Random

Kledingvoorschriften voor 30 plussers?

Soms schrik ik er nog een beetje van hoor, wanneer ik bedenk dat ik dit jaar alweer 33 word. Op de een of andere manier voelt het gewoon niets als 30+ (ook al voel ik mij lichamelijk meer een oude dame). Mijn geest hangt nog ergens in begin 2000. Maar hoe zit dat met kleding? Kun je eeuwig blijven dragen wat je mooi en leuk vindt? Of is er een grens?

*Dit artikel bevat items die ik heb gekregen van een bedrijf/webshop

Mijn ‘stap outfit’ zul je mij niet meer snel zien dragen. Ik rockte de dansvloer graag in een rokje, hoge laarzen en een truitje. Met mijn extra draagheupen en blauwe knieen durf ik dat niet meer zo goed.
Ik voel mij liever fijn en vertrouwd in kleding. Het gevaar daarvan is, is dat ik mij ook graag hul in makkelijke kleding. Een broek en een lekkere sweater. Saai he?

De andere kant is weer het uiterste. Zo zag ik laatst een blogger pronken met (te) diepe decolleté na een borstvergroting. De dame in kwestie is bijna 50 en bezoekt zelfs de sportschool in hele korte push up topjes.
Zelf zou ik dat niet snel doen, hoe mijn lijf ook is. Persoonlijk vind ik het ordinair overkomen als je bij wijze van al oma kan zijn. Maar goed, wie ben ik. Als je het zelf fijn en mooi vindt moet je dat lekker doen.

Dus, wat ‘hoor’ ik te dragen als een pittige dertig plusser (ik lijk wel een stuk kaas)? Ik wil niet te onopvallend leven, maar hoef ook weer niet met mijn diepe decolleté mensen afschrikken. Ik kies voor de keurige middenweg. Niet te saai, wel netjes en misschien een heel klein tikkeltje spannend.
Niet meer die eeuwige hoogaansluitende truien, maar wat pittigere bloesjes, tops, jasjes en combinaties.Ik heb mijzelf een verbod gegeven op het kopen van heerlijke truien.
Nee, het moet net dat beetje spannend en netjes zijn. Een beetje laag uitgesneden maar nog wel binnen de perken.

(Let niet op mijn enorme uitgroei, hier wordt aan gewerkt….)

Ik draag tegenwoordig het liefst wat meer kleur dan alleen zwart (heerlijk veilig dat zwart) al zal zwart mijn favoriete ‘kleur’ blijven om te dragen. Maar de blouse die ik hier draag is voor mij al heel wat qua kleur.
Hij staat netjes, is net iets spannender dan een hoog aansluitende blouse en combineert mooi met mijn lange blazer. Blazers heb ik overigens in heel veel varianten. Maar deze lange variant is draagt toch wel heel fijn.

De blazer zit vooral heerlijk vanwege de stof. Het is een soort sweatstof en dat maakt hem heerlijk zacht en warm. Ideaal om nu te dragen met een mooie blouse of top, straks met de lente een geweldige tussenjas!

En kijk dat detail van mijn blouse….hier houd ik van!

Nog een favoriete combinatie van mij: dit jasje (eigen bezit) met een simpel shirtje. Ik weet het, weer niet echt laag uitgesneden. Komt nog wel. Of misschien niet. Het voelt op de een of andere manier toch een beetje ordinair ofzo. Ach, tijgerprintjes zijn toch ook al spannend?

Wat vind jij? Moet je je kleden naar je leeftijd of kun je prima op je 50e pronken met een diep decolleté? En wat vind je van mijn kledingcombinaties?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (13)

 • Ik heb meer moeite met dierenprintjes dan decolletés bij 50 plussers. ? Zo zie je maar weer dat smaken verschillen.

  Beantwoorden
  • Haha inderdaad!

   Beantwoorden
 • Ik draag als dikkert van bijna 37 eigenlijk altijd gewoon wat ik leuk vind 😉 Met mijn enorme boezem vind ik een beetje decollete eigenlijk wel fijn, als ik hooggesloten kleding draag is het meteen zo massief 🙁 Jij met jou mooie figuur kunt eigenlijk alles hebben in mijn ogen…al weet ik niet hoe die blauwe knieën er uit zien 😉 Mooie dikke panty scheelt wel….

  Beantwoorden
  • Wat lief! Die blauwe knieen verhullen we dan maar in een dikke panty haha.

   Beantwoorden
 • Ik weet gelijk over welke blogger je het hebt, want ik dacht hetzelfde haha.
  Ik word dit jaar 30 en vind het ook zo moeilijk. De leeftijd dat ik bij de only kon slagen ben ik allang voorbij, maar vind mezelf nog veel te jong voor de miss etam.
  Ik vind je jasje met print fantastisch! Heb je die pas gekocht? Zo Ja, waar?

  Beantwoorden
 • Nou een diep decolleté leid ook gewoon erg af vind ik, zou ik persoonlijk niet voor kiezen, wetende dat mannen toch altijd wel kijken.
  Maar wat ik echt erg vind, ongeacht je smaak.. als je met je maat 48 in een maat 38 probeert te proppen, Ik heb zo’n collega.. maar die ziet dat zelf niet.
  Heel lastig want iedereen heeft het erover! En het is zo jammer, want je lijkt dan veel voller dan je werkelijk bent.

  Beantwoorden
  • Ik heb ook geen decolleté trouwens 😛

   Beantwoorden
  • Ja dat is ook zoiets. Ik zou mij in te kleine kleding juist enorm ongemakkelijk voelen!

   Beantwoorden
 • Ik heb het ook op Insta gezegd….draag waar je je lekker in voelt. Dan straal je dat ook uit. In ben 60+ en doe dat ook. Laatst ging mijn kleindochter van 16 met mij mee winkelen. Ze gaf goede tips en dat zorgde ervoor dat ik iets kocht wat ik niet zo gauw zou doen. Dus probeer ik dat nu zelf ook ?

  Beantwoorden
 • Ik ben de 50 al gepasseerd maar slaag nog steeds af en toe bij Only. Als ik iets niet vertrouw vraag ik aan mijn dochter van 18 of het nog door de beugel kan of dat ze me opgeeft voor hotter than my daughter?

  Beantwoorden
  • Haha handig zo’n adviseur!

   Beantwoorden

Write a comment