Lifestyle Random

Klussen: plotselinge ingevingen zijn de leukste.

Onze tuin was bij aankoop van het huis, 12 jaar geleden, heel anders dan nu. Er waren twee schuren achter elkaar, veel boompjes en een rommelig middenstuk. Inmiddels hebben we verschillende plekken aangepakt en verandert.
Zandbak er uit, de meeste boompjes er uit en we braken een schuurtje af dankzij een geweldige ingeving.

Van schuur naar veranda

Helemaal aan het einde van de tuin, bij de poort, stonden twee schuren. Bewoners van dit huis hebben in het verleden een extra schuurtje gebouwd met een keuken er in.
Ondanks deze twee schuurtjes is de tuin nog steeds groot, maar ik vond een dubbele schuur niet nodig en had bovendien een veel beter plan.

Wat nou als we het voorste schuurtje deels afbreken om er een veranda van te maken? De vloer ligt er al, het dak zit er al op en met een paar stevige pilaren konden we het bestaande dak stuten. Met gereedschap van Mastertools is het klussen een heel stuk makkelijker en sneller.

Vlonders kwamen daarna op de betonnen vloer te liggen en het enige wat nu nog rest is de muren (en daarmee ook de zichtbare leidingen) bekleden met mooie planken. Loungeset er in, terrasverwarmer erbij en wat accessoires die het afmaken. En klaar is onze veranda! Nou ja, klaar…het enige wat dan nog rest is de ruimte aankleden met gezellige accessoires en lampjes.

Veel groen en bloemen

Onze tuin was voor het verbouwen vooral veel steen, een zandbak en een paar bomen in het midden. Een boom hebben we laten staan aan de zijkant.
Hij is met het plaatsen van nieuwe schuttingen wel verplaatst, maar blijft het heel goed doen.
Hij komt elke lente weer prachtig uit, is een mooie en geschikte locatie voor vogels en hun nestjes en geeft tevens een fijne schaduw op warme dagen.

De rest van de tuin bestaat uit een terras in het midden om te kunnen zitten en eten. Hier staan al veel bloemen in potten. Maar aan de zijkant bij de boom, waar nog veel kaal grond over was, bloeien binnenkort de mooiste bloemen om insecten aan te trekken.
Hier hebben we gewoon bloemenzaad gestrooid op plekken waar we de bloemen willen.

Het enige wat we niet eindeloos laten groeien in de tuin is onkruid en klimop. De klimop wurmt zich namelijk door de schuttingen en woekert over muren. Dit houden we dus regelmatig bij. Als laatste hadden we nog een wens om fruit en groenten te laten groeien in de tuin. Een echte volkstuin is het niet geworden, maar er staat wel een tafel met plantjes als tomaat, snackkomkommers en aardbei. Het begin is er!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment