Lifestyle Mama

Mijn knuffelworst en ik: tot de dood ons scheidt.

Innig gearmd lig je de eerste jaren van je relatie vaak lepeltje lepeltje in bed. Dat je je een hoedje zweet en elkaars odeur in de ochtend verplicht moet inademen hindert je niet. Samen ben je één en dat slaapt toch altijd het lekkerst. Tot een zeker ‘ding’ je relatie op het spel zet en letterlijk jou van je partner scheidt. Nee, het vibreert niet. Het gaat hier om een voedingskussen.

img_6643

Gek genoeg heb ik dat kussen nooit voor voedingen gebruikt. Toen ik zwanger was nam ik het ding mee bij de Babydump in de veronderstelling dat ik met dat kussen mijn kindje zou voeden. Terwijl het zekere ‘ding’ de eerste maanden klaar lag op de babykamer fantaseerde ik alvast hoe het zou zijn als ik in bed zou liggen en aan het voeden zou zijn met het kussen.
Later in de laatste weken van mijn zwangerschap deponeerde ik mijn buik op het kussen en verzachtte ik mijn bekkenpijn door hem tussen mijn benen te klemmen. Kortom: dit kussen zou praktisch en comfortabel zijn voor zo lang het nodig was. Maar dat bleek niet het geval. Ten eerste heb ik het kussen amper gebruikt bij het voeden, ten tweede is hij al langer in mijn leven dan eigenlijk nodig is. En niet iedereen is er even blij mee.

Dat zekere ‘ding’ wordt door mijn man ‘worst’ genoemd. Het heeft (ongeveer een klein beetje) de vorm van een worst en waarschijnlijk een bijzondere bedreiging bij het mannelijke geslacht. Waarom zou mijn man het anders een worst noemen?
Waarschijnlijk geïntimideerd en jaloers door de grootte ervan. Maar ook vanwege de rol die het speelt in mijn leven. Ja, nog steeds. Ik ben mijn worst elke nacht trouw en kan mij geen leven meer voorstellen zonder. Op de camping lag ik op een luchtbed met worst en ging het gevaarte zelfs mee de aanhangwagen in.

Elke avond schud ik mijn worst op, leg ik hem liefkozend neer in de juiste positie en klem ik mijzelf eromheen. Mijn ene been eronder, de ander erboven langs en mijn armen eromheen, alsof ik bang ben dat hij, terwijl ik slaap, van mij wordt afgepakt. Geen ingewikkeld standje maar een heerlijk ontspannen houding om te slapen.
Ik ben altijd een zij-slaper geweest maar kreeg vaak last van mijn heupen en knieën. Ik kon gewoon niet altijd lekker liggen en draaide dan ook veel. En dat probleem is nu opgelost, want mijn worst is er altijd voor mij en voor mijn nachtrust.

Winter of zomer, vrieskou of een hittegolf: ik omarm mijn worst met liefde. Bijna drie jaar nadat ik het kussen kocht ligt hij nog steeds in mijn bed. Tussen mij en mijn partner in. Hij verafschuwt dat ding, want ook al heeft het geen adamsappel, het is toch wel degelijk een bedreiging voor hem.
Geen innige slaaphoudingen meer, ik lig elke nacht lepeltje lepeltje met een stuk stof gevuld met balletjes. Elke nacht ligt het weer tussen ons in en ik weiger er afscheid van te nemen. Ik slaap er zo heerlijk mee…
Maar zoals manlief het zegt: die worst werkt zaaddodend, relatieverpestend en weet ik het wat.
Misschien moeten ze bij de verkoop ervan een waarschuwing voor de partner meegeven en ze alvast voorbereiden op het ergste. Denk je weken na de bevalling weer intiem te kunnen worden, heeft een voedingskussen blijvend je positie ingepikt.

