Looking good...

Klaar voor de lente? Go!

Met het nieuwe seizoen op enkele centimeters afstand beginnen ook de voorbereidingen aan lijf en leed. Want het wintervachtje op je benen staat niet heel chique onder een rokje. Vandaag laat ik je zien hoe ik mij lente-klaar maak.

♦ Scrubben als een malle

scrubBron

In de winter scrub ik mij wel eens, maar niet trouw elke week. Ook het smeren vergeet ik nog wel eens. Met als resultaat dat ik soms droge velletjes heb op mijn rug, schouders en benen. Mijn huid is gevoelig en droog van zichzelf en kan dus altijd wel wat vettigheid gebruiken. Voor het komend seizoen sla ik als een gek aan het scrubben en begin ik met dagelijks smeren. Daar word je overigens ook nog eens extra egaal bruin van, of je nou in de zon ligt of je kleurtje uit een tubetje knijpt.

♦ Kappen van het bos op je benen

Ik kan het geen oerwoud noemen, maar bijna beschermd natuurgebied is het wel. Eerlijk? In de winter scheer ik mijn benen heel af en toe. Ik heb niet heel veel haargroei, maar mijn benen zijn wel regelmatig gehuld in een laagje dons. Je kunt het schattig noemen, maar zelf heb ik er in de winter weinig moeite mee. Waarom zou ik mijn scheren als mijn benen continue verstopt zitten in lange broeken en laarsen? En oké, een paar jaar huwelijk werkt ook mee.
Het is bijna weer tijd voor rokjes, korte(re) broeken en bikini’s. Ik moet dan trouw mijn dons gaan wegscheren. Het voelt altijd wel heerlijk zacht daarna, waardoor ik mijzelf altijd plechtig beloof dit ook in de winter vol te houden.

♦ Zelfbruiner

In verband met mijn auto-immuunziekte mag ik niet bakken en braden in de zon, dit kan namelijk problemen geven met mijn huid. Ook verbrandt mijn huid erg snel. Daarom ga ik heerlijk aan de zelfbruiners (met mate). Het is veilig en tegenwoordig is het effect mooi en natuurlijk. Je oogt meteen een stuk frisser en gezonder. Natuurlijk ga ik wel af en toe van de zon genieten, maar dit doe ik dan kort en goed beschermd met een goede factor.

♦ Voetverzorging en teennagels in de lak

Net als mijn benen verwaarloos ik een beetje mijn voeten in de winter. Gelukkig ben ik niet de enige. Het scheelt dat ik niet met een slijptol in de weer hoef, een beetje vijlen hier en daar en mijn voeten zijn al snel tevreden. Maar wat ik in de lente wel doe is een vrolijk kleurtje op de tenen. Dit seizoen zijn het vooral de pasteltinten die hip zijn. Turquoise, mintgroen of zalm, ik vind het allemaal prachtige kleuren.

♦ Schaartje en kleurtje in het haar

blondBron

Ik ben van mijzelf donkerblond (een soort verkapte peper-en zout kleur) maar verf het al jaren regelmatig. Dan weer bruin, dan weer iets lichter of koper. Ik heb er nu geen kleurtje in en zit te denken om iets lichter te gaan dan ik eigenlijk ben. Lekker zomers met highlights, zonder dat ik echt platina blond wordt. Koele tinten blond vind ik heel mooi en zal denk ik heel mooi staan bij mijn blauwe ogen en lichte huid.

Qua model wil ik de laagjes erin houden. Ik ben bezig met mijn haren wat langer te laten groeien, ook al wordt het snel slap. Ik heb veel haar maar heel erg dun haar en dus zijn laagjes een must. Leuk vind ik ook een halve pony trouwens, meer het idee van een lok.

♦ Nieuwe garderobe

Behoeft geen uitleg. Hier heb ik eerder een artikel over gemaakt. Shop till you drop! Met 8 kilo minder aan de heupen heb ik nieuwe kleren nodig. Ik word zo blij van al die vrolijke kleuren en pasteltinten, slagen ga ik zeker.
Wat betreft schoenen weet ik nog niet wat ik wil. In ieder geval instappers, pumps en flipflops. Vooral van dat laatste kun je niet genoeg hebben. Lekker flip-floppen! Mijn goede voornemen om meer op hakken te gaan lopen moet ik toch echt wat serieuzer aanpakken en dat wil ik ook zeker gaan doen.

Hoe zorg jij dat je klaar bent voor de lente? Of ben je de hele winter eigenlijk al klaar om te showen? Ik hoor het graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Hele leuke post. Ik heb zo telkens een paar keer per jaar de gedachte dat ik m’n haar wil knippen en lichter kleuren, dit is nu weer zo’n periode. Het lijkt me gewoon erg fijn om weer wat korter haar te hebben, maar dan ben ik al weer bang dat het te kort gaat zijn en aahhhh!

    Beantwoorden
    • Dank je! Ja dat probleem heb ik ook altijd. En als het kort is wil ik het lang….en als het lang is weer kort 😉

      Beantwoorden

Write a comment