Lifestyle

Kijk mee naar ons weekmenu

Een tijdje terug deelde ik in een artikel een korte blik op ons weekmenu. Als het tijd is om grote boodschappen te doen maken we meteen een planning voor de hele week.  Ik, nieuwsgierig aagje, vind het zelf altijd leuk om in de keuken van een ander te kijken en daarom deel ik vandaag de maaltijden die wij vorige week aten.

Ik vind het geweldig om nieuwe recepten uit te proberen en te experimenteren, maar vertrouwde en simpele recepten blijven ook lekker. Daarom probeer ik met het koken af te wisselen. Ook is het altijd de kunst om te variëren in het soort maaltje. Zodat we rijst, aardappelen en pasta niet achter elkaar eten, maar een beetje verdeeld.

Maandag

Doodmoe kwam ik thuis van mijn werk en gelukkig heeft mijn man zin om te koken. Het wordt nasi vandaag! We maken amper gebruik van kant en klare nasikruiden. Vroeger gebruikten wij een zakje of een pakje, tegenwoordig gebruiken we nog maar een eetlepel van de kruiden en brengen we het zelf verder op smaak. Deze nasi is met kipfilet, rode peper, nasigroenten, rozijnen en knoflook. En natuurlijk een gebakken eitje! Sarah heeft er ook heerlijk van meegegeten.

etenma

Dinsdag

Vandaag heb ik een vrije dag en ik ga zelf aan de kook. Ook al is de zomer in aantocht, we hebben zin in zuurkool. Het woord ‘stamppot’ past niet meer in het seizoen, maar een lekkere zuurkoolschotel gaat er zeker in. Ik bak gehakt rul met kerrie, knoflook en paprika. Dan kook ik de zuurkool en de aardappelen gaar. Het gehaktmengsel leg ik op de bodem van een ingevette ovenschaal en daarboven gaat de zuurkool. De aardappelen stamp ik met wat melk en nootmuskaat tot puree en hier dek ik de schotel mee af. Een beetje geraspte kaas ( of mozzarella) en paneermeel op de puree en even in de oven voor een mooi korstje. Jummie!

etendon

Woensdag

Weer een werkdag, waardoor Giorgio besluit te koken. Pizza maken wij tegenwoordig altijd zelf. Vroeger schoven we makkelijk een diepvriespizza de oven in. Maar zelf maken is zoveel gezonder en lekkerder! Wij beleggen allebei een helft van de pizza. Giorgio smeert het deeg eerst in met gezeefde tomaten en daarna gaan we los. Hij bakt wat kip en gehakt en belegt de pizza met het vlees en barbequesaus. Ook gaan er stukjes mozzarella op. Ik beleg de pizza met tonijn op water, champignons, mozzarella, pesto en verse basilicum. Heerlijk, ook als leftover lunch de volgende dag!

Sarah vindt een pizza nog moeilijk om te eten, dus zij kreeg vandaag een restje zuurkoolschotel.

etenwoe

Donderdag

Vandaag doen we makkelijk en kook ik chili con carne. Vers met gehakt, bruine bonen, gepelde tomaten, paprika en chilipeper. Met wat rijst een heerlijke maaltijd voor ons alledrie (en zo klaar!). Giorgio mikt er altijd nog wat rozijnen door.

etendin

Vrijdag

Vandaag is het tijd voor pasta. Meestal eten we spaghetti, maar er lag nog macaroni in de kast. Het wordt dus allerlei pasta door elkaar. Ik maak een pasta met kip en kaassaus. Klinkt gek, maar het is zo lekker. De lekkerste variant is met stukjes hamburger in plaats van kip. Maar ik vind de laatste tijd de hamburgers zo zout, dus kook ik dit keer met kip. Ik bak blokjes kip met knoflook en groene paprika. Ik kook wat roosjes broccoli en gebroken sperziebonen en voeg dit toe aan de kip. De kaassaus maak ik uit een pakje in een steelpannetje, het enige pakje wat wij in huis gebruiken (foei!) de saus maak ik wat romiger door er wat melk aan toe te voegen.

etenvrij

Zaterdag

Vandaag hebben we een verjaardag en we krijgen daar heerlijk te eten. Wat een luxe! Er stond onder andere een heerlijke hartige taart op tafel (met spinazie en kaas), couscoussalade met kaas, blauwader kaas-aardappel salade, wraps en spiesjes met tomaat, basilicum en mozzarella. Mmm!

etenza

Zondag

Vandaag zet ik een pas ontdekt recept op tafel: tortilla schotel! Je hebt hem afgelopen zondag op de blog kunnen aanschouwen. Een ovenschotelmet gehakt, tomaat, kaas en tortilla chips. Zo lekker en heel erg aan te raden!

etenzo

Ons weekmenu is elke week weer anders. Afgelopen week aten we veel gehakt en kip zoals je zag. Maar vaak hebben we ook een dag dat we lekker vis eten of frietjes uit te oven. Wat wij wel elke dag eten is veel groenten. Zonder groenten vind ik een maaltijd niet compleet. Over een tijdje zal ik weer een keer ons weekmenu laten zien, wie weet haal je er inspiratie uit!

Wat vond je van ons weekmenu? En eet jij vaak hetzelfde of juist heel gevarieerd?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Leuk artikel! Het ziet er allemaal erg lekker uit, vooral die pizza!

    Beantwoorden
  • Hey Geertje !
    Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Wij zijn sinds kort ook van de zakjes en pakjes af ivm het hoge BMI van onze meiden! Maar vind het wel lastig om te variëren!
    Zou jij me van die nasi een recept kunnen sturen? Lijkt me zo lekker! 🙂

    Beantwoorden

Write a comment