Lifestyle My killerbody motivation

Review Killerbody 2. Honderd slanke en snelle recepten.

Ik ben zo blij als een kind, want zojuist viel het tweede deel van Killerbody op de deurmat. Het vervolg op het Killerbody dieet met 100 snelle en slanke recepten. Benieuwd? Ik vertel je over mijn eerste indruk!

Killerbody 2 heb ik zelf gekocht en dit artikel is dan ook niet gesponsord.

Killerbody 2. Voor wie?

Dit tweede deel is geschikt voor mensen die dankzij het eerste deel hun streefgewicht hebben bereikt. Nadat je bent afgevallen is het de kunst om op gewicht te blijven en een gezonde lifestyle te behouden, zodat je dit gewicht en de resultaten kunt behouden. Fajah geeft met dit tweede deel de juiste handvatten om je nieuwe gezonde lifestyle vol te houden. Je leert over de juiste macroverhoudingen en hoeveel je mag eten. Je leert je eigen voedingsschema op maat te maken en je vindt 100 heerlijke recepten die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook is er gedacht aan de mensen die vegetarisch eten: Fajah geeft tips welke voedingsmiddelen onmisbaar zijn voor een Killerbody wanneer je vegetarisch bent. Het is dus een misverstand dat je vlees moet eten om aan je spieropbouw te werken.

Eerste indruk

Dit tweede deel sluit prachtig aan op het Killerbody dieet deel 1. Fajah begint met een kort hoofdstuk over motivatie. Want…hoe blijf je gemotiveerd? Gewicht verliezen is één, het gewicht behouden is twee. Iedereen weet heel goed wat je wel en niet moet doen om slank te worden en te blijven, maar gemotiveerd blijven kan toch heel lastig zijn. Het is menselijk dan je soms minder gemotiveerd bent en sprake hebt van een terugval. En het is ook echt geen ramp dat je af en toe zondigt en een terugval hebt. Fijn dat dit gewoon menselijk is en dat je met de juiste handelingen weer terug in het gareel komt. Fajah geeft tips om de motivatie weer terug te krijgen zodat je je Killerbody kunt behouden.

Onvoldoende eten nadat je bent afgevallen werkt averechts, wist je dat? Het is dus een misverstand dat je weinig moet blijven eten nadat je bent afgevallen. Er wordt in dit boek dan ook de nodige aandacht besteedt aan cheatmeals en refeed. Zo voorkom je dat je lichaam in de spaarstand gaat waardoor je een averechts effect creëert. En laten we eerlijk zijn: een cheatmeal is toch iets om naar uit te kijken en blij van te worden? Het moet tenslotte wel leuk blijven.

Dan de macro’s: een verzamelnaam voor eiwitten, vetten en koolhydraten. Om je lijf in een goede conditie te houden moet je weten welke macroverhouding je nodig hebt. Je moet dus weten wat je eet en weten wat jouw persoonlijke behoefte is. Fajah leert je om deze verhoudingen toe te passen in je persoonlijke voedingsschema. Bij de recepten staat trouwens ook vermeldt wat de macro’s zijn.

Op gewicht blijven en volhouden

Het is dus van belang om aan de slag te gaan met het berekenen van je macro’s rekening houdend met je lichaamstype. Ik herken mijzelf meteen: ik ben duidelijk een endomorf. Lekkere heupen, slanke taille en slanke benen/armen. Mijn stofwisseling is echter wel traag waardoor ik snel kan aankomen. Maar het goede nieuws is: ik bouw ook snel spiermassa op. Om op gewicht te blijven en de juiste hoeveelheden te eten is het dus belangrijk om te weten wat voor een lichaamstype je hebt en hoe de verhoudingen zijn voor wat betreft vetten, eiwitten en koolhydraten. Want wat voor de één werkt, werkt dus voor de ander niet (of averechts).

Vervolgens kun je in het boek een voedingsschema samenstellen en bijhouden wat je gedurende de dag eet en moet eten. Het ziet er heel overzichtelijk uit en ik ga zeker kijken wat mijn lichaam nodig heeft. Naast een voedingsplan is het verstandig om aan ‘food prepping’ te doen. Zo heb je altijd de juiste voedingsmiddelen tot je beschikking, waar je ook naartoe gaat. Fajah legt uit hoe food prepping werkt en geeft tips. Ik ben zelf veel thuis dus kan alles vers maken, maar voor onderweg en dagjes uit vind ik het wel heel interessant. Zo kom je ook niet in de verleiding om iets anders te eten dan de bedoeling is.

Lezen maakt hongerig

Waar ik nog het meest blij van word zijn alle recepten. Stuk voor stuk heerlijke snelle en slanke recepten die je meteen laten watertanden door de mooie foto’s. Het is duidelijk dat hier veel aandacht aan besteed is, want ik wil ze eigenlijk allemaal maken, het liefst vandaag nog. De recepten zijn in vier delen verdeeld: ontbijt, lunch, diner en snacks. Ik ben zelf niet zo van de smoothies als ontbijt, maar ik word wel razend enthousiast van bijvoorbeeld de chocolade-proteïne mugcake (sowieso van chocolade…), bruine bonencake, uitsmijter met rosbief en een omeletwrap met gerookte zalm…

Als lunch kijk ik uit naar bijvoorbeeld kip in een krokant jasje van havermout, een tosti met mozzarella, viskoekjes en heerlijke soepen en salades. Je hebt per recept overigens niet heel veel nodig en ze zijn allemaal makkelijk te maken. Voor wat betreft het diner: ik ga watertanden van pasta pesto, roti, taco’s met gehakt en ik ben heel benieuwd naar de proteïne pizzabodem! Genoeg keuze, teveel keuze….want het liefst wil ik het allemaal proeven.

Last but not least: Wat dacht je bijvoorbeeld van een verantwoorde chocoladetaart? Of verschillende soorten muffins? Je vindt tevens een recept voor bananenijs en limoen-cheesecake. Vanwege auteursrechten mag ik geen foto van de recepten plaatsen, maar geloof mij…je wil het allemaal! Naast deze heerlijke recepten besteedt ze ook aandacht aan gezond eten wanneer je uit eten gaat of een barbecue hebt. Want wat kun je dan het beste wel en niet eten?

En jij…ben jij benieuwd naar dit tweede deel?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Waarom ik wel kies voor het Killerbody dieet en mijzelf niet uithonger

Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet

Al zes maanden stabiel op gewicht

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Ik heb het boek ook al binnen terwijl ik nog moet beginnen met boek 1 ? ik werd ook erg blij van de recepten die erin staan, kan niet wachten tot ik ook met dit boek aan de slag kan gaan!

  Beantwoorden
 • Ik ben nu eigenlijk heel erg benieuwd naar boek 2 (terwijl ik niet zo benieuwd ben naar boek 1). Denk je dat je ook een paar kilo af kan vallen met alleen boek 2? Het klinkt allemaal zó lekker!

  Beantwoorden
 • De recepten in het boek zien er inderdaad heerlijk uit!
  Ik vind persoonlijk sommige dingen een beetje tegenstrijdig met het 1e boek, weet niet of iemand zich hierin herkent?
  Waar ik eerst 25% koolhydraten mocht, zijn het er in dit boek 15. Wat mij brengt op max 56 koolhydraten per dag, pfoee dit vond ik wel even slikken.
  Maar goed we gaan het natuurlijk proberen 🙂

  Beantwoorden

Write a comment