Lifestyle Looking good...

Kunnen beautysupplementen je mooier maken? Eerste review Oenobiol + winactie (GESLOTEN)

Ken je dat? Je zorgt nog zo goed voor jezelf door goed te eten, genoeg te slapen en te bewegen. Maar toch zit je niet helemaal lekker in je vel en dat merk je aan de buitenkant. Een onrustige huid, slap haar en dunne nagels.
Of je hebt behoefte aan wat ondersteuning tijdens het afvallen.  Vooral nu het kouder wordt merk ik dat enorm aan mijn gevoelige huid en mijn dunne haar. Kunnen supplementen mij hierbij helpen?

Even een stukje geschiedenis…

Oenobiol werd in 1985 in Frankrijk opgericht door voedingsdeskundige Dr. Marie Béjot en sinds 20 jaar is Oenobiol marktleider als het gaat om beautysupplementen.
Dr. Marie Béjot groeide op in Afrika waar haar voorliefde voor natuur en medicinale plantenkunde ontstond. Later heeft zij met Oenobiol wetenschap en voeding gecombineerd.
Misschien ken je de Oenobiol Solaire (1989) nog wel? Een revolutionaire zoncapsule welke voor een mooie egale teint zorgt door het stimuleren van de aanmaak van Melanine. Dit zorgde voor het eerste succes van Oenobiol.

Vanaf juli 2017 is Oenobiol ook in Nederland beschikbaar. Oenobiol maakt gebruik van uitgebalanceerde combinaties van voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, plantextracten, kruiden, groenten, zeewier, pitten en zaden. De producten zijn veelal wetenschappelijk onderbouwde beautysupplementen en telt 15 producten in 5 verschillende lijnen:

 • Beautysupport: voor mooi haar, een mooie huid en sterke nagels. Er is tevens een Beautysupport voor 45+. Avocado en Aloë vera zijn belangrijke ingrediënten, maar ook biotine en diverse vitaminen en mineralen zorgen voor de juiste ondersteuning van binnenuit.
 • Silhouette: Vermindert eetlust, stimuleert vetverbranding en zorgt voor meer energie. Wakamé en granaatappelpittenextract zorgen voor minder calorie-opname en vermindert de behoefte aan tussendoortjes.
 • Skin support: ‘Anti age’, ‘jonge huid’, ‘gevoelige huid’ en ‘relax’: voor elk huidtype is er een skin support. Anti age bevat onder andere Q10, selenium en vitamine E. Een jonge huid wordt verzorgd door visolie, collageen en vitamine E, C en D.
  De gevoelige huid wordt verzorgd met collageen, vitamine D en E en de basis is een zuivere visolie. Lavendelolie en magnesium laten de huid na een periode van stress weer ontspannen.
 • Skin support sun: Ook voor verschillende typen huid, zelfs de gevoelige huid. Het voedt de huid van binnenuit en bereidt de huid voor op zon en gaat huidveroudering tegen.
  Geen van de producten bevat betacaroteen. Het bevat wel de natuurlijke stoffen lycopeen en luteïne.
 • Hairsupport: Oenobiol ‘veerkracht’  voedt het haar van binnenuit met blauwe bosbes extract. Oenobiol ‘volume’ ondersteunt vermoeid en futloos haar, vooral wanneer de seizoenen wisselen.

Waarom beautysupplementen?

Je kunt nog zo goed voor jezelf zorgen door genoeg slaap te nemen, gezond te eten en te bewegen. Maar je lijf kan altijd extra ondersteuning gebruiken als het gaat om natuurlijke voedingsstoffen.
Door een druk schema lukt het niet altijd om genoeg te slapen of goed te eten en ook stress zorgt voor de nodige schade aan bijvoorbeeld je huid en haar.

Wanneer je je goed voelt straal je dit uit en Oenobiol wil dit alles ondersteunen door het lichaam te voorzien van natuurlijke voedingsstoffen. Oenobiol Paris biedt een uitgebreid assortiment van 5 verschillende lijnen beautysupplementen geïnspireerd door de natuur, om zo je schoonheid van binnenuit te versterken.

Ik test vier soorten support…

Ik ging een langere samenwerking aan voor Oenobiol en ben daardoor een ‘ambasadeur’ geworden voor dit mooie merk.
Heel eerlijk? Voordat het persbericht in mijn postvak belandde had ik nooit eerder van het merk gehoord. Wel was ik meteen nieuwsgierig en tegelijk wat sceptisch. Want hoe kunnen supplementen bijdragen aan een mooie buitenkant?

Ik mocht vier producten uit de lijn kiezen om voor langere tijd te testen en ik koos voor Beautysupport (huid, haar en nagels), Skin support (gevoelige huid), hair support (volume) en silhouette (energie). Dat laatste niet om af te vallen, maar voor meer energie op momenten dat je dat goed kunt gebruiken.

