Lifestyle My killerbody motivation

Het Killerbody dieet: mijn persoonlijke tips.

Het is bijna een jaar geleden dat ik Killerbody aanschafte om te gaan beginnen met het dieet. Alles was nieuw voor mij, maar inmiddels is het een soort lifestyle geworden en heb ik nog geen dag spijt gehad van het dieet. Door de maanden heen heb ik zo ook mijn persoonlijke tips en trucs verzameld die ik graag met jullie wil delen. Het is tenslotte altijd fijn om met behulp van wat tips een dieet makkelijker te maken!

Wanneer je begint heb je vaak de eerste dagen last van hoofdpijn. Dit komt doordat je ineens geen suiker en een stuk minder koolhydraten binnenkrijgt. Laat je niet demotiveren door de hoofdpijn door van het schema af te wijken.
Beter is om veel water te drinken, frisse lucht te happen en bezig te blijven. Houd voor ogen dat je je over één of twee dagen al een stuk beter voelt en dat de hoofdpijn dan helemaal weg is.

Meal preppen is hier niet aan de orde geweest omdat ik elke dag thuis ben, maar wanneer je werkt of veel op pad bent is preppen wel een aanrader. Zo voorkom je verleidingen en ga je niet alsnog iets kopen wat ongezond is. Tegenwoordig heb je ook prima bakjes en doosjes om alles in te doen, zoals die van Rosti Mepal, van Killerbody Motivation zelf of van de Zeeman en de Wibra.
Ook zijn er speciale kleine bakjes voor dressings, toppings, etc. Dit voorkomt dat je sla bijvoorbeeld slap wordt. Als je ploegendienst hebt is preppen noodzakelijk. In de nacht heb je tijdens je werk al minder zin om iets klaar te maken en doordat je het daarvoor al hebt geprept voorkom je verkeerde beslissingen.

Zorg ervoor dat het boek op je keukenblad ligt en het liefst nog open. Ik heb het boek eigenlijk altijd open in een boekenstandaard staan en dit zorgt ervoor dat ik sneller geneigd ben om er even in te bladeren, inspiratie op te zoeken en mij aan het voedingsschema te houden. Laat je hem dicht liggen op een plank dan gaat het vaak al snel mis en denk je misschien ‘ach, ik bedenk zelf wel wat’.

Ga niet elke dag wegen als het niet nodig is. Eens per week is beter en meer dan voldoende, omdat je gewicht nogal kan schommelen. Bij vrouwen speelt het cyclus een grote rol en vaak ben je voor je menstruatie en eisprong wat zwaarder. Bij mij scheelt het soms wel 1,5 kilo!
Als je elke dag op de weegschaal staat en je ziet dat je ineens bent aangekomen kan het demotiverend werken en ga je óf je tegenslag weg proberen te eten, of je gaat nog minder eten. En dat laatste is niet de bedoeling, want dan gaat je lichaam op ‘spaarstand’. Elke week geeft een veel beter beeld.

Heb je een zwak moment en heb je onwijs zin om te snaaien? Heel menselijk, ik heb het ook vaak gehad. Wat hielp is om afleiding te zoeken en aan de slag te gaan met iets. Vaak ebt de drang dan weer weg. Gaat het niet weg?
Zorg voor wat gezonde snacks zoals geraspte wortels (lekker zoet!), komkommerschijfjes met humus, cherrytomaten, reepjes paprika met hüttekase of rolletjes kipfilet uit het vuistje. Dat geeft mij altijd net een beetje verzadiging zodat ik weer door kan.

Heel klassiek maar zo waar: ga niet met honger boodschappen doen. Je maag is dan sterker dan je wil en daardoor kom je met ongezonde dingen thuis die je gaat eten. Plan je boodschappen daarom (indien mogelijk) na een maaltijd.
Of nog makkelijker: laat ze bezorgen wanneer je thuis bent, maar geen trek hebt. Je ziet dan alle lekkere versnaperingen niet in ‘real life’.

En weet je wat werkt om gemotiveerd te blijven? Foto’s maken, foto’s terugkijken en heel belangrijk…jezelf belonen. Spreek met jezelf af wat je beloning is bij welk gewicht. Of dat nou een eenmalige beloning is of bij elke twee kilo….er moet wat leuks tegenover staan! Een nieuw luchtje, nieuwe (kleinere) kleding, een massage, een manicure….er is genoeg te bedenken en je hebt het meer dan verdient!

Heel belangrijk: bedenk tijdens je dieet nooit dat je ‘iets’ nooit meer zult (mogen) eten. Alles mag gewoon nog, alleen minder dan vroeger. Ga niet denken dat je nooit meer een bakje frietjes met een klodder mayo mag of een enorme pizza. Dat mag absoluut! Maar met mate.
Wanneer je je gaat bedenken dat iets nooit meer mag lijkt het volhouden alleen maar moeilijker. En afvallen is geen tijdelijk proces, maar iets voor de rest van je leven. Een dieet zul je niet je hele leven volhouden, een andere lifestyle wel. Kortom: even wat afspraken met jezelf maken, maar niet zo streng dat je jezelf van alles gaat onthouden.

Heb jij nog aanvullingen? Wat werkt goed voor jou? En wat vind je van mijn persoonlijke tips?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Waarom ik wel kies voor het Killerbody dieet en mijzelf niet uithonger

Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet

Al zes maanden stabiel op gewicht

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Goede tips! Vooral die ‘niet met honger boodschappen doen’. Stiekem weet ik dat wel, maar toch doe ik het nog vaak. Niet meer doen dus!

  Beantwoorden
 • De tips zijn sowieso goed toepasbaar als je wilt afvallen, ook buiten dat killerbody dieet. Zelf ben ik nog een beetje op zoek naar wat voor mij een goede levensstijl is om af te vallen en daarna op gewicht te blijven. Ik wist niet dat je al zoveel had geschreven over het killerbody dieet , ga er maar eens doorheen bladeren.

  Beantwoorden
  • Ben nu 6 weken bezig met killer body dieet en al 2 kilo aangekomen. Wat doe ik toch verkeerd. Ben een 51 jarige vrouw met 65 kilo, nu op 67.5…
   En doe alles precies zoals in het boek. Radeloos wordt ik hiervan…..help

   Beantwoorden
 • Leuk om te lezen. Hier staat t boek nog ongelezen in de kast. Toch maar eens eebij pakken denk ik. En idd zonder trek boodschappen doen. Al ging ik pas na t ontbijt naar de lidl maar damn die lucht van verse broodjes….. toch maar niet meegenomen gelukkig haha.

  Beantwoorden

Write a comment