Lifestyle Random

Kliekipedia. Je nieuwe encyclopedie voor kliekjes.

Wikipedia is handig om informatie op te zoeken over een bepaald onderwerp en menigeen heeft hier al eens gebruik van gemaakt. Maar ken je Kliekipedia? Deze site is sinds kort in de lucht door een initiatief van SIRE om ons bewust te maken van voedselverspilling en om ideeën aan te dragen wat je allemaal met je kliekjes kunt doen. Nice!kliekjes

Wat doe jij met je kliekjes? Heb je een goed kliekjesrecept? Je kunt al je ideeën kwijt op www.kliekipedia.nl. Curry met allerlei soorten groenten of croutons maken, maar ook minder gangbare recepten worden geplaatst. Denk maar aan kiwi thee of kaasgehakt. Echt de moeite waard om eens te bekijken! De recepten zijn heel divers. Van zuivel tot brood, van groenten en fruit tot vlees(waren), aardappelen en rijst. Voor iedereen en voor elk kliekje is er wel een recept te vinden.

Ik vind dit een heel goed initiatief. Ten eerste word ik bewuster gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan, want het doet mij beseffen wat je allemaal met kleine restjes eten kunt doen. Maar ook de recepten vind ik erg handig, want blijkbaar kun je van al je kliekjes altijd wel iets bijzonders maken.

kliekjes1

Heel veel eten gooien wij (niet meer) weg. Vroeger als ik teveel kookte, gooide ik het vaak weg. Zonde eigenlijk. Vorig jaar ben ik meer restjes gaan bewaren en die gaan vaak de vriezer in. Of ik zet het in de koelkast om het de volgende dag als lunch te eten. Of wij houden een keer in de zoveel tijd een ‘restjesdag’ en eten de restjes op uit de diepvries. Een soort 5 gangenmenu.

Wat doe jij met restjes eten? Gooi je het weg of bewaar je het? En verwerk je het dan in een nieuw recept of hou je ook een soort restjesdag? Laat het weten in de reacties.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Sinds de kinderen de deur uit zijn, kook ik regelmatig teveel. Dat resulteert in een zgn. :”afvaldag”.
  We eten dan restjes uit de vriezer. Lekker en makkelijk, zeker als ik laat thuis ben. Beetje rauwkost erbij en eet smakelijk.

  Beantwoorden
  • Als je er teveel van eet, is het geen ‘afval’ dag meer

   Beantwoorden
   • Nee Geertje afvallen doen we er niet van, maar pap noemt het gekscherend afval (kliko) eten.

    Beantwoorden

Write a comment