje of lunch.

Wat heb je nodig voor 1 rol (ongeveer 12 stukjes)?

  • 3 sneetjes casino wit
  • 1 Hollandse nieuwe
  • Halve avocado
  • Halve zure appel
  • Eetlepel roomkaas

Wat moet je doen?

Snijd de korstjes van het brood af en leg de sneetjes naast elkaar, iets overlappend. Rol met een deegroller de sneetjes plat en druk ze tijdens het rollen aan elkaar, zodat je een brede lap brood krijgt.

Snijd de appel en de avocado in reepjes.

Snijd de haring in vier reepjes. Smeer het onderste gedeelte van het brood in met de roomkaas en leg de reepjes haring naast elkaar. Leg vervolgens de avocado en de appel erboven, ook naast elkaar. Druk goed aan en rol het brood op zodat je een rol sushi krijgt.

Leg de rol in wat folie een half uurtje in de koelkast, zo wordt hij wat steviger. Snijd er vervolgens rolletjes sushi van. Dit kun je natuurlijk ook met gerookte zalm doen in plaats van haring. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Oh wat lekker!!! En wat een goed idee om het zo te maken! Dit ga ik zeker een keer op deze manier doen, echt leuk!! Thnx!
    Liefs…

    Beantwoorden

Write a comment