recept Zonder pakjes en zakjes

Lasagne met gerookte zalm, spinazie en ricotta.

Lasagne maakte ik altijd op de ‘gewone’  manier. Lekker veilig en altijd lekker. Maar ik heb een nieuw favoriet gevonden toen ik een paar ingrediënten in een ovenschaal deed. Warm gerookte zalm met spinazie en ricotta….hemels! Echt een gevalletje ‘ je blijft eten’…

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 250 gram verse lasagnebladen (koeling)
 • 250 gram ricotta
 • 100 ml melk
 • 400 gram verse spinazie
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 200 gram gerookte zalm (plakken)
 • 2 handjes geraspte kaas
 • 1 tomaatm in plakken
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper, zout
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

Voeg de helft van de ricotta toe en een handje geraspte kaas en roer door de spinazie. Kruid het vervolgens met de nootmuskaat, peper, zout en Italiaanse kruiden.

Beleg de bodem van een ovenschaal met een paar lasagnevellen. Schep wat spinazie er op en leg vervolgens wat zalm er op. Herhaal tot alles op is en eindig met lasagnevellen.

Meng de andere helft van de ricotta met de melk en giet het over de lasagne. Beleg vervolgens de plakjes tomaat er op en eindig met geraspte kaas.

Verwarm de lasagne op 190 graden voor 25 minuten. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Het was heerlijk maar wel flauw, ik zou er een spaanspepertje en een ui bij doen , doe ik de volgende keer

  Beantwoorden

Write a comment