Elke dag heb ik braaf mijn capsules geslikt. Voor mensen die (bijna) nooit medicijnen slikken kan het even wennen zijn aangezien je al snel een paar capsules per dag slikt.
Voor mij was het ‘ appeltje eitje’  en ik gooide de capsules zo achterover na mijn gebruikelijke hand vol pillen. De sticks van ‘ support energie’ nam ik niet elke dag maar alleen op momenten dat ik echt even een oppepper kon gebruiken.
Overigens vind ik dit drankje absoluut niet vies: het smaakt naar een heerlijke ijsthee met citroen. Geen straf! De toegevoegde vitamine C kan ik overigens ook goed gebruiken nu het weer kouder wordt.

Ik was nog het meest nieuwsgierig naar de hairsupport volume en skin support voor de gevoelige huid. Sinds de bevalling (nu 3,5 jaar geleden) heb ik gekke inhammen in mijn haar en lijk ik vaak een geplukte kip met FM ontvangst.
De plukjes staan recht overeind maar leuken niet echt te groeien. Mijn gevoelige huid is al langer een puntje van aandacht. Ik lijk meer en meer te reageren op weersveranderingen, voeding en verzorgingsproducten.

En…merk ik al verschil?

Ik begon met slikken op 28 augustus 2017, dat is ruim 2 maanden geleden. Voor een optimaal resultaat wordt een gebruik van minimaal 3 maanden aangeraden. Toch kan ik al wel een beetje aangeven of het voor mij werkt of niet.

En nee, het is niet dat ik nu met weelderig haar vol volume voor de spiegel sta te stralen met een boterzachte huid. Maar dat waren mijn verwachtingen ook niet. Wel zie ik bij mijn inhammen wat meer haar ontstaan.
Het lijkt sneller te groeien en de kale plekken vallen minder op. De rest van mijn haar is ongeveer hetzelfde gebleven qua dikte, al heb ik wel het idee dat ik minder plukken haar in mijn borstel heb zitten.

Dan mijn huid: een groot mirakel voor mij. Wanneer de verwarming aangaat kan ik de klok er op gelijk zetten: mijn gezicht gaat reageren met rode bultjes door het koude weer. En helaas, ook nu kwamen ze tevoorschijn. Zelfs nu ik al mijn verzorgingsproducten heb omgeruild naar hypoallergeen.

Wat mij wel opvalt: er zijn minder rode vlekken in mijn gezicht te zien na het douchen. Eerder kwam ik gevlekt onder de douche vandaan, nu lijkt mijn huid zich veel rustiger te houden. En daar ben ik al enorm blij mee! Verder merk ik dan mijn nagels wat sneller groeien. Normaal gesproken zouden ze tergend langzaam groeien na de zomer, nu groeien ze ‘ als kool’.

Wil jij het ook proberen?

Tot zover mijn eerste update na ruim twee maanden! We gaan lekker door met uitproberen en ik ben heel benieuwd of ik over een tijdje nog meer verschil merk, of andere voordelen zie. Blijf mij zeker volgen als je benieuwd bent naar de volgende update,

Ben je al nieuwsgierig geworden? Dan kan ik jou misschien wel blij maken met twee potjes Beauty support 45+! Een potje bevat 60 capsules en met 1 capsule per dag kun je dus 4 maanden lekker uitproberen! Het enige wat je hoeft te doen is onder dit artikel een reactie achterlaten dat je graag wil winnen en laat een geldig emailadres achter. De winactie sluit op woensdag 15 november om 12.00.

Kun je niet wachten? Oenobiol is verkrijgbaar bij onder andere Etos, DA, Kruidvat en online platformen. Kijk voor alle informatie (producten en verkooppunten) op de website van Oenobiol.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (30)

 • Oh ik zou het erg graag uit willen proberen, omdat mijn nagels (welke nagels?!) zo niet willen groeien en heel broos zijn. Vroeger een nagelbijter geweest helaas 🙁

  Beantwoorden
 • Ik doe heel graag mee met de winactie,
  Sinds dat ik 2x narcose heb gehad merk ik dat zowel mijn huid als haren er echt op achteruit zijn gegaan. De capsules zijn dan ook meer als welkom

  Beantwoorden
 • Ik heb al heel lang problemen met mijn huid en haar. Extreme roodheid in het gezicht en enorme haaruitval. Heel graag zou ik Oenobiol daarom willen uitproberen. Een klein beetje verbetering zou al fijn zijn.

  Beantwoorden
 • Ik zou het graag willen winnen!
  Na een moeilijk jaar en nu nog steeds aan het revalideren zou het fijn zijn om mijn lichaam weer een kleine boost te geven.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje…
  Leuke winactie!
  Klinkt als ‘muziek in mijn oren’!
  Ik ben wel bezig met gezond leven..
  Eten, sporten, ontspanning enzo…
  Een beetje hulp is altijd meegenomen.
  Heb nooit eerder supplementen gebruikt.
  Ben dan ook heel benieuwd, en wil ze graag uitproberen!

  Groetjes Marlies ?

  Beantwoorden
 • Graag!!
  Kan mijn huid goed gebruiken ?

