recept Zonder pakjes en zakjes

Kip in de hoed zonder pakjes en zakjes.

Heb jij het recept al eens her en der voorbij zien komen? Kip in de hoed, een heerlijk gerecht uit de oven die onder andere via de Allerhande bekend is geworden. Populair en zo lekker, maar helaas met aardig wat zout en met gebruik van ongezonde pakjes. Ik maakte hem een stuk gezonder en zoutarm maar dat maakt hem absoluut niet minder lekker!

IMG_1072

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kipfilet
  • 6 gemberbolletjes (stergember, in pot)
  • 1 pot kersen op siroop
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen chilipeper of een halve rode peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel kerrie
  • Versgemalen peper
  • Boter of olie
  • Bloem
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel melk
  • Paneermeel

Wat moet je doen?

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en maal er peper over. Verhit olie of boter in een pan, voeg de kerrie toe en verwarm kort. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de boter met kerrie.  Bak de kipfilet in 5 minuten gaar.

Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat deze ontdooien. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Snijd de gemberbolletjes heel fijn en voeg de gember toe aan de kip, evenals de kersen. Maal er naar smaak chilipeper doorheen of voeg het fijngesneden rode pepertje bij de kip.

Bak kort door en voeg de crème fraîche toe aan de kip. Laat 2 minuten doorkoken.

Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkant in met wat boter of olie.

Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de plakjes bladerdeeg bij elkaar. Rol uit tot een grote lap. Bekleed hiermee de bodem en de zijkant van een ronde springvorm. Prik gaatjes in de bodem en strooi een klein beetje paneermeel op de bodem.

Snijd de randen die je overhoud van de bladerdeeg voorzichtig af en vorm hier een bal van. Rol dit weer uit tot een ronde plak deeg, zo groot als de springvorm.

Schep de kip met de crème fraîshe op het deeg en druk iets aan. Strooi de geraspte kaas erover en leg het uitgerolde deeg als een hoedje over de kip en druk iets aan.

Smeer de bovenkant van het deeg iets in met melk en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • […] Kip in de hoed, ook wel ‘ghettokip’ genoemd, gaat viraal en iedereen is er fan van. De combinatie van zoet en pittig is heerlijk. Je kunt hem prima in de middag maken en pas op het laatst de oven in schuiven! Ik heb ook al variaties voorbij zien komen, zoals het gebruik van mango in plaats van kersen. Het kan allemaal! […]

    Beantwoorden
  • […] Kip in de hoed. De zoutarme versie. – Lifesabout […]

    Beantwoorden

Write a comment