Lifestyle

Je kind treiteren. Eenmaal een beest, altijd een beest.

Treiteren. Ik heb altijd al een soort allergie voor het woord gehad. Het klinkt een beetje als ‘etteren’ waarbij ik meteen een puist voor mij zie die flink ontstoken is. Treiteren klinkt irritant en verdient een high five in het gezicht. Gister kwam er een nieuwsbericht voorbij dat een stel (inmiddels exen van elkaar) zijn veroordeeld wegens het treiteren van hun kind. Straffen leken in de verste verte niet meer op ‘het hoekje of de trap’, maar ging veel verder. Te ver. Onmenselijk.

Een kind is liefde, totale onschuld. Blanco papier wanneer het geboren wordt. Je kunt het zo mooi maken als je zelf wil en versieren met de meest sierlijke letters. De scheuren in het papier zijn vaak ontstaan buiten het kind om. Door de ouders, familieleden, slechte vriendjes, de omgeving…Een kind is in mijn ogen totale onschuld en eigenlijk gewoon perfect.

Het betreffende meisje (inmiddels een kleuter) kreeg straf omdat het niet luisterde en zou hebben gelogen tegen één van de ouders. Er werd geen naughty chair ingezet of een traptrede, maar er werd mishandeld. Getreiterd. Het meisje werd buiten gezet zonder kleding aan en werd met water natgespoten. Ze kreeg een doek in haar mond gepropt, peper in haar ogen gestrooid en haar hoofd en handen werden omwikkeld met duct tape. Ze werd ook geslagen in haar gezicht en op haar billen. Omdat ze zou hebben gelogen.

Volgens de moeder ‘verdiende’ het meisje de straffen. Het is dus geen onmacht. Er is geen sprake van een onhoudbare situatie met een onhandelbaar kind, want dan wrijf je niet met opzet peper in iemand zijn of haar ogen. Je spuit niet iemand nat die naakt buiten moet staan in de kou wanneer je kind niet wil luisteren. Dit is treiteren, vernederen.
Het moet een persoon zijn die vast en zeker geniet van het feit dat je de macht hebt terwijl je de ander in elkaar ziet krimpen van onmacht. Hoe durf je? Het is je eigen vlees en bloed wat je vernedert. Een wonder dat je maandenlang hebt voelen groeien en bij je hebt gedragen. Dat als het goed is is geboren uit liefde. Een kind dat vanzelfsprekend mag verwachten dat hij of zij veilig opgroeit met en in liefde.

Kijk eens in de ogen van je eigen kind(eren). Die mooie, grote, onschuldige, liefdevolle en blanco ogen. Hoe kun je je kind vernederen en mishandelen? Hoe kun je zoveel liefde, van je eigen vlees en bloed, zoveel pijn en angst toebrengen?
Je bent een ouder, je hoort er onvoorwaardelijk voor je kind te zijn. Je kind te beschermen en liefdevol op de voeden. Je hoort je hart te voelen breken wanneer je kind zijn hoofd stoot tegen de tafel of zichzelf in de weg zit door eigenwijs te zijn. Je hart hoort al te breken wanneer je kind onverklaarbaar verdrietig is of een eindeloze buikgriep lijkt te hebben.

Tegen de moeder uit Arnhem is 12 maanden cel geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De moeder heeft nog steeds de zorg voor het meisje en heeft hulpverlening aanvaard. Ik snap het niet. Hoe kun je zo’n beschadigd en fragiel mensje nog in de buurt van zo’n beest laten? Het meisje zal nooit de pure en onvoorwaardelijke liefde van haar moeder ervaren.
Die liefde is er blijkbaar nooit geweest en zal ook nooit meer komen, welke hulpverlening zich ook gaat bemoeien met de zorg. Want wanneer je ooit in staat bent geweest om je eigen kind zo te mishandelen, ben je voor mij levenslang een beest en niet meer in staat om liefde te geven.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Bah, ik krijg er gewoon kippenvel van! Het is echt onmenselijk, ik snap het totaal niet. Voor mij mogen ze die mensen levenslang opsluiten en verbieden dat ze ook nog kinderen op deze wereld mogen zetten, plus opvoeden.

  Beantwoorden
 • Ik wordt echt zo naar van dit soort berichten…

  Beantwoorden
 • Treiteren is bij ons meer plagen of in de negatievere zin pesten. Wat jij hier beschrijft is gewoon mishandeling! Hoe kan iemand zoiets doen?!

  Beantwoorden
 • Vreselijk. Heb er gewoon geen woorden voor. Tranen in mn ogen toen ik t nieuwsbericht las. En dat dat kleine meisje dan bij dat monster mag blijven wonen… In wat voor een wereld leven we eigenlijk? Wel heel mooi/goed geschreven!

  Beantwoorden
 • Mijn maag draait om 🙁

  Beantwoorden
 • Hartverscheurend en onbegrijpelijk dit. Arm meisje :'(

  Beantwoorden
 • Bij dit soort mishandeling verwacht je inderdaad een zwaardere straf of in ieder geval een betere oplossing voor het kind.
  Ik weet alleen niet of het met gebrek aan liefde of gewoon puur onvermogen te maken heeft. Om ouder te worden hoef je geen examen te doen en sommige ouders hebben zelf geen goed voorbeeld gehad en/of kunnen dit qua verstandelijk vermogen gewoon niet aan. Weet niet of dat het geval was bij deze moeder, maar heb het vaak genoeg voorbij zien komen.

  Beantwoorden
 • Word zo boos van dit soort berichten. Het is verschrikkelijk dat dit gebeurd. Heb er zelf helaas ervaring mee. Ben regelmatig geslagen en vernederd en getreiterd door mijn ouders. Dacht vroeger dat het normaal was en alle ouders dit deden. Nu weet ik wel beter. Ik woon nog thuis (helaas) en is niet beter dan vroeger. Ik heb de hoop opgegeven dat het ooit goedkomt maar ik geef de hoop om te leven niet op. Ik ben beschadigd maar niet kapot. Mijn ouders krijgen me niet kapot. Vind het heel goed dat je hier aandacht aan besteed op je blog! 🙂

  Beantwoorden
 • Denk dat Jacqueline gelijk heeft. We kennen de achtergronden van de ouders niet.
  Feit blijft dat dit kind dus teruggaat naar een moeder, waarbij de kans aanwezig is dat het weer fout gaat. En fout is in dit geval héél fout.
  Je moet er niet aan denken…en aan al die andere kinderen die zo leven en waarvan niemand het weet 🙁

  Beantwoorden
 • In mijn ogen is er in dit soort gevallen maar één oplossing: het kind onderbrengen bij een liefdevol pleeggezin. Dat meisje is nu al beschadigd en zal nog verder beschadigen als ze onder toezicht bij haar moeder blijft wonen. Welke idioot doet zulke dingen? Ook al weet ik niets over ‘de achtergrond’ van deze mensen, ik denk dat geen enkel ‘verleden’ dit gedrag jegens een kind kan goedpraten. Daarbij krijg ik altijd buikpijn van dit soort berichten: wat een angst en onveiligheid voor dit arme meisje. Vreselijk!

  Beantwoorden
 • Mijn moedervgeeft mij als kind ook geestelijk mishandeld, vernederd en bang gemaakt, ze is daarmee begonnenntoennik 4 jaar was,en toen ik 7 was werd het steedserger, ze was een narcist en heeft heel veel in mijn leven vernield

  Beantwoorden

Write a comment