Mijn man heeft werkelijk een hekel aan dat ding gekregen. Ik vat het maar op als compliment, maar het liefst zet hij er een mes in of steekt hij de concurrent zonder adamsappel in brand. Om vervolgens nooit meer een voedingskussen binnen te laten en zijn positie weer vliegensvlug in te nemen. Al vrees ik dat mijn worst blijft liggen waar hij ligt, tot de dood ons scheidt.

Moeders met een voedingskussen….slapen jullie er ook nog steeds mee?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Ik heb er heel lang mee geslapen. Heerlijk vond ik dat. Maar heb hem aan mijn zwangere schoonzusje gegeven. Nu draai ik weer en soms pak ik een gewoon kussen haha.

  Beantwoorden
 • Haha, wat een leuk artikel! Ik kan me voorstellen dat je man dit ding inmiddels wel rauw lust!

  Beantwoorden
 • Super leuk geschreven. Die van mij heb ik verbannen naar de zolder, ik vind het simpelweg te warm in bed, veel te warm. Welterusten en nog veel intieme nachten met een van de twee ?

  Beantwoorden
 • Haha! Ik heb dat ding alleen gebruikt toen ik zwanger was, zo kon ik ook een stuk beter liggen. Nu ligt hij ergens op zolder te verfstoffen. Ik kan mij voorstellen dat je man het totaal niet leuk vind, misschien voelt hij zich nu wel het derde wiel aan de wagen 😛 Maar als jij daardoor een betere nachtrust krijgt, zou ik zeggen doen!

  Beantwoorden
 • Hahaha! Grappig geschreven!

  Beantwoorden
 • Ik heb nog geen worst in bed maar doe al vanaf kleinsafaan mn dekbed tussen m’n benen, wat vaak leid tot 1 koude knie. Daarom kan ik ook niet met een 2 persoons dekbed slapen want dan heb ik 1 kant waar ik dat niet kan doen, en dan kan ik dus ook echt niet slapen. Zo’n worst gaat zeker een uitkomst brengen als ik zwanger ben ?

  Beantwoorden
 • hahaha gevouwen, wat heb je dit heerlijk geschreven. Ik heb ook heel lang met een voedingskussen geslapen, maar meer omdat ik van het buikslapen af wilde. (helaas nog niet gelukt haha). Maar wat lag dat lekker!

  Beantwoorden
 • Wat een verschrikking is dat ding. Ik weet zeker dat er huwelijken en relaties door kapot gegaan zijn ?.
  Gelukkig heeft B m ergens ver van het bed gedumpt, omdat het op dit moment niet comfortabel is. Laten we hopen dat dat zo blijft ???

  Beantwoorden
 • Hahahahaha toen ik zwanger was heb ik ook een worst omarmd ( klinkt dit raar?) ik dacht ook echt dat hij nooit meer van me vandaan zou gaan, toch ia het gebeurt en zijn we gescheiden

  Beantwoorden
 • Ik ben chronisch ziek en heb er ook een hoop liggen. Het ligt gewoon veel lekkerder en ondersteunt mijn knieën. Ik vind het ideaal!

  Beantwoorden
 • Ik heb de mijne op een gegeven moment weggedaan zonder spijt. Ik vond het zo’n lelijk ding.

  Beantwoorden
 • Hahaha, ik heb ook zo lang met mijn ‘worst’geslapen.. In my defence, had geen leuke man om tegen aan te liggen XD

  Beantwoorden
 • Ha, herkenbaar! In bed is mijn man ook geen fan van het worst-kussen. Ik gebruik hem wel als we met de auto op vakantie gaan. Handig om een boek op te leggen, de picknick klaar te maken of als flexibel kussen voor een dutje.

  Beantwoorden
 • Hahaha wat een heerlijk artikel!! Ik had ook zo’n voedingskussen, maar dan wel alleen tijdens mijn zwangerschap. Ik noemde hem ‘Fred’ en hij lag ook altijd tussen mij en mijn partner in. Hij verafschuwde dat ding ook heel erg. Maar vooral omdat hij toen bijna geen plek meer had in bed.

  Beantwoorden

Write a comment