Lifestyle

Leef jij je mooiste leven al? ‘Master your mindset’ van Michael Pilarczyk

Misschien ken je Michael nog wel van de periode dat hij presenteerde bij TMF. Of je hebt zijn vorige boek gelezen: ‘Dansen in de hemel’. Ik kreeg voor de blog (en voor mijzelf natuurlijk) zijn nieuwste boek toegestuurd: ‘Master your mindset. Leef je mooiste leven’. Vooral die laatste zin sprak mij enorm aan. Want wie wil nu niet zijn mooiste leven leven?

Intro

Michael herkende ik meteen van zijn tijd bij TMF. Als klein meisje keek ik veel naar deze zenders en ook zijn stem brengt mij terug naar de jaren 90. Maar hij kan meer dan presenteren, zo blijkt. Hij vertelt in dit boek zijn verhaal en hoe hij zijn dromen waarmaakte met vallen en opstaan.
Hij stelt vragen die je aan het denken zetten over je kwaliteit van leven. Doe jij wat je écht zou willen doen? Wat is jouw doel? Wat zou je willen bereiken? Waarom heb je dat nu (nog) niet bereikt?

Met tips en verhalen die je aan het denken zetten probeert hij de lezer te motiveren om zijn of haar mooiste leven te leven. want wat je dromen of doelen ook zijn, alles is mogelijk zolang jij er in gelooft. Maar je moet er wel wat voor doen, want het zal je niet zomaar komen aanwaaien. In de ’twaalfstappenstrategie’ leert hij je een doel op te stellen, een plan te maken en deze uit te voeren zodat je droom werkelijkheid wordt. Wat die droom ook mag zijn…het uitkomen daarvan kan resulteren in je mooiste leven.

Inhoud

Na een nieuwsgierig makende inleiding verdeelt Michael zijn boek in vier delen. Het eerste deel is gevuld met zijn verhaal. Wie is hij, wat deed hij, wat gebeurde er in zijn carrière en met hem als persoon voordat hij dit boek schreef en welke levenslessen hij leerde.
Vervolgens komt deel twee en daarin beschrijft hij de filosofie voor succes en geluk. Waarom is stilte zo belangrijk? En wat is het belang van goede vragen stellen? Hoe denkt een mens, welke gedachten zijn aangeleerd en wat heeft dat voor een gevolgen voor later? Hij gaat vervolgens dieper in op geluk en het volgen van je dromen. Doe het gewoon en alles wat je bedenkt kun je waarmaken. Ook onmogelijke dromen.

Deel drie gaat dieper in op ‘master your mindset’ en geeft uitleg over het besturen van je gedachten, hoe je blijvende verandering waar kunt maken, je leven weer in balans krijgen en een stuk mindfulness. Deel vier beschrijft tenslotte de kern van het boek en gaat over de ’twaalfstappenstrategie’ die Michael heeft opgezet. In 12 stappen een doel bepalen, een plan opzetten, in het diepe springen en leren zwemmen. En heel erg belangrijk: houd je aandacht op het doel. Verlies nooit je doel uit het oog.

Het boek bevat niet alleen zijn verhaal en zijn leerzame boodschappen, maar ook voorbeelden van mensen die hij coacht. Verder kom je regelmatig prachtige quotes tegen uit andere inspirerende boeken. Voor mij al met al heel leerzaam, motiverend en interessant. Ik heb niet voor niets heel veel zinnen onderstreept met een markeerstift…

Boodschap

Er zit een prachtige rode draad in het hele verhaal. Een rode draad die mij heel erg heeft gemotiveerd en geënthousiasmeerd om mijn dromen waar te maken. Dromen zijn er om te worden omgezet in doelen. En als je je dromen kunt inbeelden, dan kunnen ze werkelijkheid worden.
Michael vraagt regelmatig aan de lezer of hij/zij gelukkig is met datgene wat hij/zij nu doet. En waarom doe je wat je doet? Waarom denk je zoals je denkt? Je manier van denken heeft zich gevormd in je kindertijd waardoor je vaak op een ‘vastgeroeste’ manier denkt.
Dat weerhoudt je er vaak van om dromen waar te maken en daadwerkelijk stappen te ondernemen. Tijdens het lezen van het boek en nadat ik het uit had gelezen dacht ik constant ‘ja jeetje, die man heeft gewoon gelijk. Waarom wachten met doelen stellen en plannen uitvoeren? Waarop wacht ik eigenlijk? Waar ben ik bang voor? Waarom zou ik niet mijn mooiste leven willen leven, ik leef tenslotte maar één keer’.

12 stappen

De twaalf stappen in deel vier is een methode van Michael om te gaan doen wat je echt leuk vindt. Om daar heel goed in te worden en ervan te genieten. Je mooiste leven ontstaat namelijk niet vanzelf en komt niet uit de lucht vallen. Je zult ervoor moeten werken en wát je precies moet doen, dat wordt in 12 stappen uitgelegd.
Hij legt dit uit door een voorbeeld te geven van het bouwen van een huis. Je gaat niet meteen aan de slag met het inrichten en de lampen, maar er zal eerst een fundering moeten komen, een uitgebreid en waterdicht plan, voordat je verder kunt bouwen.  Werk volgens een systeem en concentreer je op datgene wat van belang is.

Dit plan heeft Michael in 2014 voor het eerst gepresenteerd tijdens zijn masterclass ‘Succes is mindset’ en zet dromen en verlangens om in werkelijkheid. De twaalf stappen ga ik zeker gebruiken om meer inzicht te krijgen in de doelen in mijn leven, mijn dromen en mijn manier van denken.

Voor wie?

Nou hoor ik je al denken ‘zal dat iets voor mij zijn of niet?’ Dit boek is inspirerend en motiverend voor jong en oud. Of je nu opzoek bent naar een doel in je leven of misschien juist bang bent om je droom te realiseren, het verhaal en alle tips zal je op weg helpen en nét dat duwtje geven dat je nodig hebt. Vraag je je af of je op dit moment wel het leven leidt dat je zou willen leiden? Of zou je meer succes willen en/of financiële onafhankelijkheid? Dan moet je zeker het boek openslaan en gaan lezen!

Trekt dit boek je aan? Waarom wel/niet?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Oh, klinkt interessant en echt wat voor mij. Ga het direct even aanschaffen voor mijn ereader!

  Beantwoorden
 • Oh, geen ebook dus. Dan de papieren versie, haha. Thanks voor de tip!

  Beantwoorden
 • Ik heb al heel wat van dat soort boeken gelezen en heb nu zo’n beetje het gevoel dat er niets nieuws meer te zeggen is. Al is een reminder altijd goed natuurlijk.

  Beantwoorden
 • Van zo’n vraag krijg ik altijd jeuk. ‘Leef je je mooiste leven al.’ Wat een druk!

  Beantwoorden
 • […] wat afspraken bij de ergotherapie, de psycholoog, op mijn werk en aanstaande vrijdagavond hoop ik Michael Pylarczyk live te zien spreken. Giorgio en ik hebben kaartjes gewonnen voor een avond met inspirerende […]

  Beantwoorden
 • […] van der Valk hotel in Houten. Michael kwam al eens eerder op mijn blog voorbij nadat ik een review schreef van zijn nieuwste boek: Leef je mooiste leven (Master your mindset). Vol positiviteit en het […]

  Beantwoorden

Write a comment