  Beantwoorden
 • Oeh ik ben wel erg benieuwd! Maar als je nog geen 45+ bent, win je dan de ‘gewone’ beauty support’? 🙂

  Beantwoorden
  • Haha nee helaas, ik geef alleen de 45+ weg. Al kun je die ook prima eerder slikken dan 45 jaar hoor!

   Beantwoorden
 • Lijkt mij heel fijn om te winnen! Ik heb snel last van een droge (gezichts)huid in de wintermaanden en sowieso snel last van rode vlekken.

  Beantwoorden
 • Oeeeehhh! Ik zou dit heel graag willen testen! Mijn huidje lust wel een pilletje ?.
  Gauw last ook van bulletjes en rode plekken, en smeer er uiteraard vanalles op en wil weleens weten hoe het is om mijn huid van binnenuit te verzorgen. Lijkt me erg leuk om te winnen! ????

  Beantwoorden
 • Hele fijne en duidelijke review! Ik ben verrast over je resultaten van de volume voor je haar capsules. Die wil ik eigenlijk zelf wel halen om te proberen, ben nu bezig met een potje beauty support. Maar dat is net 1,5 week ofzo..

  Beantwoorden
 • Ben dan nog geen 45+ maar mijn energielevel kan wel een boost gebruiken. Heb zogezegd last van een nachtbraker in huis en zit soms halverwege de dag al met inkakmomenten.

  Beantwoorden
 • Hallo Geertje,

  Graag doe ik mee aan de winactie.
  Ik zou supergraag wat meer energie hebben! Zeker op momenten waar je het hard nodig hebt. En een een steuntje in de rug bij alle moeilijke momenten wanneer ik trek krijg, zodat ik net die laatste kilo’s er nu wel een keer af krijg. En dat gaat niet zo makkelijk als je zo vaak honger hebt, met bepaalde medicatie 😉
  Heel erg benieuwd of ik die gelukkige winnaar mag zijn.

  Groetjes,

  Mandy

  Beantwoorden
 • Bijna 45, gezond eten en proberen te sporten…. Deze vitaminen zouden en mooie aanvulling zijn!

  Beantwoorden
 • Hoi,

  Ik wil dit heel graag uitproberen.
  Ben nét 50 en gebruik zelden dag of nachtcreme.
  Ik merk nu wel dat alles een beetje gaat “zakken” en “kreukelen”

  Beantwoorden
 • Ik doe heel graag mee. Ook ik heb helaas SLE en ik baal soms echt enorm van mijn huid. Net name mijn gezicht. Heb de zoveelste kuur met hormonenzalf er al op zitten en vaak komen de vlekjes toch weer terug… ik zou dit daarom super graag willen proberen!

  Beantwoorden
 • hoi,…ik wil dit ook graag uitproberen!

  Beantwoorden
 • hoi,…ik ben geinteresserd.

  Beantwoorden
 • Ik vergat steeds te reageren tot ik je insta weer zag. Stom want ik wil dolgraag meedoen. Eens kijken of ik meer energie kan krijgen en zou mooi zijn als de spijsvertering weer wat meer wordt aangespoord. Dus Yes count me in!

  Beantwoorden
 • Zou het heel graag willen winnen!
  Want dan kan ik de klanten nog beter adviseren.
  Ben werkzaam in een drogist.
  En mijn huid, haar en nagels kunnen ook wel een boost gebruiken

  Beantwoorden
 • Ben er toch wel erg nieuwsgierig naar geworden! Dus ja ik doe mee 😉

  Beantwoorden
 • Ik ben bijna 45 jaar en zou dit heel graag willen proberen!!!

  Beantwoorden
 • ben erg nieuwsgierig, vooral voor de (extra) energie, doe dus graag mee

  Beantwoorden
 • K wil ze graag winnen om te proberen in ieder geval voor mijn huid altijd rode winterbultjes in mijn gezicht

  Beantwoorden
 • Ik doe heel graag mee! Heb sinds kort de volume voor mijn haar wegens extreem haaruitval (nog te kort om te oordelen trouwens), maar ben ook erg benieuwd naar de andere soorten.

  Beantwoorden
 • Op dit moment ben ik bezig met mijn tweede potje van de Oenobiol skin support anti age 45+ , welke in principe alleen tegen de huidveroudering werkt. Eigenlijk zouden mijn haren ook gebaat zijn bij een goed supplement (mijn haarborstel zit altijd redelijk vol) dus wellicht dat ik na het uitproberen van de 2 potjes Oenobiol beauty support 45+ kan zeggen waar ik meer bij gebaat ben. Ik doe dus heel graag mee om een kansje te maken op deze mooie prijs. #fingerscrossed.

  Beantwoorden
 • […] slik nu drie maanden de supplementen van Oenobiol waar ik laatst al over schreef (klik hier). Na ongeveer drie maanden kun je resultaten zien en ik moet zeggen…mijn inhammen zijn iets […]

  Beantwoorden
 • […] Eerste review Oenobiol […]

  Beantwoorden
 • Ik ben 63 en zou het graag willen proberen

  Beantwoorden
  • Hi Inge
   Deze winactie is al oud en helaas gesloten!

   Beantwoorden

Write a comment