Halfvol Lifestyle

Dit laat ik lekker in 2016 achter!

De eerste week van het nieuwe jaar is alweer bijna geschiedenis. De kerstboom gaat er uit, de kerstkaarten worden opgeruimd en menig Nederlander begint aan een frisse start. Echte goede voornemens had ik niet, ik geloof daar niet zo in. Ik ben al afgevallen vorig jaar en ik rook niet, dus de grootste voornemens zijn niet eens van toepassing. Wel zijn er een aantal dingen die ik heerlijk in 2016 achterlaat.

Momenten van twijfel of onzekerheid

Twijfel heeft mij de afgelopen jaren vaak tegengehouden. Niet dat ik grootse plannen had, maar ik was misschien te bang om te springen, al was de sprong klein. Maar je schiet niets op met twijfelen en het brengt je nergens. Hop, gaan met die banaan. Ik moet andere keuzes maken dan toen ik nog alles kon doen wat ik wilde, maar de keuzes die ik nu heb kan ik heel goed maken zonder twijfelen en zonder onzekerheid. Een kwestie van meer zelfvertrouwen en geloven in jezelf. Voor wie is dit herkenbaar?

Mij irriteren aan azijnplassers

Oh man wat heb ik vaak met jeukende handen op mijn telefoon gezeten omdat ik wilde reageren op Social Media zoals Facebook en Twitter. Er zijn helaas azijnpissers die schijt lijken te hebben aan de medemens en een ander ‘gewoon even’ kwetsen met opmerkingen. Vroeger wilde ik op alles reageren, maar tegenwoordig laat ik het steeds meer gaan. Het kost energie, het levert niets op. Zonde van mijn kostbare tijd en positiviteit. Doorscrollen maar!

Die 13 kilo teveel

Niet dat ik veel te dik was, mijn BMI was nog gezond. Maar toch ben ik zo ontzettend blij dat ik die 13 kilo babyvet ben verloren in 2016. Om nooit meer terug te komen! Ik ken mijn lichaam steeds beter en weet waar ik op moet letten om stabiel te blijven. Heerlijk idee dat ik voor de zomer niets meer hoef te doen voordat ik op het strand durf te paraderen. Come see me!

Oude kleding met gaten

Ook al ben ik dol op kleding en shoppen, in mijn kast zie je vooral sporen van gierigheid. Tenzij een kledingstuk nog niet als poetsdoek voor de fiets kan worden gebruikt, kan ik het nog prima dragen. Ik liep regelmatig met een kapotte longsleeve onder een trui. Er zaten dan gaatjes bij mijn oksel of in de naad aan de zijkant. Tja, het ziet er niet meer uit maar doet toch nog prima zijn werk? NEE GEER! Weg ermee.

Veilige kleding

Nu we het over kleding hebben: mocht ik weer gaan shoppen over een tijdje, dan skip ik alle veilige kleding. Veilige kleding? Ja, kleding die ik droeg om mijn heupen en buik een beetje te verbergen, zoals vesten. Die laten we lekker achter in 2016 en in 2017 gaan we mee met de mode. Mag wel een keer wanneer je de 30 bent gepasseerd toch?

Had ik maar….kon ik maar….

Tja, acceptatie zal altijd een bitch blijven, maar…Ik ga mij er minder druk om maken. Wat ik vroeger kon was vroeger, wat ik nu kan is nu. Ik kijk in 2017 alleen nog maar naar wat wél kan in plaats van wat ik niet kan. Elke dag word ik door vermoeidheid en een lading pillen met mijn neus op (en in) de feiten gedrukt, maar het heeft geen zin om daar elke dag over te malen. Het is nou eenmaal zo en zelfs met een haperend bejaardenlijf ben ik hartstikke leuk en het leven ook! Nou alleen nog die bitches in huis 😉

Geen zin om te lezen

Heel lang had ik geen behoefte om te lezen. Het is en blijft intensief en ook mijn concentratie is bagger, waardoor ik er weinig zin in had.  Maar sinds kort lees ik elke dag weer een paar bladzijden. Niet veel, maar het is iets en ik vind het heerlijk! Geen hele lange romans of zo, maar vooral boeken over persoonlijke ontwikkeling en een positieve mindset. Houd ik van!

Wat laat jij achter in 2016? Ik ben heel benieuwd!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Goede punten om achter te laten in 2017! Wat een prestatie van de kilo’s die je hebt verloren! Je ziet er super uit! Ook onzekerheid en ‘veilige’ kleding zijn iets wat ik meer in 2016 wil achterlaten.

  Beantwoorden
 • Hele goede dingen om achter te laten. Die 13 kilo zijn gewoon weg, foetsie! Echt super knap hoor. Misschien dat ik na mijn zwangerschap toch ook maar een killerbody ga creëren. 😉

  PS, goed idee voor een blog, vind je het erg als ik mijn punten beschrijf in een blog? Met linkje naar jou uiteraard..

  Beantwoorden
 • Mooie punten en voor mij gelden ze ook bijna allemaal. Alleen wil ik nog een paar kilo kwijt En qua kleding doe ik altijd al veel weg.
  Maar acceptatie vind ik een mooie. Vechten tegen een chronische ziekte maakt de ziekte er nooit beter op. Kijken naar wat je wél kan en daarvan genieten wel. Heeft 20 jaar geduurd, maar nu weet ik het 🙂

  Beantwoorden
 • Azijnpissers ja hahahah dat is wel een goeie ik kan me er ook zo aan ergeren. En afvallen dat blijf ik lastig vinden wil heel graag nog minimaal 5 kilo eraf meer hoeft geen eens mag natuurlijk wel. Maar door het onregelmatig werken kan ik maar moeilijk iets vinden kwa dieet wat bij me past grrrr.

  Beantwoorden
 • Dat zijn goede punten om achter te laten!
  Ik laat een vriendschap van bijna 20 jaar achter in 2016 en daarmee ook het gekwetst en teleurgesteld worden door iemand die de wereld alleen vanuit haar eigen standpunt kan bekijken. Wel verdrietig, maar het zal me uiteindelijk meer rust geven.

  Beantwoorden
 • Die eerste past goed bij mijn 2017. Na veel twijfels nu zwanger. Rol er vrij nuchter door. Zou mooi zijn als ik dat nuchtere lekker blijf houden ook op andere vlakken. Piekeren is tijdsverspilling.

  Beantwoorden
 • Wat ik achter me laat in 2016, is aandacht schenken aan negatieve mensen. Komt eigenlijk wel een beetje overeen met wat jij schrijft. Ook wil ik meer genieten en ontspannen 🙂

  Beantwoorden
 • […] dingen achter mij laten en in 2017 met een schone lei beginnen. Ik schreef er zelfs een blog over: dit laat ik lekker in 2016 achter. Niet wetende dan 2017 nog veel heftiger zou […]

  Beantwoorden

Write a comment