Lifestyle

Klaar voor de start……laat maar!

Ken je dat? Dat je opeens heel veel plannen hebt? Dat wanneer je in de ochtend wakker wordt, je van alles wil gaan doen op een dag? Of wanneer je ’s avonds in bed ligt ploppen er allemaal wilde plannen voorbij in je hoofd. ‘Morgen ga ik sporten, morgen zal ik het huis eens lekker opruimen of poetsen. En morgen, dan ga ik met Saar op stap!’ Hartstikke leuk bedacht…

Bedacht ja, want in de praktijk komt er meestal niets van terecht. Vroeger had ik mijzelf lui genoemd, nu weet ik dat ik er meestal niets aan kan doen. Dat ik te vermoeid ben, mijzelf te ziek voel of te somber. Dat er lijm onder mijn billen en voeten zit waardoor ik geen stap verder kom.
Het huis is aan het eind van de dag nog net zo’n bende en het is een wonder als Saar en ik er even lekker uit zijn geweest. Naar de speeltuin of naar de winkel, of gewoon even een stukje fietsen.

Ik vind het vooral irritant en teleurstellend naar mijzelf toe. Dat ik steeds heel veel plannen heb maar als puntje bij paaltje komt, dan gebeurt er niets of weinig. Het liefst plan ik mijn dagen vol met een hokje achter de activiteiten, want niets voelt zo lekker als afvinken.
To do lijstjes zijn heerlijk als je er daadwerkelijk een streep doorheen kunt zetten. To do lijstjes die niet afgevinkt zijn geven alleen maar een onrustig gevoel. En ik stel mijzelf keer op keer teleur door minder te kunnen doen dan ik zou willen. Het kan niet meer zoals vroeger en dat zal ook niet meer gebeuren. Dat is k*t maar op zich ook weer prima, alleen zul je je verwachtingen naar jezelf moeten bijstellen.

En dus probeer ik het langzaam maar zeker anders te doen. Meer in de zin van ‘ik zie wel’. Ik zie wel wat er morgen komt en wat morgen brengt. Als ik de energie heb om de keuken op te ruimen, dan is dat mooi meegenomen. Als ik geen zin heb dan is dat ook prima.
Sporten komt ooit wel een keer (haha) maar het allerbelangrijkste is Saar. Daar ligt qua activiteiten dan ook mijn prioriteit. Kiezen tussen stofzuigen en met Saar naar de kinderboerderij? Dan blijft die stofzuiger lekker in de kast onder de trap staan. Spelen met Saar of een wasje vouwen? Je raadt het vast al, dat wordt spelen. Voordeel bij dit nadeel is dat ik alles met Saar leuker vind dan wel huishoudelijk klusje ook. Veel en veel leuker.

Inmiddels is het onvoorstelbaar geworden voor mij om een hele dag bezig te zijn. Om een drukke agenda te hebben, een planning te moeten afwerken. Oh wat was ik altijd gemotiveerd om te knallen en alle lijstjes die er waren af te vinken zodat ik aan het eind van de dag een voldaan gevoel zou hebben. Dat voldane gevoel is anders geworden, want mijn enige ’to do’ is genieten van de dag en genieten met en van Saar.
En de rest van dat to do lijstje? Daar gaan we ook wat mee doen. Ik maak sinds kort een ‘not do do’ lijstje. Dingen die ik niet kan of niet heb gedaan.
Helpt mij meteen in het bewaken van mijn grenzen, zodat ik niet teveel doe.  Kan ik lekker afvinken en doorstrepen en toch even het gevoel hebben dat ik alles (niet) heb gedaan wat (niet) gedaan zou moeten worden. Of zo…

Voor wie is dit herkenbaar?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ik heb dat ook vaak in het weekend hoor, dat ik vanalles wil bijwerken in het huishouden en zo. En dan plof ik toch liever even in de zetel na een drukke week en komt er weinig anders van in huis.
  Ik probeer het me niet te veel aan te trekken, zolang het blijft bollen is het allemaal niet zo erg.

  Beantwoorden
 • Ja herkenbaar… maar het loslaten vind ik nog best moeilijk.

  Beantwoorden
 • Heel erg herkenbaar helaas. Helemaal vanuit mijn depressie periodes, maar zelfs nu, nu ik “alleen maar” somber ben, vind ik het heel moeilijk echt naar buiten te gaan met de kinderen en de dingen te doen die moeten gebeuren. Ik zou willen dat ik het wat meer los kan laten, maar dat lukt niet helaas. Die not to do list klinkt trouwens best goed! 🙂

  Beantwoorden
 • ook voor mij herkenbaar. het valt vooral tegen wanneer het na een goede periode opeens minder gaat is het altijd even weer omschakelen.
  to-do lijstjes maak ik wel. ik vergeet helaas teveel om zonder to-do list te leven.

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar. Ik plan ook, maar met een of twee dingen. Anders wordt het teveel. Maar loslaten is moeilijk. Wel knap van je dat je dan toch voor Saar kiest.

  Beantwoorden
 • Ik herken het om veel plannen te maken, maar zou daarbij veel vaker mijn grenzen moeten bewaken en ervoor kiezen om iets niet te doen. Niet zo’n gek idee dus, een not to do lijst. ?

  Beantwoorden

Write a comment