Julia Challenge

Kookvideo. Stoofvlees in rode wijn.

Vandaag geen standaard recept met alleen tekst en foto’s, maar een keer in video vorm! Naast koken klets ik de video gezellig vol. Kijk je mee naar de video en het heerlijke recept?

 

 


 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 1 kilo rib runderlappen
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 winterpeen, in stukjes
 • 5 jeneverbessen
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels tijm
 • Halve liter rode wijn

Wat moet je doen?

Doe in een schaal de gesnipperde ui, de jeneverbessen, tijm en laurierblaadjes en leg het vlees er op. Giet de rode wijn erover en laat, afgedekt in de koelkast, een uur marineren. Langer mag ook.

Verhit boter of olie in een goede braadpan en bak de gesneden winterpeen even aan. Leg vervolgens het vlees erbij en giet de wijn met de kruiden er over. Laat het vlees met de deksel op de pan op matig vuur gaar worden en laat het minstens 3 uur stoven. Kijk af en toe of het niet droog kookt. Je kunt er dan een klein scheutje water of wat boter bij doen.

Na drie uur haal je het vlees uit de pan en haal je de jeneverbessen en de laurierblaadjes uit de pan. Met een blender pureer je de rest tot een gladde saus. Snijd het vlees in stukken en serveer met de wijnsaus er over.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Lekker recept en leuk filmpje! Wat jij hebt met hutspot, heb ik met dit recept, ik at dit thuis altijd en vond het super lekker, maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Hoog tijd om dat eens te gaan doen, want mij man lust het wel! En toch lekker met frietjes gegeten? 😉

  Beantwoorden
  • Ja manlief nam frietjes mee en daar zeg ik geen nee tegen 😉 Dank je wel!

   Beantwoorden

Write a comment